Tesztelünk

Gizella Pince: Furmint 2016

2018.05.02. | Szabó Edit
Jót tett neki az eltelt idő, elhullatta csikófogait, megnyugodott, kiteljesedett. Kedves, emlékezetes furmint, a műfajjal most barátkozóknak is ajánljuk...
 

Ezt a bort 2017 tavaszán már megkóstoltuk. Akkor azt tanácsoltuk az olvasóknak, hogy vigyék haza, de csak ősszel nyissák ki. (Korábbi véleményünket lásd itt.) Úgy tűnik, hasznos volt a javaslat: egy évvel később újrakóstolva egészen más arcát mutatja.

A színe mélyült egy kicsit, már nincsenek benne zöldes reflexek. Az illat gazdag és intenzív, benne a furmintra jellemző nyári almás, körtés ízek mellett egy kis érett barackos, déligyümölcsös hangulat is megjelenik, némi hordófűszerrel karöltve.

Kóstolva rendkívül összetett, az íze intenzív, egyszerre sós és édes. A szerkezet jó, a savak nem harsányak, de szépen tartanak, a korty selymes. Ízjegyeit a fehér húsú gyümölcsök vezetik, a mellette megjelenő csonthéjasok kicsit visszafogottabbak maradnak az utóízben is.

Emlékezetes, jól megkomponált bor, nyoma sincs benne a furmintokat sokszor jellemző szikárságnak, ezért a fajtával most barátkozóknak is ajánljuk.
 
A bor neve : Furmint
Termőhely : Tokaji borvidék
Fajtaösszetétel : 86% furmint, 14% hárslevelű
A Borsmenta értékelése :
Típus : száraz fehérbor
Kapható : Bortársaság
Ára : 4350 Ft
Alkoholtartalom : 12%
Termelő : Gizella Pince
Évjárat : 2016
A termelő weboldala : http://www.gizellapince.hu/
:
Fotó:
Borsmenta - honlap


A pincészet elérhetőségei:
Gizella Pince – Szilágyi László
Tel.: +36 20 2333212
Cím: 3910 Tokaj, Dienes u. 78.  
E-mail: laszlo.szilagyi@gizellapince.hu
 

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (38) bikaver (13) Bocuse d'Or (7) bor (224) borbar (18) borfesztivál (14) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (14) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (119) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (24) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (81) Etyek (5) Etyeki Kúria (3) fesztival (20) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) harslevelu (4) heimann (3) húsvét (7) interjú (19) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (32) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (3) kunsagi borvidek (3) London (3) Mád (10) magnamatra (8) Mátra (16) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (4) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (21) piac (9) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (12) Rácz Jenő (4) recept (34) rozé (15) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (4) sommelier (7) Soproni borvidék (3) sor (35) sós (11) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (14) süti (8) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (7) Villányi borvidék (19) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)