![](/userfiles/news/resized/2515.png?v=1)
Főzünk
Roppanós savanyú uborka – kütür kütür salatalık turşusu
Főzünk
Roppanós savanyú uborka – kütür kütür salatalık turşusu
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 33. rész
A kütür kütür salatalık turşusu a magyar savanyú uborkától némiképp eltérő ízvilágú, de nagyon finom savanyúság. Ennek elkészítését mutatja meg Nagyillés János a Török örömök 33. részében…
Főzünk
Klasszikus sárgabaracklekvár
2024.07.25. | Szabó Edit
Semmi újítás, ez itt a sárgabaracklekvár klasszikus receptje. Időigényes, de nem bonyolult, megéri rászánni azt a néhány órát, ráadásul nagyon finom illattal tölti meg a lakást…
Főzünk
Joghurtoscukkini-egytálétel – yoğurtlu kabak kızartması
2024.07.18. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 32. rész
Ezt a kellemes és tartalmas, hűtve fogyasztható joghurtoscukkini-egytálételt hozta nekünk a hőségnapokra Nagyillés János a Török örömök sorozat 32. részében…
Főzünk
Bruschetta, amit mindenki imád
2024.07.16. | Szabó Edit
A bruschetta, az olaszok paradicsomos pirítósa egyszerűen zseniális étel. Elkészíteni könnyű, konyhai jártasságot nem igényel, percek alatt az asztalra tehetjük, és mindenki imádni fogj…
Főzünk
Fazekas csirke beleni módra – hatay Belen tava
2024.07.11. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 31. rész
A hatay Belen tava valójában egy cserépedényben készült húsos egytálétel. Ezt hozta most nekünk Nagyillés János a Török örömök 31. részében…
Főzünk
Chiamagos zabkása reggelire
2024.07.10. | Szabó Edit
A zabkása tápláló, finom, egészséges, és ezer változatban elkészíthető. Íme egy bombabiztos recept, amihez egy kis chiamagot is kevertünk, hogy jobban induljon a nap…
Főzünk
Tavuk göğsü tatlısı – csirkemellpuding
2024.07.04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 30. rész
Édesség csirkehúsból? Miért ne! Nagyillés János ezt a kissé formabontó receptet teszi közkinccsé a Török örömök sorozat 30. részében. Íme a csirkemellpuding, vagyis a tavuk göğsü tatlıs…
Főzünk
Gyömbéres citromfűszörp
2024.07.02. | Szabó Edit
A gyömbéres citromfűszörp szódával vagy friss, hideg vízzel hígítva tökéletes frissítő a nagy nyári melegben. Elkészítése egyszerű, semmiféle konyhai jártasságot nem igényel. Érdemes ki…
Főzünk
Tavuklu siron – csirketorta
2024.06.27. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 29. rész
A Török örömök sorozat 29. részében Nagyillés János a tavuklu siron, vagyis a török csirketorta receptjét mutatja be. Első pillantásra kissé talán meghökkentő, de rendkívül finom.
Főzünk
Ayran
2024.06.20. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 28. rész
A törökök joghurtitala, az ayran télen-nyáron jólesik, de a hőségnapokon egyszerűen nélkülözhetetlen. Íme Nagyillés János receptje a Török örömök sorozat 28. részében…
Főzünk
Töltött mángold
2024.06.15. | Szabó Edit
A töltött mángold rendkívül dekoratív, ráadásul egyedi, különleges ízvilágú étel, a nyár egyik nagy ajándéka. Íme a megbízható recept…
Főzünk
Alinazik Kebabı – borjúragu padlizsánnal
2024.06.13. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 29. rész
Hogy az Alinazik Kebabı elnevezés arra utal, hogy Ali udvarias, vagy arra, hogy az étel jó, mindenki döntse el maga. Ez az étel kerül terítékre a Török örömök sorozat 29. részében…
Főzünk
Börek rétestésztából
2024.06.06. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 28. rész
Mi bureknek hívjuk, Törökországban börek a neve, és a Földközi-tenger keleti partvidékének minden pontján ismerik. Nagyillés János most a darált húsos változatot mutatja meg az olvasókn…
Főzünk
Patatesli sulu köfte – burgonyás-húsgombócos egytálétel
2024.05.30. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 27. rész
Nagyillés János Török örömök című sorozatának 27. részében egy olyan egytálétel receptjét találjuk, ami hasonlít ugyan a mi gulyásunkhoz, csakhogy húsgombóccal készül…
Főzünk
Árpatésztás csirkeleves – terbiyeli tavuk çorbası
2024.05.23. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 26. rész
A terbiyeli tavuk çorbası, vagyis az árpatésztás csirkeleves egyszerűen elkészíthető. Nagyillés János ezt a receptet mutatja be a Borsmenta olvasóinak a Török örömök sorozat 26. részébe…
Főzünk
Csupacsoki sütemény – Çikolatalı pasta
2024.05.16. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 25. rész
Çikolatalı pasta, vagyis csupacsoki sütemény. Könnyen elkészül és mindenki imádja. Ezt a receptet kapjuk Nagyillés Jánostól a Török örömök sorozat 25. részében…