Tesztelünk

Gizella Pince: Furmint 2016

2017.06.08. | Szabó Edit
Kirobbanóan energikus furmint, fiatal és lendületes. Vigyük haza, de csak ősszel nyissuk ki…
 

A bor halványsárga színében zöldes árnyalatok csillannak.

Illata kifejezetten üde, fehér virágos, zöldalmás, körtés, pici virágporos édességgel, csonthéjasokkal fűszerezve. Ahogyan nyílik, úgy jelennek meg benne a mélyebb, hársmézes, sárga húsú gyümölcsös tónusok és a hordós érlelésnek köszönhető vaníliás, édesfűszeres világ.

Szájban a zöldalmás hangulat viszi a prímet, némi fehér húsú barackossággal, zöldfűszerességgel megtámogatva, aztán a hordós érlelés jegyei válnak uralkodóvá, és ez a hatás rá is telepszik a borra. Feszes szerkezetű, jó struktúrájú furmint, van benne lendület jócskán, a savak viszik a kortyot, az alkoholtartalom rendkívül mértéktartó.

Jó megkomponált fehérbor, amelybe a most még intenzív hordós jegyek a palackos érlelés hatására idővel belesimulnak. Érdemes kivárnunk azt a néhány hónapot.
 
A bor neve : Furmint
Termőhely : Tokaji borvidék
Fajtaösszetétel : furmint, fűszerként egy kis hárslevelűvel
A Borsmenta értékelése :
Típus : száraz fehérbor
Kapható : Bortársaság
Ára : 4350 Ft
Alkoholtartalom : 12%
Termelő : Gizella Pince
Évjárat : 2016
A termelő weboldala : http://www.gizellapince.hu/
Ételajánlatunk: Tejben sült csirkecomb
Fotó:
Borsmenta - honlap


A pincészet elérhetőségei:
Gizella Pince – Szilágyi László
Tel.: +36 20 2333212
Cím: 3910 Tokaj, Dienes u. 78.  
E-mail: laszlo.szilagyi@gizellapince.hu