Vissza
Utazunk

Gasztronómiai kalandtúra

2018.11.01. | Lovranits Júlia
A gyertyalángos családi emlékezések mellett talán jut idő pihenni, finomakat enni és újdonságokat kipróbálni is. Íme a Borsmenta programajánlata az első novemberi napokra…

A Nap még dacol a naptárral, de az esték egyre hűvösebbek, és a borok színe is mélyül a pohárban. Mindjárt megcsap bennünket a Márton-nap előszele, és az se baj, ha az a libasült valami finom osztrák borral érkezik. A hosszú hétvégébe sok minden belefér – akár egy őrült, Pöttyös Túró Rudi-s ebéd a gyerekekkel, vagy egy nyersvegán workshop is – de mi egy kicsit még annál is tovább megyünk. Még mindig kegyes hozzánk az időjárás, érdemes kimozdulni a nagy esők és az igazi, nagy hidegek előtt!


Várszegi Pincészet – Budafoki Pincejárat – november 3., Budapest



Színvonalas pincelátogatással és borkóstolóval várják a vendégeket a Várszegi Pincészetben november első hétvégéjén! Óránként induló, félórás pincetúráikon három bort kóstolhatnak meg az érdeklődők, és még egy izgalmas helytörténeti előadást is meghallgathatnak. A remek borok mellé borkorcsolyákat, szendvicseket is fogyaszthatnak. A jó hangulatról a Heves Band gondoskodik.

További információ ITT.

Török vegán brunch a Pancson! – november 3., Budapest



Egy hatalmas asztalt körülülve, igazi török teát szürcsölve lakmározhatunk a nem svéd-, hanem „törökasztalról”, ami roskadásig lesz pakolva szőlőmustmézzel, tahinivel, különleges fűszerekkel, lekvárokkal, olívabogyóval, növényi alapú kencékkel, vegán szendvicsekkel és még ezernyi jóval! 
A menü vegán lesz, de a húsimádóknak sem lesz hiányérzete! Lásd korábbi írásunkat ITT.

További információ ITT.


Nyersvegán sajtkészítő workshop – november 3., Budapest



A Susa in the kitchen szerzője szeretettel várja vendégeit egy nyersvegán reggelire és tanfolyamra a Pancs – Vegán Piac alkalmából a VinoPiano Borbár/Wine Bar termében. Aki szeretné próbára tenni magát nyersvegán szakácsként, az olyan különleges ételeket tálalhat, mint a zöldfűszeres karfiolricotta, a köleskörözött vagy a mandulasajtkrém.
Mindenki kedvére készíthet különböző formájú, fűszerezésű sajtokat, körözöttet, amit haza is lehet vinni. A krémeket a helyszínen friss, gluténmentes házikenyérre kenik. 

További információ ITT.


Pöttyös Túró Rudi-hónap a Bálna Bisztróban – november 5., Budapest



November 5-től egy hónapon át különleges Túró Rudi alapanyagú ételek és italok között válogathatunk a Bálna Bisztróban és a Bálna Teraszon. A jó hangulatról az alkoholos és alkoholmentes koktélok, na meg a szervezők gondoskodnak. Ha át szeretnéd élni a pöttyös életérzést, irány a Bálna! Mehetnek a kicsik is, ez egy igazi gyerekbarát program!

További információ ITT.


Halottak napi menü a Terrapolisban – november 1-4., Tarcal



Bartha Gabó permakultúrás kertjét már korábban bemutattuk a Borsmenta olvasóinak. A háziasszony ezúttal kicsit bizarr, ám annál izgalmasabb ebédre, vacsorára invitálja a vendégeket. A Korzikáról származó „halottak levese” finom és tápláló, és mellé a zsályás kalács természetesen a kertben termő fűszernövényekkel készül. Aki borozgatni is szeretne, szerezze be az innivalót a környékbeli pincészetek valamelyikéből, és vigye magával. Remek hangulat, természetközeli világ, enyhén hippis légkör, mint mindig.

További információ ITT.


Libavacsora osztrák módra – november 8., Budakeszi



Ez már nem hétvégi program, de örömmel ajánljuk. Izgalmas, osztrák ihletésű boros és gasztronómiai kalandozáson vehetünk részt a Budai Gesztenyés Nagyvendéglőben. A Márton-napi forgatagban tíz napon keresztül modern libás ételeket kóstolhatunk a legfinomabb borokkal. A rendezvény borkínálatáért a KisBécs felel, így az autentikus osztrák konyha libás fogásait igényes osztrák borokkal kóstolhatjuk végig. Egyebek között zöld veltelini, rajnai rizling és chardonnay kerül a pohárba, de persze a Márton-napi újbor sem marad el. Izgalmas kaland lesz, érdemes rá benevezni.

Részt vevő borászatok:
Esterhazy WeinWeingut R&A Pfaffl, AustriaWeingut Birgit Eichinger, Weingut Hans IglerGeorg PrielerKurt FeilerWeingut Feiler-Artinger

További információ ITT.

Napfényes novembert kívánunk!
 
Fotó:
facebook
Vető Gábor

címkék

Badacsony (8) bajnoksag (3) Balaton (40) bikaver (13) Bocuse d'Or (7) bor (229) borbar (18) borfesztivál (14) Bori Mami (3) boriskola (3) borkorcsolya (15) Borshanta (9) borterasz (7) bortúra (10) borvacsora (5) borvendéglő (3) borverseny (7) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (120) cava (7) CEWI (9) csirke (3) csokoládé (5) cukrász (3) cukrászda (9) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (25) édes szamorodni (4) Eger (18) espresso embassy (3) étterem (82) Etyek (5) Etyeki Kúria (3) fesztival (20) Franc&Franc (3) furmint (34) Gizella Pince (5) gyerekbarát (15) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (5) heimann (4) húsvét (7) interjú (22) kadarka (7) karácsony (9) kave (36) kavezok (8) kekfrankos (3) kéknyelű (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (38) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (18) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (3) Mór (4) művészinterjú (5) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (5) Paletta (3) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (22) piac (9) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (17) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (3) recept (40) rozé (15) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (5) sommelier (7) Soproni borvidék (3) sor (35) sós (11) Spanyolország (4) specialty kave (7) st andrea (4) Super 12 (3) sütemény (15) süti (9) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (15) Szent András Sörfőzde (6) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) tavasz (5) tea (6) tenger gyümölcsei (4) tészta (3) tokaj (72) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (14) tudnivalok (4) utazás (11) verseny (8) Villányi borvidék (20) vörösbor (8) vylyan (3) zold veltelini (3)