Vissza
Utazunk

Tavaszváró programok

2019.02.01. | Lovranits Júlia

Programajánló február elejére

Közeledik a tavasz, nyílnak az első hóvirágok, bennünket pedig forralt borral, erőt adó, egészséges ételekkel, vidám társasággal várnak országszerte.
 

Még próbálkozik a tél, de már közelednek a tavaszt ígérő ünnepek, melegedni fog az idő. A keltáknál február 1-jén imbolcot ünnepelték, Brigit istenasszony kedvéért örömtüzeket gyújtottak, a közeledő tavaszt várva. A magyar néphagyományban pedig február 2. Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepe: a néphit szerint ilyenkor kijön a medve a barlangjából, és már nézi az árnyékát, hogy abból jósolja meg, tavaszodik-e. A kertekben még sok helyen mindent hó borít, de az első hóvirágok már feltartóztathatatlanul nyílni kezdtek. Bizakodásra, ünneplésre minden okunk megvan, hamarosan itt a tavasz.
 
III. Forraltbor Fesztivál – február 2-3., Budapest



A már hagyományos Forraltbor Fesztivál ezúttal új helyszínen, a Westend előtti téren, a belváros szívében várja a látogatókat.  A kétnapos rendezvényre a forralt borok mellett kávékkal, forró csokikkal, kakaókkal, speciális teakínálattal, grogokkal, puncsokkal, „hütteitalokkal”, forralt sörökkel, pálinkákkal és megannyi finomsággal készülnek a szervezők. A helyszín bármilyen közlekedési eszközzel könnyen elérhető, a belépés ingyenes, és a forró italok mellé igazi téli ételeket is kínálnak majd a kiállítók.
 
További információk ITT
 
MAD GOLD – Minden, ami buborék – február 2., Mád



A mádi Gusteau Kulináris Élményműhely 2019-ben Mad Gold néven négy tematikus vacsoraestre készül. Az első alkalommal a hely konyhafőnöke, Horváth Gábor, valamint Ruprecht László vendégséf, a Stílusos Vidéki Éttermiség egyesület elnöke áll majd a tűzhelyek mellé, hogy megalkossák pezsgőkre és egyéb buborékos italokra hangolt, közös ételsorukat. Az olasz habzóborok, a magyar pezsgők, a spanyol cavák, a francia crémant-ok és champagne-ok világában kalandozni egyébként is különleges élmény, hát még ha a buborékok mellé fürj, kacsamáj, füstölt süllő, bárányhurka vagy piros gyümölcsökkel megbolondított tejcsokoládé kerül a tányérra…
A kaland izgalmasnak ígérkezik, és Mád gyönyörű télen.

További információk ITT
 
 
10. Furmint Február Nagykóstoló – február 6., Budapest



Ha február, akkor furmint, ezt ma már minden gyerek tudja. A Kézdy Dániel által megálmodott  Furmint Február rendezvénysorozat már tíz éve örvend töretlen népszerűségnek a borkedvelők körében, és a budapesti Mezőgazdasági Múzeumban rendezett nagykóstoló évek óta a magyar borélet egyik legjobban várt eseménye.
Ebben az évben már nemcsak Magyarországon, hanem a brit fővárosban is ünnepelnek a furmintkedvelők. A 67 Pall Mallban január 30-án lezajlott rangos kóstolón 26 magyar borászat mutatta be borait a londoni szakíróknak, szakértőknek, és a város több éttermében poharazva kínálják majd a furmintot egész februárban.
Magyarországon ugyanez vár ránk, az egész hónapban tartó ünneplés nyitányát, a Furmint Február Nagykóstolót pedig február 6-án rendezik meg az immár hagyományos helyszínné vált Vajdahunyad várában. A kóstolón több mint 100 hazai és határon túli pincészet vesz részt, így a látogatók egyetlen estébe nyúló délután alatt több mint 200 furmintot kóstolhatnak meg, ha bírják energiával.

További információk ITT


Macrobiotic Greek Lunch and Workshop – február 9., Budapest



Ha valaki már régóta szeretné megismerni a vegán étkezés mikéntjét, annak szívesen ajánljuk Paraskevi Voulgaraki háromórás, angol nyelvű, vegán, makrobiotikus és növényi alapú főző workshopját. A nyersvegán ételeket készítő séf egyenesen Krétáról érkezik hozzánk.
A workshopon egy antioxidánsokban gazdag, friss növényekkel teli, háromfogásos ebédet készíthetünk el. A felhasznált zöldségek és gyümölcsök nagy része is Kréta szigetéről érkezik. Megtanulhatjuk, hogy hogyan kell meghámozni és friss-roppanósra főzni az articsókát, valamint megízlelhetjük, milyen finom is egy friss zöldsaláta citrommal és tengeri sóval.

A menü és a többi információ ITT  

Kellemes szórakozást kívánunk!
 
Fotó:
facebook
Lovranits Júlia

címkék

Ausztria (3) Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (47) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (9) bor (239) borbar (21) borfesztivál (16) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (16) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (3) bortúra (11) borvacsora (6) borvendéglő (3) borverseny (8) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (138) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (29) édes szamorodni (4) Eger (24) egészséges (3) espresso embassy (3) étterem (94) Etyek (7) Etyeki Kúria (5) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (40) Furmint Február (6) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (38) kadarka (9) karácsony (11) kave (37) kavezok (8) kekfrankos (4) kéknyelű (5) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (52) Kovács Nimród Winery (4) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (6) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (21) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) Mór (4) művészinterjú (6) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (35) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (63) rozé (16) saláta (3) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (6) sommelier (7) Soproni borvidék (7) sor (36) sós (27) Spanyolország (4) specialty kave (8) st andrea (5) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (16) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (5) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) Taschner Kurt (3) tavasz (5) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (13) verseny (8) Villányi borvidék (28) vörösbor (8) vylyan (7) WSET (3) zold veltelini (3)