Jubilál a VinCE Budapest

2019.03.28. | Borsmenta
Április 25-27. között rendezik meg az idei VinCE Budapest Wine Show-t. A tizedik, jubileumi eseménynek a Várkert Bazár ad otthont…
 


Ma már tradíciónak számít, hogy a borkedvelők és a boros szakma képviselői a VinCE Budapest Wine Show-n gyűlnek össze minden évben, hogy megismerjék a borvilág újdonságait és érdekességeit, megkóstolják a hazai és a nemzetközi csúcsborokat, és kapcsolatokat építsenek. 2010-ben szervezték meg először az eseményt, sikerét pedig mi sem bizonyítja jobban, mint hogy idén már a 10. VinCE Budapest várja látogatóit április 25-27. között a Várkert Bazárban.


 
Negyedmillió üveg bor és párlat
Az idei eseményt beharangozó sajtótájékoztatón a szervezők visszatekintettek az eddigi évek eredményeire, és bemutatták azokat a borászokat, akik már 2010-ben is jelen voltak kiállítóként. A rendezvény az elmúlt 9 évben összesen csaknem 43.000 vendéget vonzott, és a mintegy 200 mesterkurzuson 156 millió forint értékű bort és párlatot töltöttek pohárba a szervezők. A vendégek közel 1500 kiállító 250.000 tételét kóstolhatták végig az eltelt évek során.


 
Csúcsborok itthon és külföldön
Az eseményen Vancsik Ivett, a VinCE Budapest szakmai vezetője elmondta: fontosnak tartják, hogy a külföldi, elismert előadók mellett a hazai szakemberek és a magyar borok is kiemelt szerepet kapjanak a rendezvényen. Az idei mesterkurzusokon lehetőség lesz 10 éves magyar csúcsborok kóstolására, fókuszba kerülnek a legjobb hazai dűlők, ízlelhetünk Villányi REDy-t és Villányi franc-t, és az ismét hódító útjára indult gin hazai vonatkozására is fény derül.


 
Természetesen a külföldi különlegességek sem maradnak el: a #10yearchallenge jegyében hat neves champagne-ház 2008-as szüreti évjáratból származó tételeivel is találkozhatnak a mesterkurzus vendégi, de az Óvilág és az Újvilág ikonikus vörös cuvée-it is alaposabban megismerheti, aki ellátogat a 10. VinCE Budapestre.
 
A világ vezető családi pincészeteinek válogatott tételek közül az Antinori és a Symington képviselője személyesen mutatja be a kiváló toszkán és portói borokat, de a vendégek virtuális kirándulást tehetnek Franciaországba és Spanyolországba is.
 
Ikonikus pillanatok, különleges történetek
A jubileumi sajtóeseményen felidézték az elmúlt 9 év legemlékezetesebb pillanatait is. Ilyen volt például, amikor Nagy Sándor hódításainak útját kísérhették végig a résztvevők az egyes történelmi borvidékek borain keresztül, illetve megkóstolhatták annak a szőlőfajtának a borát, amelyet a szőlőgenetikusok szerint Jézus osztott meg tanítványaival az utolsó vacsorán.


 
Az idei tervekről
A rendezvényt a tavalyi évhez hasonlóan az idén is a Várkert Bazárban rendezik, ahol a 120 főt befogadó mesterkurzusteremben minden reggel buborékos italok várják az érdeklődőket. Nagy népszerűségre tarthat számot Tüü Péter sommelier-bajnok mesterkurzusa, aki a proseccók mellé osztrigákat is kínál a vendégeknek. A 2009-es évjáratú csúcsborok kóstolóját a fesztivál állandó résztvevője, Romsics László vezeti, Figula Mihály és ifj. Szepsy István pedig virtuális dűlőtúrára invitálja a látogatókat.


 
Meglepetésekben és jó borokban az idén sem lesz hiány, érdemes időben jegyet váltani Budapest egyik legrangosabb boros rendezvényére.
További információkért katt IDE!
Visszaszámlálás indul, egy szűk hónap múlva találkozunk a Várkert Bazárban!
 
:
Fotó:
VinCE Budapest

címkék

ausztria (4) badacsony (13) balaton (65) balatonfüred csopaki borvidék (8) beszélgetünk (13) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (262) borász (29) borászok borásza (5) borbár (25) borfesztivál (25) bori mami (5) boriroda (10) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (22) borshanta (12) borterasz (12) borteszt (90) bortúra (18) borvacsora (13) borverseny (13) bott pince (28) bottszerda (21) budapest (185) cabernet franc (7) cava (7) CEWI (12) csirke (6) csokoládé (8) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (4) desszertbor (4) édes (74) eger (33) egészséges (5) egri csillag (4) erdőbénye (6) étterem (123) etyek (8) etyeki kúria (9) fehérbor (16) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (53) furmint február (10) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) hárslevelű (10) heimann (8) húsvét (8) interjú (97) iszunk (4) kadarka (13) káli-medence (4) karácsony (15) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (10) kéknyelű (5) kenyér (7) késői szüret (4) koktél (10) koronavírus (27) kóstoló (55) kovács nimród winery (7) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (5) laposa birtok (5) leves (10) london (12) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (36) merlot (12) michelin-csillag (8) monyo brewing co (4) mór (5) művészinterjú (10) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (13) olaszrizling (22) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (9) pálinkaverseny (7) pannonhalma (8) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (7) pezsgő (45) piac (13) pinot noir (8) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (6) programajanló (27) rácz jenő (4) rajnai rizling (8) recept (129) rosalia (5) rozé (29) saláta (7) sanzon (6) sauvignon blanc (6) somló (11) sommelier (9) soproni borvidék (12) sör (40) sós (60) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (7) super 12 (4) sütemény (28) süti (15) svét (16) syrah (6) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (26) szekszárd (27) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (10) tállya (7) támogatott írás (6) tarcal (8) tavasz (12) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (5) tészta (8) tesztelünk (4) tokaj (107) tokaj-hegyalja (65) tokaji aszú (28) tudnivalok (4) utazás (19) vacsora (9) verseny (9) villány (7) villányi borvidék (39) vörösbor (34) vylyan (10) zenit (4) zöld veltelíni (4)