Vissza
Utazunk

Az 501-es nem kopik

2017.07.30. | Szabó Edit
A Borsmenta magazin első írása pontosan 555 nappal ezelőtt jelent meg, azóta 499 újabb követte, azaz tegnapig kereken 500 cikket közöltünk. Ez tehát az 501. bejegyzés.

Ha ehhez még azt is hozzávesszük, hogy aki eddig osztályozta a Facebook-oldalunkat, mind 5 csillagos minősítést adott, akkor egészen elolvadunk a nyári hőségben.
 
Ilyenek voltunk

Még emlékszünk a pillanatra, amikor arra koccintottunk, hogy feltűnt a képernyőn az első néhány bejegyzés. A cikkeken megjelentek az első „lájkok”, Facebook-követőink száma pedig szédítő sebességgel érte el először a tízet, aztán az ötvenet, majd hamarosan a százat! Nagyjából így érezhették magukat dédapáink, akik az utcán száguldó (mai szemmel persze csak döcögő) legelső autók után kapkodták a fejüket…


gólöröm

Szívünk szerint most – másfél évvel az indulás után – versenyt hirdetnénk, ki olvasta el a legtöbbet a rengeteg leírt Borsmenta-betűből, ki nézte meg a legtöbb mentaképet. Vajon mennyi lehet a csúcs? Vitás esetekben segítségül hívhatjuk a me(n)tamatematika tudományát.

Örömmel várjuk a licitet. A győztest és a helyezetteket egytől egyig a szívünkbe zárjuk mind.
Sőt: ezennel nem hivatalos versenyt hirdetünk. Mindenkit arra buzdítunk, hogy visszamenőleg olvassa el a lehető legtöbbet a régi írásaink közül. Hagyunk rá időt.


miért? mi így lógunk!

Lógva hagyunk – vagy mégsem?

Augusztusban idén is nyári szabadságra vonul a Borsmenta. Nemcsak nekünk, az olvasónak is jár a pihenés: nem fáraszthatjuk híveinket folyton újabb és újabb cikkekkel. Úgy döntöttünk hát, hogy rövid vakációra küldjük a kedves közönséget, és felmentjük a napi Menta-olvasás kötelezettsége alól. Következő hivatalos találkozásunk az augusztus huszadiki tűzijáték után esedékes.


csak a szádban olvad

Ugyanakkor most, hogy mindenki fellélegzett, kiadjuk a szorgalmi házi feladatot, ahogyan a tanárok is szokták. Szóval: csöppet sem kötelező, ámde melegen ajánlott a laza, pihentető visszalapozgatás. Magunk is szoktunk néha tallózni korábbi cikkeink között. És olykor meg is lepődünk: ezt tényleg mi írtuk? Szerencsére a meglepetés többnyire kellemes.

Mindenkit arra biztatunk, hogy merüljön el a Borsmenta és önmaga múltjában, keresse meg, ami korábban talán elmaradt – vagy pörgesse vissza akár már tízszer is elolvasott kedvencét.
Némi segítséget azért adunk a böngészéshez: a Menta munkatársainak ajánlásával újra megmártjuk a Facebook sűrűjében egyik-másik régi favoritunkat – afféle kedvcsinálónak.


menta nélkül az eper, eper nélkül a grappa sem az igazi

Amíg mi pihenünk, az olvasó dolgozik

Annak örülnénk, ha példánkat sokan követnék, és ők is bedobnák a közösbe, amire jó szívvel emlékeznek. (Az internet nem tányér: itt a megosztástól nem kevesebb, hanem több jut mindenkinek.). Azaz: böngéssz, olvass, oszd meg (és a Menta fényre derül)!

És rögtön még egy szorgalmi feladat. Vendéglátósoktól ismerős felszólítást idézünk: ha tetszik, amit láttok, mondjátok el másoknak, ha nem tetszett, mondjátok el nekünk. Könnyű velünk felvenni a kapcsolatot a Facebook-oldalon vagy közvetlenül a magazin címén is. Minden üzenetre reagálunk. (De figyelem: a nyári hőségben lassabban terjednek a betűk…)


a menta már a gangon van!

Várjuk az 500 (501? 555?) hasznos 5letet, a mentakommentárt, lessük a mega-megosztásokat.
Augusztus végén új lendülettel folytatjuk tehát (húúú, sok meglepetéssel készülünk ám!), addig pedig a Menta legyen veletek!
Fotó:
Szabó Edit -

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (33) bikaver (12) Bocuse d'Or (7) bor (207) borbar (16) borfesztivál (11) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (14) Borshanta (9) borterasz (6) bortúra (8) borvacsora (4) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (113) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (24) édes szamorodni (4) Eger (16) espresso embassy (3) étterem (76) Etyek (3) fesztival (19) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (7) harslevelu (4) heimann (3) húsvét (7) interjú (13) kadarka (6) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) Keszthely (3) koktel (5) könyv és kávé (3) kostolo (21) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (3) London (3) Mád (9) magnamatra (7) Mátra (14) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (3) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (5) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (6) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (4) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (3) pecs (3) pezsgő (21) piac (8) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (10) Rácz Jenő (3) recept (31) rozé (11) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (3) sommelier (6) sor (35) sós (11) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (3) Super 12 (3) sütemény (14) süti (8) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (70) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (26) tokaji aszú (13) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (7) Villányi borvidék (18) vörösbor (8) zold veltelini (3)