Találatok száma: 2575
Tesztelünk

Somló Kincse Kézműves Kispince: Sárfehér 2023
2025. 07. 23. | Szabó Edit
A Somló Kincse 2023-as Sárfehér bora olyan ismeretlen világba viszi a kóstolóját, ahol minden csupa só és fűszer. Egy régi magyar szőlőfajta erjesztett levével ismerkedni mindenképpen izgalmas, hát még ha a Somló is hozzáadja a maga sajátos termőhelyi értékeit…
Főzünk
Itt a görögdinnyeszezon!
2025. 07. 22. | Szabó Edit
Afrika déli részéről származik, a tökfélék családjába tartozik, nagyjából 92%-a víz, és mindenki imádja. Igen, ez a görögdinnye, ami nemcsak finom, hanem egészséges is...
Tesztelünk

Szentesi Pince: Tihanyi Kék 2023
2025. 07. 21. | Szabó Edit
A Szentesi Pince 2023-as Tihanyi Kék bora a bohém elegancia mintapéldája. Játékos, de mégis komoly, bohém, mégis fegyelmezett. Elbűvölő aromák, tökéletes arányok jellemzik, egyszerűen ellenállhatatlan. Nem véletlenül lett a Borsmenta tesztjén a legjobb száraz vörösbor…
Főzünk

Joghurt házilag
2025. 07. 20. | Klich Zsuzsa
Ha valaki szereti a joghurtot, viszont nem vásárolja szívesen, mert műanyag edényekben kapható, annak mutatunk két remek házi módszert…
Beszélgetünk

Szerintem most jó helyen vagyunk
2025. 07. 19. | Solt Róbert
Beszélgetés Bónis Péterrel
Egy 17. századi pince és ki tudja, hogy hány szőlész-borász generáció tudása több mint megnyerően hangzik, a soproni Bónis-Reitter borászat tulajdonos-borásza, Bónis Péter azonban nem elégedett meg ennyivel…
Iszunk

Pezsgőpremier Balatonfüreden!
2025. 07. 18. | Szabó Edit
Újdonsággal lepte meg a buborékok rajongóit az idén tízéves, balatonfüredi székhelyű Villa Gyetvai. A Belvedere fantázianevű, tradicionális eljárással készült furmintpezsgő július 12-én debütált a pincészet borbárjában...
Főzünk

Lencsés joghurtos cukkinisaláta – yeşil mercimekli yoğurtlu kabak salatası
2025. 07. 17. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 76. rész
A Török örömök sorozat 76. részében egy hideg, húsmentes, lencsés-joghurtos cukkinisalátát tálal a Borsmenta olvasóinak Nagyillés János. Nagyon jól fog esni a forró nyári napokon…
Tesztelünk

Szentesi Pince: Lisztes 2021
2025. 07. 16. | Takács Andrea
A Szentesi Pince 2021-es Lisztese lisztes fehér, gohér és zöldszilváni egyenlő arányú házasításával készült. Karakteres és meglehetősen egyedi fehérbor, köves, sós és mandulás ízvilággal…
Vendégoldal

A másik énem
2025. 07. 15. | Zsirai Kata
Katanapló 19. rész
Van az úgy, hogy az ember elfárad. A túl sok pörgés Zsirai Katánál sem múlt el nyomtalanul – még jó, hogy vannak túlélési stratégiái. Ezekből kapunk most ízelítőt a Katanapló 19. részében. Figyelem: fontos, helyenként megható bejegyzés következik…
Tesztelünk

Szentesi Pince: Laska 2023
2025. 07. 14. | Nádasi Eszter
Manapság csak elvétve találunk olyan bort, amelyik ebből a régi magyar fajtából készül. A Szentesi Pince viszont úttörőként foglalkozik vele: a 2023-as Laska sokrétűen gyümölcsös, fűszeres…
Beszélgetünk

Intenzív öt év van mögöttünk
2025. 07. 12. | Nádasi Eszter
Beszélgetés Illés Anitával
Az Illés Borászat egy 7,6 hektáros elsőgenerációs, családi butikborászat a Badacsonyi borvidéken. 2020 óta működnek, az eltelt fél évtized alatt messzire jutottak ismertségben és sikerekben…
Eszünk

Rejtett kincs Budán – Gléda vendéglő
2025. 07. 11. | Kovács Tibor
A Gléda vendéglő olyasmit ad, amit már nagyon kevés magyar étteremben lehet megtalálni. Asztalánál megáll az idő, és csak a jó ízek, a beszélgetések és a figyelem számít. Egy újvilági borvacsorán jártunk ott, aztán újra visszamentünk…
Főzünk

Török céklasaláta – kırmızı pancar salatası
2025. 07. 10. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 75. rész
Őrületes a színe, frissítő az íze, ráadásul még a makrobiotikus táplálkozás követelményeinek is tökéletesen megfelel. A Török örömök című sorozat 75. részében egy üde nyári étel, a török céklasaláta receptjét kapjuk Nagyillés Jánostól…
Tesztelünk

Gere Attila Pincészete: Fekete Járdovány 2023
2025. 07. 09. | Nádasi Eszter
Vannak, akik úgy hiszik, hogy nevét a fantázia szülte – pedig egy régi magyar fajtát jelöl. Gere Attila Pincészetének 2023-as Fekete Járdoványa meggyet és csokoládét is idéz…
Iszunk
Villa Sandahl: nyárindító piknik mesterkurzussal
2025. 07. 08. | Nádasi Eszter
A badacsonyi Villa Sandahl júniusi összejövetelén rajnai rizlingek egész sora várta a látogatókat – főborászuk, Palkó Zsolt pedig exkluzív tételekből állított össze kóstolót…