Vissza
Eszünk

Mini SVÉT a Rosinantéban

Mini SVÉT a Rosinantéban című cikk borítóképe
2018. 02. 13. | Szabó Edit
Szombat délután rendhagyó programot rendez a szigetmonostori Rosinante Fogadó. A tavaszváró Mini SVÉT-en hat kitűnő vidéki étterem séfjei kényeztetik a vendégeket. A belépés ingyenes, de az ételekért fizetni kell…

Bizonyára sokan emlékeznek még arra a hat évvel ezelőtti tavaszi hétvégére, amikor a Stílusos Vidéki Éttermiség néhány tagja összefogott, és egy fergeteges hangulatú közönségtalálkozót szervezett Szigetmonostoron, a Rosinante Fogadóban.

A SVÉT Egyesület tagsága azóta 16 éttermet számlál, rendezvényeikre több ezer fős, lelkes rajongótábor kíséri a séfeket minden évben, az őszi randevúk helyszíne volt már többek között Veszprém, Pannonhalma és Mád, az idén Egerben jönnek majd össze, tavasszal pedig mindig Palkonya portái nyílnak meg a vendégek előtt, ám Szigetmonostorra mindeddig nem tértek vissza.

„6 SVÉTterem, 12 étel, 1 világnézet – stílusos vidéki vendéglátás”

Éppen ezért nem kis öröm, hogy hat év után újra a Rosinante Fogadóban jön össze a stílusos csapat. A február 17-ei tavaszváró Mini SVÉT-en az alábbi stílusos vidéki éttermek vesznek részt:

  • Kistücsök Étterem (Balatonszemes)
  • Viator Étterem és Borbár (Pannonhalma)
  • Macok Bisztró és Borbár (Eger)
  • Rosinante Étterem és Hotel (Szigetmonostor)
  • Erhardt Étterem (Sopron)
  • Nomád Hotel és Glamping (Noszvaj)

Az éttermek az ikonikussá vált ételeik közül mutatnak be két-két fogást. A menüsor az alábbiak szerint alakul:

Kistücsök Étterem – séf: Jahni László

  • Füstölt ponttyal töltött káposzta
  • Somogyi szarvas vadas mártással, ropogós kenyérkockákkal
Viator Étterem és Borbár – séf: Gyurik Gábor
  • Vízibivalylábszár, zeller, gesztenye
  • Levendulás mille-feuille a Pausa kávéháztól
Macok Bisztró és Borbár – séf: Macsinka János
  • Szilvásváradi pisztrángrolád vargányás zellersalátával, édesköménnyel
  • Bükki vadraguleves szalonnás áfonyával
  • Meglepetés
Rosinante Étterem és Hotel – séf: Jónás Gábor
  • Kacsamáj, hagymalekvár, gyümölcschutney
  • Mézes krémes
Erhardt Étterem – séf: Erhardt Zoltán
  • Sáfrányos halászlé Pannóniából
  • Kacsacomb húsa poncichter babsterccel, házi tejföllel és uborkasalátával
  • Poncichter babsterc édesen, szilvalekvárral
Nomád Hotel és Glamping – séf: Szaszák Zoltán
  • Ököruszályleves
  • Nomád fánk baracklekvárral

A rendezvényre a belépés ingyenes, de turnusokhoz és regisztrációhoz kötött. Az ételeket 900-2000 Ft közötti áron lehet majd megvásárolni.

Regisztráció itt.

A rendezvény a fogadó fűtött, belső helyiségeiben zajlik, de a program idejére a kertben felállított sátrat is fűthetővé varázsolják.

A gyerekeket animátorok várják az Íz-Lelő Ínyenc Játszóházban. A helyi ízeket a Szigeti termelői standnál lehet majd megkóstolni, a jó hangulatról pedig a szakácsok mellett Szekeres Tamás, azaz DJ T-Boy gondoskodik.

Gyertek, jó lesz!

Fotó:
Szindbád az Utazó - Facebook