Találatok száma: 2533
Főzünk
Joghurtos padlizsán – yoğurtlu patlıcan című cikk borítóképe

Joghurtos padlizsán – yoğurtlu patlıcan

2025. 06. 26. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 73. rész
A Török örömök sorozat 73. részében egy igazi nyári fogás érkezik: hideg joghurtos padlizsán. Köretként vagy akár hűsítő salátaként egyaránt megállja a helyét…
Tesztelünk
Bussay Pince: Csókaszőlő bio 2023 című cikk borítóképe

Bussay Pince: Csókaszőlő bio 2023

2025. 06. 25. | Nádasi Eszter
Ezzel a régi magyar kékszőlő-fajtával manapság csak néhány borászat foglalkozik Magyarországon: a Bussay Pince egyike ezeknek. A 2023-as Csókaszőlő bio élénk piros gyümölcseivel fogott meg bennünket...
Iszunk
Frittmannék régi-új világa című cikk borítóképe

Frittmannék régi-új világa

2025. 06. 23. | Solt Róbert
Impozáns helyszínen, a budapesti High Note SkyBar teraszán mutatkozott be a Frittmann Borászat új nyári itala, a NextGen. De semmi pánik, csak a választék bővül, a régi borok továbbra is helyet kapnak a kínálatban…
Tesztelünk
Gedeon Birtok: Kövidinka 2024 című cikk borítóképe

Gedeon Birtok: Kövidinka 2024

2025. 06. 22. | Nádasi Eszter
A kövidinka leginkább a Kunsági borvidéken honos, kedveli az ottani homokos talajt. A Gedeon Birtok 2024-es kövidinkája a szakmai tesztünk idején még egészen fiatal: erről friss, gyümölcsös íze és illata is árulkodik…
Beszélgetünk
A Sebestyén tesók Szekszárdról című cikk borítóképe

A Sebestyén tesók Szekszárdról

2025. 06. 21. | Szabó Edit
Beszélgetés Sebestyén Csillával és Sebestyén Csabával
Aki a kirobbanóan gyümölcsös szekszárdi borokat keresi, és nem veti meg a bikavért sem, biztosan ismeri a Sebestyén Pincét. A vállalkozás ütemesen halad a világhír felé, és ezt csak maguknak köszönhetik. A két megszállottal, Sebestyén Csillával és Csabával beszélgettünk…
Tesztelünk
Itt és Most Pince: Laska 2022 című cikk borítóképe

Itt és Most Pince: Laska 2022

2025. 06. 20. | Szabó Edit
Egy régi magyar szőlőfajta újjászületése a Mátrai borvidéken. Hofmann Tiborék laskája vaskos, földes, gyümölcsös, szívesen pohárba töltenénk egy marhasült mellé...
Főzünk
Figen narancsos piskótája  című cikk borítóképe

Figen narancsos piskótája

2025. 06. 19. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 72. rész
Íme a bizonyság, hogy a bögrés sütiket a törökök is szeretik. Jöhet egy kis édesség a Török örömök sorozat 72. részében? A recept Nagyillés János töröktanárnőjétől, Figentől származik; köszönjük, hogy közreadhatjuk…
Utazunk
Hol borozzunk Szent Ivánkor? című cikk borítóképe

Hol borozzunk Szent Ivánkor?

2025. 06. 18. | Szabó Edit
Programok Egerben, Nadapon, Szekszárdon és a Somlón
A nyári napforduló és a Szent Iván-éj környéki hétvégi napokon még a szokásosnál is több boros program vár ránk. Íme néhány ötlet Egerből, Nadapról, Szekszárdról és a Somlóról. Válasszatok, túrázzatok, kóstoljatok!
Vendégoldal
Túl a virágzáson című cikk borítóképe

Túl a virágzáson

2025. 06. 17. | Zsirai Kata
Katanapló 17. rész
Annyi a boros program, hogy Zsirai Kata majdnem elfelejtette megírni a legfrissebb naplóbejegyzését. Még jó, hogy idejében eszébe jutott, így nem maradunk ki az elmúlt két hét történéseiből. Íme a Katanapló 17. része. Fogadjátok szeretettel…
Iszunk
Érezd a Vibe-ot! című cikk borítóképe

Érezd a Vibe-ot!

2025. 06. 16. | Barossné Koós Andrea
Hangulatos estén mutatkoztak be a Vibe Budapest közönségének az innovatív italkultúra egyik legismertebb szereplője, a COYA koktéljai. A pult mögött Grégoire Schnerb francia mixológus és Bácsi Sándor bártender rázta a sékert…
Tesztelünk
Medvebor: Szerémi Zöld 2023 című cikk borítóképe

Medvebor: Szerémi Zöld 2023

2025. 06. 15. | Szabó Edit
A Medvebor nevű zalai pincészet szerémi zöldje lett a legjobb fehérbor a Borsmenta régi magyar szőlőfajták borait értékelő tesztjén. Hihetetlenül rétegzett, filozofikus tétel, amit egy jó könyv mellé ajánlunk…
Iszunk
Zwack Open 2025: minőség és közvetlenség című cikk borítóképe

Zwack Open 2025: minőség és közvetlenség

2025. 06. 13. | Nádasi Eszter
Májusban a Zwack Izabella Borkereskedés szakmai portfólió-bemutatóján jártunk. Az Unicum Ház patinás belső udvarán csaknem húsz pincészet kínálatával ismerkedtünk, méghozzá elsőkézből, hiszen itt maguk a borászok mesélnek a tételekről…
Főzünk
Török erőleves – şifa çorbası című cikk borítóképe

Török erőleves – şifa çorbası

2025. 06. 12. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 71. rész
A miénkhez hasonlóan a törökök erőlevese is maga az egészség, vagy ahogyan ők mondják: zápor a szívnek. Most ezt tálalja nekünk Nagyillés János a Török örömök sorozat 71. részében…
Tesztelünk
Somló Kincse Kézműves Kispince: Gohér 2023 című cikk borítóképe

Somló Kincse Kézműves Kispince: Gohér 2023

2025. 06. 11. | Szabó Edit
A Somló Kincse 2023-as Gohérja hamisítatlan somlói bor, magas savakkal, sós, köves világgal, de mindezek mellé káprázatosan gazdag aromatika társul. Fiatal még, és ha kicsit szelídül, ennél is szebb lesz…
Iszunk
Régi magyar szőlőfajták borainak tesztje című cikk borítóképe

Régi magyar szőlőfajták borainak tesztje

2025. 06. 10. | Szabó Edit
Gohér, sárfehér, piros bakator, szerémi zöld, fekete járdovány, tihanyi kék, laska, csókaszőlő, purcsin… Sokáig elfeledett, ám most újra élő szőlőfajták borait teszteltük a Borsmenta csapatával, és hihetetlen értékekre bukkantunk…