Vendégoldal

Csuja hangján verselnek a Teleki-címkék

2018.06.11. | Borsmenta
Van annak valami sodrása, ha a telefonunkat egy borra irányítva azt tapasztaljuk, hogy Csuja Imre színművészünk Kiss Judit Ágnes kifejezetten erre a célra írt verseit mondja. Az élmény bor nélkül is élvezetes, hát még azzal együtt…
 

Mióta Romsics László került a villányi borászat élére, újabb és újabb ötletekkel rukkol elő a Csányi Pincészet. Most például versmondó címkéket készítettek, amelyen Csuja Imre, az Örkény Színház művésze, számos magyar film jól ismert szereplője mondja el Kiss Judit Ágnes költő szövegeit. A borajánló versek életre keltéséhez persze kell egy okostelefon is, amelynek segítségével szó szerint megelevenedik a borok nyakára illesztett egyedi címke.



Az újdonságra sajátos kampánnyal hívták fel a figyelmet a pincészet munkatársai. Az általuk kiválasztott borszakírók címére előzetes egyeztetés után titokzatos, címke nélküli borokat rejtő csomagokat küldtek, arra biztatva őket, hogy kóstolják meg a küldeményt, aztán vegyenek részt egy vacsorán, ahol kiderül, hogy honnan származnak a borok, és mi a kampány lényege.



Mi is belementünk a játékba, kóstolgattunk, értékeltünk, és izgatottan vártuk a nagy leleplezést. A vacsorára megérkezve Romsics László köszöntött bennünket, így aztán nem volt nehéz rájönnünk, hogy a „játék” hátterében a Csányi Pincészet áll. Ahogyan a vezérigazgató megfogalmazta: „Nem elég, ha jó a borunk, az embereknek így is kell gondolniuk rá. Ezért nemcsak márkát, hanem fogyasztói bizalmat is építünk. Ezért is indítottuk el az élményalapú edukációs kampányunkat.”



A rendezvényen alkalom kínálkozott rá, hogy a szerző, Kiss Judit Ágnes és az előadó, Csuja Imre társaságában kóstoljuk meg a pincészet borait, például a portugiesert, amiről az egyik kedvenc szövegünk szól:

TELEKI VILLÁNYI PORTUGIESER

Legyints a gondra, mint a légyre: hess!
Én felüdítem, aki megkeres.
Hunyd be a szemed. Hunyd be, és ne less!
Kövesd a hangom, vigyázz, el ne ess!
Az illatomtól minden szív repes,
érzel epret vagy áfonyát? Helyes.
A testem sima, lágy, mégis feszes,
ha érintesz, bolond légy, ne eszes.
A nyelveden az ízem fűszeres.
Ne csak megkóstolj, de belém szeress!


 
Kevesen tudják, hogy a Csányi Pincészet büszkélkedhet Villány legnagyobb szőlőbirtokával. Jelenleg 370 hektáron gazdálkodnak, de a terület a következő években közel 450 hektárra bővül, és ha a friss telepítésű ültetvény termőre fordul, 3-4 millió palack borral lépnek a piacra évente, amelynek tekintélyes részét szeretnék továbbra is a hazai piacon értékesíteni. Ezért van szükség figyelemfelkeltő kampányokra, hogy a Teleki borcsalád kiváló minőségű, barátságos árfekvésű borai minél szélesebb körben ismertté váljanak az erre fogékony vásárlók körében.

Hogy milyen újabb meglepetés készül, ma még nem tudni – ha minden jól megy pezsgő is lesz, izgatottan várjuk –, mindenesetre a versmondó nyakcímkékkel ellátott borokat mostantól bárki leemelheti az áruházak polcairól. Érdemes próbálkozni. Töltsenek maguknak egy pohár cabernet sauvignont, és hallgassák meg hozzá Csuja Imre hangján az alábbi verset. Egészségükre!


 
CHATEAU TELEKI VILLÁNYI CABERNET SAUVIGNON

Sárgult a fű, nem volt víz a patakban,
az égen minden kis pont színezüst.
A tűzön sült a fűszeres hús, lassan
ivódott bőrödbe a gyenge füst.
Egy kosár gyümölcs. Meghitt társaság.
S a fejed fölé hajló hársfaág.

Bár nyárutó volt, már fáztak az esték,
de még erővel kelt reggel a nap.
Jöhet eső, hó, elég ebből egy korty,
hogy újra visszaálmodhasd magad.


:
Fotó:
Erdős Dénes - weboldal

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (38) bikaver (13) Bocuse d'Or (7) bor (224) borbar (18) borfesztivál (14) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (14) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (119) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (24) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (81) Etyek (5) Etyeki Kúria (3) fesztival (20) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) harslevelu (4) heimann (3) húsvét (7) interjú (19) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (32) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (3) kunsagi borvidek (3) London (3) Mád (10) magnamatra (8) Mátra (16) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (4) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (21) piac (9) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (12) Rácz Jenő (4) recept (34) rozé (15) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (4) sommelier (7) Soproni borvidék (3) sor (35) sós (11) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (14) süti (8) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (7) Villányi borvidék (19) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)