
Iszunk
Tízéves a Szekszárd palack
Iszunk
Tízéves a Szekszárd palack
Beszélgetés Sebestyén Csillával, valamint idősebb és ifjabb Heimann Zoltánnal
Nagyszabású budapesti sétálókóstolón ünnepelte a Szekszárdi borvidék, hogy immáron tíz éve kerülnek a terület kiemelt borai speciális palackba. A találkozón Sebestyén Csillával, valamint idősebb és ifjabb Heimann Zoltánnal beszélgettünk...
Iszunk

Tavasz a szőlőben
2025. 04. 13. | Szabó Edit
Új év, új remények! A szőlőskertekbe beköszöntött a tavasz, szükség van a dolgos kezekre. De vajon mit csinál a szőlősgazda tavasszal? Elmeséljük!
Iszunk

14. Badacsony New Yorkban: sétakóstoló csaknem 40 borászattal
2025. 03. 22. | Nádasi Eszter
Április ötödikén ismét a budapesti New York Palotában mutatkozik be a Badacsonyi borvidék. A kínálat gazdagságáról már az előkészítő kóstolón is meggyőződhettünk…
Iszunk

Egy este Áts Károlynál
2025. 02. 19. | Szabó Edit
Áts Károly tarcali pincéje igazi mesevilág. Kívülről persze teljesen olyan, mint egy átlagos pince: tartályok, hordók, minden, ami kell, ám ha ott van maga a borász is, akkor azonnal kiderül, hogy minden hordó egy végtelen történetet rejt, amibe nagyon jó belefeledkezni…
Iszunk

Indítsuk mátrai borokkal a tavaszt!
2025. 02. 12. | Szabó Edit
A téli hónapok vörösboros időszaka után az ember alig várja, hogy az első tavaszi napfény a poharába csalogasson egy kis üde, gyümölcsös fehéret vagy rozét. Megnéztük, hogy mit találunk ebben a kategóriában a nagyrédei Bárdos Pincészet kínálatában…
Iszunk

Furmint Február tizenötödször
2025. 02. 05. | Szabó Edit
Az idei év sem múlhat el a furmint szőlőfajta és a belőle készült bor ünneplése nélkül. Az egész hónapon átívelő programfolyam csúcspontja a Furmint Február Nagykóstoló lesz, amit február 13-án tartanak Budapesten, a Hagyományok Házában…
Iszunk

Ezek voltak 2024 legjobb fehérborai
2025. 01. 29. | Szabó Edit
A Borsmenta csapata 2024-ben 8 fajtatesztet tartott. Alábbi összeállításunkban megmutatjuk a fehérboros győzteseket, valamint a legjobb pét-natot. Íme 2024 legjobb chardonnay-ja, ezerjója, zöld veltelinije, birtokfurmintja és gyalogpezsgője – borsmenta.hu merítése alapján…
Iszunk

Furmintteszt 2024
2025. 01. 24. | Szabó Edit
A Borsmenta kóstolócsapata ezúttal a birtokfurmintokat vette górcső alá. Tesztünkön 4 borvidék 13 pincészetének 14 bora került a poharakba. A dobogón egy tokaji, egy somlói és egy badacsonyi furmint kapott helyet. Íme az eredmények…
Iszunk

Piacon az első Steigler-pezsgő
2025. 01. 18. | Szabó Edit
Zöld velteliniből készítette első pezsgőjét a soproni Steigler Pince. A palackot Rácz Erikával, a Sanzon Tokaj tulajdonos-borászával együtt nyitottuk ki. És hogy mit találtunk benne? Elmeséljük!
Iszunk

Kiderült, melyik két bor kapja a nagydíjat!
2025. 01. 11. | Borsmenta
A Magyar Borszakírók Köre 2024-ben is megszavazta az év legjobb 12 vörös- és fehérborát, kiválasztotta közülük a két Magyar Bor Nagydíjas tételt, és az is eldőlt, melyik pincészet kapja az idén a Kosárka József-emlékdíjat. Íme a részletek…
Iszunk

Ezek voltak 2024 legjobb vörösborai
2025. 01. 08. | Szabó Edit
A Borsmenta csapata 2024-ben 8 fajtatesztet tartott. Alábbi összeállításunkban megmutatjuk a vörösboros győzteseket. Íme a tavalyi év legjobb syrah-ja, merlot-ja és könnyű vörös házasítása – legalábbis a Borsmenta magazin szerint…
Iszunk

„A nagy borra van a legkevésbé igény!“
2025. 01. 07. | Ercsey Dániel
Látogatás a Simigh családnál a Tolnai borvidéken, Gyönkön
Van egy borvidékünk – na jó, több is –, amelyik a láthatatlanság ködébe burkolózva éli mindennapjait. Az itteni borászok magas minőségű borokat készítenek, de valamiért mintha nem akarnák, hogy a ország megismerje őket. Talán nincs is rá szükségük?
Iszunk

Könnyű vörös házasítások tesztje 2024
2025. 01. 03. | Szabó Edit
A könnyű vörösbor jól csúszik, simán megbontható egy hétköznapi estén, nincs körülötte semmi hókuszpókusz, egyszerűen csak jó inni. A Borsmenta csapata nemrég ezeket a borokat vette górcső alá. Összesítésben két bor is első helyen végzett, a pálmát egy pannonhalmi és egy zalai bor vitte el…
Iszunk

Grog, glögg, krampampuli
2024. 12. 28. | Szabó Edit
Tél van, csípős hideg, amikor még a mosoly is az arcunkra fagy. Itt a forró italok ideje. Forralt bor, glögg, puncs, grog, krampampuli – ahány ország, annyi válasz ugyanarra a kérdésre. És mindegyik finom!
Iszunk

A Steigler Pince világa
2024. 12. 20. | Szabó Edit
A soproni Steigler Pince üstökösként tűnt fel, és egyre komolyabb sikereket arat a borkedvelők körében. De vajon kik ők, honnan indultak és merre tartanak? Elmeséljük a történetüket, és azt is, hogy milyennek látjuk a boraikat…