Vendégoldal

Pezsgőzzünk a város felett!

2019.04.10. | Borsmenta
Budapest legvonzóbb tetőterasza, a St. Andrea Wine & Skybar április 11-e és 13-a között terasznyitó pezsgős hétvégével köszönti a tavaszt…
 


Április 11-én remek francia pezsgőkkel és Barna Ádám séf kifejezetten hozzájuk komponált fogásaival nyitja meg az idei szezont a St. Andrea Wine & Skybar. Csütörtöktől szombatig délután 2 és este 10 óra között kiváló champagne-házak buborékos italai kerülnek pohárba, amit élő zene mellett, a csodálatos panorámában gyönyörködve fogyaszthatnak el a vendégek.



„Amikor konkrét italokhoz kreálunk ételeket, mindig figyelünk az ital karakterére, megkeressük azt a jegyet, amihez a leginkább kapcsolódhatunk” – avat be az ételpárosítás megalkotásának folyamatába Barna Ádám. Lássuk, hogy az elmélet hogyan működik a gyakorlatban! Íme a párok:
 
  • Palmer & Co Extra Reserve – tojás, torma, vízitorma
A Palmer & Co Extra Reserve 72 hónapos érlelésének köszönheti hihetetlen komplexitását és krémességét. Ízében a narancshéjas, citrusos, enyhén vegetális karakter pörkölési aromákkal és egy kevés mézességgel keveredik. A korty telt és selymes, az utóíz hosszú és folyamatosan változik. Barna Ádám séf az ital vegetális jegyeit hangsúlyozza a mellé kínált vízitormamártással, a krémességre pedig a joghurtmousse ad remek választ.
  • Taittinger Les Folies de la Marquetterie – kacsamáj, sárgacékla, mangó
Az italt a Taittinger család kastélyáról, a „Chateau de la Marquetterie”-ről nevezték el. Pinot noir és chardonnay szőlőből készült, öt évig érlelték palackban, és kifinomultságával még a legigényesebb champagne-kedvelők számára is emlékezetes élményt nyújt. A séf a pezsgő eleganciájából indult ki, amikor egzotikus gyümölcsöt, mangót társított mellé. A kacsamáj zsírossága szépen dolgozik össze a krémes buborékokkal, a sárgacékla már csak fokozza a hatást.
 
  • Ayala & Co Rosé Majeur – pavlova, eper


Ezt az elegáns, telt, gyümölcsös pezsgőt 3 évig érlelték palackban. Az alapbor főként chardonnay szőlőből készült, mindössze 6% pinot noirt adtak hozzá, kifejezetten az izgalom kedvéért. Az aromatikát a gyümölcsösség uralja, őszibarackos, piros bogyós gyümölcsös jegyek jelennek meg illatban és ízben egyaránt. A házasításba a chardonnay hozza a frissességet, a pinot noir pedig azt a könnyű, cseresznyés, málnás, epres világot, ami miatt a séf egyik kedvenc desszertjét, a pavlovát készítette hozzá, természetesen egy kevés eperrel megbolondítva.



A rendezvény iránt már most nagy az érdeklődés, ezért érdemes előre helyet foglalni, ha pezsgőt kortyolgatva szeretnénk élvezni a tavaszi hangulatot a város fölött.
 
:
Fotó:
facebook
Bárdosi Márk

címkék

Ausztria (3) Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (47) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (9) bor (239) borbar (21) borfesztivál (16) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (16) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (3) bortúra (11) borvacsora (6) borvendéglő (3) borverseny (8) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (138) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (29) édes szamorodni (4) Eger (24) egészséges (3) espresso embassy (3) étterem (94) Etyek (7) Etyeki Kúria (5) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (40) Furmint Február (6) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (38) kadarka (9) karácsony (11) kave (37) kavezok (8) kekfrankos (4) kéknyelű (5) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (52) Kovács Nimród Winery (4) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (6) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (21) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) Mór (4) művészinterjú (6) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (35) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (63) rozé (16) saláta (3) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (6) sommelier (7) Soproni borvidék (7) sor (36) sós (27) Spanyolország (4) specialty kave (8) st andrea (5) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (16) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (5) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) Taschner Kurt (3) tavasz (5) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (13) verseny (8) Villányi borvidék (28) vörösbor (8) vylyan (7) WSET (3) zold veltelini (3)