Tesztelünk

Gizella Pince: Furmint 2016

2017.06.08. | Szabó Edit
Kirobbanóan energikus furmint, fiatal és lendületes. Vigyük haza, de csak ősszel nyissuk ki…
 

A bor halványsárga színében zöldes árnyalatok csillannak.

Illata kifejezetten üde, fehér virágos, zöldalmás, körtés, pici virágporos édességgel, csonthéjasokkal fűszerezve. Ahogyan nyílik, úgy jelennek meg benne a mélyebb, hársmézes, sárga húsú gyümölcsös tónusok és a hordós érlelésnek köszönhető vaníliás, édesfűszeres világ.

Szájban a zöldalmás hangulat viszi a prímet, némi fehér húsú barackossággal, zöldfűszerességgel megtámogatva, aztán a hordós érlelés jegyei válnak uralkodóvá, és ez a hatás rá is telepszik a borra. Feszes szerkezetű, jó struktúrájú furmint, van benne lendület jócskán, a savak viszik a kortyot, az alkoholtartalom rendkívül mértéktartó.

Jó megkomponált fehérbor, amelybe a most még intenzív hordós jegyek a palackos érlelés hatására idővel belesimulnak. Érdemes kivárnunk azt a néhány hónapot.
 
A bor neve : Furmint
Termőhely : Tokaji borvidék
Fajtaösszetétel : furmint, fűszerként egy kis hárslevelűvel
A Borsmenta értékelése :
Típus : száraz fehérbor
Kapható : Bortársaság
Ára : 4350 Ft
Alkoholtartalom : 12%
Termelő : Gizella Pince
Évjárat : 2016
A termelő weboldala : http://www.gizellapince.hu/
Ételajánlatunk: Tejben sült csirkecomb
Fotó:
Borsmenta - honlap


A pincészet elérhetőségei:
Gizella Pince – Szilágyi László
Tel.: +36 20 2333212
Cím: 3910 Tokaj, Dienes u. 78.  
E-mail: laszlo.szilagyi@gizellapince.hu
 

címkék

Badacsony (7) bajnoksag (3) Balaton (30) bikaver (12) Bocuse d'Or (7) bor (187) borbar (16) borfesztivál (5) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (14) Borshanta (9) borterasz (5) bortúra (5) borvacsora (4) borvendéglő (3) borverseny (6) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (108) cava (6) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrászda (8) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (23) édes szamorodni (4) Eger (16) espresso embassy (3) étterem (73) fesztival (12) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (4) harslevelu (4) heimann (3) húsvét (7) interjú (12) kadarka (5) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) Keszthely (3) koktel (5) könyv és kávé (3) kostolo (19) Közben esznek (8) London (3) Mád (8) magnamatra (7) Mátra (14) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (3) művészinterjú (3) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (5) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (6) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (3) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (3) pezsgő (19) piac (8) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (9) Rácz Jenő (3) recept (27) rozé (11) sauvignon blanc (5) sommelier (5) sor (35) sós (10) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (3) Super 12 (3) sütemény (13) süti (7) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (14) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (3) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (6) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (61) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (16) tokaji aszú (13) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (6) Villányi borvidék (17) vörösbor (8) zold veltelini (3)