Vendégoldal

Hárslevelűk versenye Verpeléten

2017.06.06. | Borsmenta
Büszke vagy a hárslevelűdre? Nevezd be az Országos Hárslevelű Borversenyre! Még tíz napig várják a mintákat Verpeléten…
 

2017. június 23-án ismét megrendezik az Országos Hárslevelű Borversenyt Verpeléten.

Nevezési feltételek:
  • A versenyre a bortermelők azokat a hárslevelű boraikat nevezhetik, amelyek a hatályos magyar bortörvény előírásainak, illetve a versenykiírásnak megfelelnek.
  • A nevezett tételnek nem kell forgalomba hozatali engedéllyel rendelkeznie.
  • Mintákat küldhetnek bortermelő vállalatok, egyéni bortermelők és kereskedő szervezetek.
  • A kereskedelmi kategóriában nevezőknek nyilatkozniuk kell arról, hogy a minta által képviselt bortétel mennyisége meghaladja a 350 liter vagy az 500 db 0,75 literes palack nagyságot.
  • A verseny rendezőjéhez bortételenként 4 db, minimum 0,75 literes palackot kell eljuttatni, legkésőbb június 16-ig.
  • A borversenyre kereskedelmi és kistermelői kategóriában is lehet nevezni, a borokat pedig az alábbi kategóriákban fogják rangsorolni: Hárslevelű, Debrői Hárslevelű, Késői szüretelésű és Muzeális.
A nevezési díj tételenként 5.000 Ft, amely készpénzben a Verpeléti Hegyközség irodájában, átutalással a Korona Takarék Takarékszövetkezetnél vezetett 62800015-10003956 számú számlán megfizethető.  


 
A bormintán kötelezően fel kell tüntetni a résztvevő nevét és címét, a bor megnevezését (származási hely, fajta, évjárat), az édességi kategóriát (száraz, félszáraz, félédes, édes) és a nevezési kategóriát (kistermelői, kereskedelmi).
 
A mintákat a Verpeléti Hegyközség irodájában gyűjtik.
Cím: 3351 Verpelét, Kossuth Lajos út 73.
 
További gyűjtőpontok:
Hegyközségek Nemzeti Tanácsa, 1117 Budapest, Budafoki út 111.
Egri Borvidék Hegyközségi Tanácsa, 3300 Eger – Kőlyuktető
Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa, 3910 Tokaj, Dózsa György utca 2.
Gyöngyösi Hegyközség, 3200 Gyöngyös, Koháry út 4.
 
A borverseny fővédnöke: Gál Péter eredetvédelemért felelős helyettes államtitkár
 
Ünnepélyes díjátadó: Egri Bikavér Ünnep, 2017. július 9.


 
„A furmint sokkal inkább alkalmas a jégtörő szerepre, előbb mutatja magát, könnyebben érthető. A hárslevelűben több a titok, rengeteg íz van benne, meg kell fejteni. Hadd menjen csak a furmint előre, de figyelnünk kell rá, hogy az oldalvizén a hárslevelű is be tudjon evezni a hazai és a nemzetközi borvilág látókörébe” – nyilatkozta nemrég a Borsmentának Lenkey Géza mádi borász a Hárslevelűk Éjszakája rendezvény előtt.

Bízunk benne, hogy a hárslevelűk nagy hazai megmérettetésén is sok figyelemre méltó borral találkoznak majd a bírák Verpeléten.
 
:
Fotó:
Dancsecs Ferenc / FurmintPhoto - weboldal

címkék

Ausztria (3) Badacsony (9) bajnoksag (3) Balaton (47) bikaver (13) bio (4) biodinamikus (3) Bocuse d'Or (9) bor (239) borbar (21) borfesztivál (16) Bori Mami (5) boriskola (3) borkorcsolya (16) Borshanta (11) borterasz (7) borteszt (3) bortúra (11) borvacsora (6) borvendéglő (3) borverseny (8) Bott pince (24) Bottszerda (21) Budapest (138) cava (7) CEWI (10) csirke (4) csokoládé (7) cukrász (3) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszert (3) édes (29) édes szamorodni (4) Eger (24) egészséges (3) espresso embassy (3) étterem (94) Etyek (7) Etyeki Kúria (5) fesztival (20) Franc&Franc (4) furmint (40) Furmint Február (6) Gizella Pince (5) gyerekbarát (16) Gyöngyös (3) gyöngyözőbor (10) habzóbor (3) harslevelu (6) heimann (4) húsvét (7) interjú (38) kadarka (9) karácsony (11) kave (37) kavezok (8) kekfrankos (4) kéknyelű (5) kenyér (3) Keszthely (3) koktel (6) könyv és kávé (3) kostolo (52) Kovács Nimród Winery (4) Közben esznek (8) Kreinbacher Birtok (4) kunsagi borvidek (3) London (6) Lyon (3) Mád (10) magnamatra (10) Mátra (21) Michelin-csillag (6) Monyo Brewing CO (4) Mór (4) művészinterjú (6) nyar (4) nyaralas (4) Olaszország (5) olaszrizling (6) őstermelői piac (6) Paletta (4) pálinka (7) pálinkaverseny (6) Pancs Belvárosi Gasztroplacc (3) Pannonhalma (5) Pannonhalmi Apátsági Pincészet (4) pecs (7) pezsgő (35) piac (12) pinot noir (7) pizza (3) Portugália (5) programajanlo (26) Rácz Jenő (4) rajnai rizling (6) recept (63) rozé (16) saláta (3) sarospatak (3) sauvignon blanc (6) Somló (6) sommelier (7) Soproni borvidék (7) sor (36) sós (27) Spanyolország (4) specialty kave (8) st andrea (5) Super 12 (3) sütemény (17) süti (12) SVÉT (11) szakácsverseny (3) Szekszárd (16) Szent András Sörfőzde (6) Szent György-hegy (5) szorakozas (4) tallya (4) támogatott írás (6) tanfolyam (3) Tarcal (7) Tarcal Kulturális Egyesület (3) Taschner Kurt (3) tavasz (5) tea (8) tenger gyümölcsei (4) terasz (3) természetes bor (3) tészta (4) tokaj (75) Tokaj Oremus Szőlőbirtok (3) Tokaj-Hegyalja (28) tokaji aszú (15) tudnivalok (4) utazás (13) verseny (8) Villányi borvidék (28) vörösbor (8) vylyan (7) WSET (3) zold veltelini (3)