Vissza
Utazunk

Tippek az első júniusi hévégére

2018.06.01. | Szabó Edit
Itt a június, itt a nyár, megy a pörgés ezerrel, a programokkal Dunát lehet rekeszteni. Összegyűjtöttük a számunkra legvonzóbbakat. Szívünk szerint mi ezekre a helyekre mennénk…
 

Tízezerjó – Budapest, június 1-2.10+1 móri borászat a Szabadság téren, a zöldben kínálja könnyű, napfényes, izgalmas borait. A fehérborok a gyöngyözők és a rozék mellé jönnek utcazenészek is, hogy iszogatás közben szórakoztassák a közönséget. Ha leheverednél a fűbe, plédet is bérelhetsz, és a mindössze 1000 Ft-os belépődíjban a pohár ára is benne van. Vágd zsebre a bankkártyádat, és irány a belváros!
A kiállító borászatok: Brigád, Csetvei Pince, Friday Winery, Geszler Családi Pincészet, Kamocsay JR, Lincz Pince, Miklóscsabi Pincéje, Molnár Borház, Sáfrán Pince, Szabadkai Pincészet, Varga és Fia Pincészet.


 
A részletekért katt ide.

 
Szent György-hegy hajnalig! – június 2.Aki járt már valaha a Szent György-hegyen, az tudja, hogy varázslatos hely. Hogy miért? Egy kicsit távolabb a Balatontól, mégis szigligeti és balatoni panorámával, ásványos borokkal és fantasztikus vendéglátókkal van megáldva, a Kéktúra sem véletlenül megy keresztül rajta. És bár év közben is sok-sok gasztronómiai élménnyel várnak az itteni borászatok, most úgy döntöttek, hogy idén először egy hajnalig tartó programra nyújtanak át virtuális meghívót.
 
Június 2-án, pár nappal a telihold után közel 20 helyszín lesz nyitva délutántól napfelkeltéig, ahol nemcsak kóstolni lehet, hanem mindenféle meglepetések is érhetnek. Gilvesyéknél friss pizzát sütnek majd zene mellett, az Angyal pincénél a TÁP Színház előadása és hangulatos lampionos kert lesz, a Bencze Birtokon jazzel és fine dining fogásokkal készülnek, Szásziéknál a szőlősorok végében, hatalmas fák alatt kóstolhatunk, a Magashegy Pincészetnél borjóga, a Horváth Pincénél chillout és traktor selfie, meg dűlőbejárás lesz. A Boksay Pincénél gitárzenével és slamelőadással készülnek, a Nyári Pincénél koncert és pörkölt lesz, Papa Áronnál vega tapasok és bakelitek várnak, Török Csabánál (2HA) medence és vintage borsor, a Bajnóczy Pincénél gitárest, a Szent György Pincénél rock és néptánc a program.


 
De lesznek kizárólag erre az alkalomra megnyíló helyek is. Földi Bálint Ujvári Viviennel kínálja borait a Bálint-hegyi présházában, ahol a Két Jóbarát meg az Anti és Vivien Szent György-hegyi borai is kóstolhatók lesznek. Puttkamer Bence egy felújított kúriában, Kutyakaparó néven nyitja ideiglenes kóstolóhelyét koncertekkel és irodalmi programokkal: Hámori Gabriella, Szabó Borbála és Ugron Zsolna is felolvas  majd.

A Tarányi Présház alatt a Pláne Badacsony borterasz kihelyezett tagozata mutat majd utat egy fröccs mellett a következőig – náluk térképhez is hozzá lehet jutni. A CHILL HILL diófás kempingjében pedig újcirkusz, gyerekprogramok és költészet vár mindenkit.
 
Éjfélkor mindenhol egyszerre kigyúlnak a tábortüzek. Ezen az éjszakán Badacsonytomajból óránként buszjáratok indulnak a Szent György-hegyre és vissza (Badacsonytördemicet is érintve).


 
A programban részt vevő pincészetek és helyszínek: Pláne Badacsony frissítő pont +INFOPONT, Hóbor Pince, Bencze Családi Birtok, Szászi Pince, Horváth Pince, Szent György Pince és Étterem, 2HA Szőlőbirtok és Pincészet, Varga Pince, PAP WINES, Magashegy Pincészet & Grand Cru Vendégház, Bajnóczy Pince, Kutyakaparó / Két barát, Von Puttkamer Bence és Mossop Peti helye, Angyal Pince, Nyári Pince, Présház / Újvári Vivien és Földi Bálint, Boksay Pince, Gilvesy Pincészet, Diófás Ashram és KEMPING
 
A részletekért katt ide.

 
Glamping piknik – Noszvaj, június 3.Nyárnyitó piknikre készülnek a noszvaji Nomád Hotelben. Magyarország első glampingjének vadregényes kertje díszbe öltözik a jeles alkalomra, és a szervezők valóságos örömünnepre várják a természet és a gasztronómia szerelmeseit.
 
Ki ne töltené szívesen a szabadban az egész napot jó barátok körében, miközben parázson sülnek a fantasztikus étkek, csicseregnek a madarak, és a háttérből táncra csábító zene szól? A visszajáró vendégek megszokhatták már, hogy Balogh Bari és csapata mindig valami izgalmas újdonsággal készül. Az idén például kipróbálhatjuk, milyen érzés egy buborékban élni. A saját tervezésű buboréksátrak tárt ajtókkal várják a kíváncsi vendégeket.


 
Ha nem tudod, hogy mi a glamping, de vonz ez a kicsit titokzatos, ám rendkívül népszerű pihenési forma, akkor ott a helyed vasárnap Noszvajon. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A részletekért katt ide.
 
Kellemes hétvégét, vidám nyárelőt kívánunk minden kedves olvasónknak!
Fotó:
facebook
Orbán Péter - A Balaton fotográfusa - Weboldal

címkék

Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (43) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (8) bor (232) borbar (20) borfesztivál (15) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (16) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (124) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (6) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (27) édes szamorodni (4) Eger (19) espresso embassy (3) étterem (85) Etyek (6) Etyeki Kúria (4) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (37) Furmint Február (3) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (28) kadarka (8) karácsony (11) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (44) Kovács Nimród Winery (3) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (5) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (32) piac (11) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (24) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (5) recept (49) rozé (16) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (6) sor (35) sós (16) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (17) süti (11) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (7) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (24) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)