Biodinamikus nagyágyú a Borirodában!

2019.11.27. | Borsmenta
November 28-án mesterkurzussal egybekötött kóstolón mutatkozik be az Henri Giraud champagne-ház Budapesten. A találkozót a hamarosan az első születésnapját ünneplő Borirodában tartják…
 


Izgalmas rendezvénynek ad otthont a gazdag champagne-választékkal és színvonalas nemzetközi borszortimenttel büszkélkedő Boriroda. A hamarosan az első születésnapját ünneplő, igényesen kialakított budai borszaküzlet és borbár, valamint a Borguru szervezésében először jön Magyarországra Champagne egyik különleges, biodinamikus birtoka, a Henri Giraud champagne-ház. A kóstolót és az angol nyelvű mesterkurzust Gauthier Vecten exportigazgató tartja.



A Giraud család a XVII. század elején telepedett le Ay-ban, és foglalkozik azóta is szőlőtermesztéssel. A pincészet irányítását 1983-ban Claude Giraud vette kézbe, ő adott új, karakteres arculatot a champagne-háznak. Filozófiájuk középpontjában az Ay Grand Cru terroir, a pinot noir fajta hangsúlya, valamint az Argonne erdőből származó tölgyfából készült hordók intenzív alkalmazása áll. Acéltartályok helyett a hordók mellett betontojásokban és agyagamforákban érlelődnek a boraik. Biodinamikus gazdálkodást folytatnak, és az elsők között vezették be az úgynevezett R000 módszert, amely a hátcímkéken lévő QR-kód segítségével egy részletes molekuláris elemzéshez navigál, ami az adott termék különböző vegyszerektől való mentességét bizonyítja.



A budapesti mesterkurzus résztvevői hat pezsgő kóstolásával alkothatnak képet a champagne-ház stílusáról. A kínálatban az alábbi tételek kaptak helyet:

Fut de Chéne MV 14
Esprit Nature
Hommage
Dame-Jane Rosé
Blanc de Craie
Solera Ratafia

A mesterkurzust követően a vendégek megízlelhetik a Cuvée des Froides Terres 2016 vörösbort is, amelyből összesen 2030 palack készült, kizárólag az Ay Grand Cru területekről származó pinot noir szőlőből.



A rendezvénnyel kapcsolatos további információkért katt IDE!
 
:
Fotó:
facebook

címkék

ausztria (4) badacsony (10) balaton (55) balatonfüred csopaki borvidék (4) bikavér (16) bio (10) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (259) borász (5) borbár (23) borfesztivál (23) bori mami (5) boriskola (4) borkorcsolya (19) borkóstoló (7) borshanta (11) borterasz (7) borteszt (39) bortúra (15) borvacsora (11) borverseny (10) bott pince (25) bottszerda (21) budapest (166) cava (7) CEWI (11) csirke (6) csokoládé (8) cukrászda (11) demeter zoltan (4) édes (47) édes szamorodni (5) eger (27) egészséges (4) étterem (110) etyek (8) etyeki kúria (7) fehérbor (12) fesztivál (26) franc&franc (4) frittmann (4) furmint (46) furmint február (6) gizella pince (5) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) hárslevelű (9) heimann (4) húsvét (7) interjú (60) kadarka (11) karácsony (13) kávé (37) kavezok (8) kékfrankos (7) kéknyelű (5) kenyér (4) késői szüret (4) koktél (9) kóstoló (53) kovács nimród winery (6) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (5) london (8) mád (10) magnamátra (10) mátra (27) michelin-csillag (6) monyo brewing co (4) mór (5) művészinterjú (9) nyár (9) nyaralás (4) olaszország (11) olaszrizling (15) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) pannonhalma (6) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (7) pezsgő (42) piac (13) pinot noir (7) pofonegyszerű (4) portugália (6) programajanló (26) rácz jenő (4) rajnai rizling (6) recept (90) rozé (25) saláta (6) sauvignon blanc (6) somló (8) sommelier (8) soproni borvidék (8) sör (38) sós (41) spanyolország (7) specialty kávé (8) st andrea (6) sütemény (20) süti (13) svét (12) szakácsverseny (4) szekszárd (20) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (9) tállya (5) támogatott írás (6) tarcal (8) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (5) tészta (4) tokaj (84) tokaj-hegyalja (39) tokaji aszú (18) tudnivalok (4) utazás (17) vacsora (8) verseny (9) villányi borvidék (30) vörösbor (9) vylyan (8) zenit (4)