Vendégoldal

Fürödjünk champagne-ban!

2018.11.28. | Borsmenta
December 9-én pezsgő hangulattal vár mindenkit a VinCE Champagne a Holdon. A bohém gasztrobuli alkalmából húsznál is több champagne-ház italait tesztelhetjük, finom falatok kíséretében Budapesten, a Belvárosi Piacon…
 


December 9-én őrült hangulatba kerül a budapesti Belvárosi Piac, lánykori nevén a Hold utcai vásárcsarnok. A vasárnap délutánba nyúló villásreggelire a pezsgők, pontosabban a champagne-ok és az ínyenc falatok rajongóit várják. Most kiderül, ki olyan bátor, hogy szablyával csapja le egy pezsgőspalack „fejét”, és ki olyan kifinomult, hogy reggelire osztrigát, kaviárt vagy szarvasgombát kóstolgasson a nem mindennapi italok mellé.

A nagy napra természetesen a piac emblematikus éttermei is alkalomhoz illő menüvel készülnek, és mindegyiküknél egy-egy nagy múltú champagne-ház vendégeskedik majd.


 
A Stand 25-ben Széll Tamás és Szulló Szabina, a MoszkvaTérben Nyíri Szása várja majd a vendégeket, a Lakatos Műhelyben Lakatos Márkkal, a Steamboo-ban Szabó Győzővel koccinthatunk, Bíró Lajos pedig nem csupán a Séf utcája és a Buja Disznó(k) kínálatát hangolja pezsgőre, de erre a napra időzítette vadonatúj pezsgőbárja, a Champoint a 4 majomhoz megnyitását is.
 
És még nincs vége! Új szereplő a történetben Anatoli Belov az izgalmas és extravagáns kanadai séf a Husikám élén, kíváncsiak vagyunk, ő vajon mivel készül. A Kandalló Market a champagne-hoz illő burgert kínál, s a Haxen Market tradicionális ízei és közösségi asztalai már érkezéskor nagyon csábítóak lesznek. A földszinti részt erősíti a Vörös Homár gasztrobárja, ahol az osztrigák mellett izgalmas tengeri ételek is rendelhetők.


 
A délutánba nyúló brunchon rengeteg finomság készül a különböző Benedictektől kezdve a Séf párizsis szendvicséig. Lesz töltött tintahal, gambas pil pil, lazacok, garnélák, mangalica, kacsa hidegen-melegen, quiche, burger, tonkatsu, ceviche és számos izgalmas fogás, amit kifejezetten erre az alkalomra, a buborékok kísérőjeként álmodtak meg a séfek.
 
Egy ízig-vérig hedonista rendezvényen persze az sem mindegy, hogy milyen kávét kortyolgatunk. A By Beans üzletében a világ legjobb termőhelyeiről érkező babok főzetét készítik nekünk, de ha egész nap csak pezsgőznénk, akkor a földszinti közösségi piac helyén kialakított Champagne-korzó a nekünk való hely. Az ismert nevek és a hazai piac új szereplői egyaránt megtalálhatóak lesznek a választékban.


    
És ha nem csupán a „súlyemelésben” jeleskednénk, a Sommelier’s Choice program keretében szert tehetünk egy kis elméleti tudásra. A laza hangvételű minielőadásokon a borok és a champagne-ok világában jártas szakemberek mesélnek majd nekünk, természetesen pezsgőspohárral a kézben. A jó hangulatról a balatonfüredi Kredenc borbár rezidense, DJ Ernő Piaf gondoskodik.


 
Jegyinformáció és részletes tájékoztatás ITT!
 
És íme a nagyon komoly champagne-választék: Alfred Gratien, Ayala, Bollinger, Charles Heidsieck, Delamotte, Dom Pérignon, Duval-Leroy, Pierre Gimonnet, Jacquart, Laurent-Perrier, Louis Roederer, Mandois, Moёt & Chandon, MUMM, Palmer & Co., Paul Bara, Piper-Heidsieck, Pol Roger, Pommery, Salon, Taittinger, Veuve Clicquot.


 
Hát… Jó kis buli lesz!
 
:
Fotó:
facebook

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (40) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (7) bor (230) borbar (20) borfesztivál (15) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (15) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (122) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (6) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (27) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (83) Etyek (5) Etyeki Kúria (3) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (5) heimann (4) húsvét (7) interjú (23) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (40) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (4) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (24) piac (11) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (21) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (3) recept (43) rozé (15) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (4) sor (35) sós (12) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (17) süti (11) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (3) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (22) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)