
Iszunk
Itthon ritka nemzetközi fajták borainak tesztje
Iszunk
Itthon ritka nemzetközi fajták borainak tesztje
Semillon, viognier, sangiovese, grenache, malbec, petit verdot, tempranillo… Jól ismert szőlőfajták, ám itthon kevés a termőterületük. És hogy milyen bort készítenek belőlük a magyar borászok? A Borsmenta tesztjén ennek jártunk utána…
Iszunk

Szürkebarát Párbaj és párbeszéd Badacsonyban
2025. 09. 23. | Nádasi Eszter
Huszonnégy borászat harminckilenc tétele bizonyította a fajta sokszínűségét augusztus elsején a badacsonytördemici Faluházban…
Iszunk

A pozitív gondolatok kadarkája
2025. 09. 13. | Szabó Edit
Különleges bor készült az egri Tóth Ferenc Pincészetben. A 2023-as évjáratú Kadarka Superior nagy formátumú, tartalmas, mégis könnyen iható, elegáns tétel, és vonzza a pozitív gondolatokat!
Iszunk

Balassa-Figula-Kiss csúcstalálkozó
2025. 08. 12. | Szabó Edit
Nem kell más, csak egy meghitt este egy nyári kertben, és három borász, aki érti a dolgát. Balassa István, Kiss Gábor és Figula Mihály a balatonfüredi Figula Borkertben találkozott leghűségesebb rajongóival egy augusztusi estén…
Iszunk

Csúcspontszám Lenkey Gézáék aszújának Jancis Robinson lapjában!
2025. 08. 05. | Szabó Edit
A mádi Lenkey Pincészet legelső, 1999-es aszúbora húszból húsz pontot kapott a világ legismertebb borkritikusa, Jancis Robinson lapjában. „Könnyek szöktek a szemembe” – írta értékelésében a szakértő, Tamlyn Currin…
Iszunk

Régi-új fesztivál Gyöngyöspatán
2025. 07. 30. | Vargha Márk
Ismét izgalmas borfesztiválnak adott otthont a gyöngyöspatai Hétsoros Pincefalu. Az eszményi kóstolóhelyszínen ezúttal kékfrankosok, kadarkák és régi magyar szőlőfajták borai kerültek a poharakba. A rendezvényen Vargha Márk járt…
Iszunk

Bor, mámor – SanzonTokaj 2025
2025. 07. 28. | Borsmenta
Ha nyár, akkor Bor, mámor… Bénye! Az idei fesztivált augusztus 14-17. között rendezik Erdőbényén. A borsmenta.hu szokás szerint a SanzonTokaj kertjében ver tanyát, ahol Kerekes Vica lesz a sztárvendég. Íme a programok…
Iszunk

Ennyire egyszerű a jó? – kóstolókoncert Pázmándon
2025. 07. 25. | Borostyán-Kovács Tamara
Új vendégfogadó térrel gazdagodott az ApróKertek pázmándi présháza. A számukra mérföldkőnek is tekinthető alkalmat közös zenés borozással ünnepelték a tulajdonosok. A rendezvényről a pázmándi Boroslány, Borostyán-Kovács Tamara mesél…
Iszunk

Pezsgőpremier Balatonfüreden!
2025. 07. 18. | Szabó Edit
Újdonsággal lepte meg a buborékok rajongóit az idén tízéves, balatonfüredi székhelyű Villa Gyetvai. A Belvedere fantázianevű, tradicionális eljárással készült furmintpezsgő július 12-én debütált a pincészet borbárjában...
Iszunk
Villa Sandahl: nyárindító piknik mesterkurzussal
2025. 07. 08. | Nádasi Eszter
A badacsonyi Villa Sandahl júniusi összejövetelén rajnai rizlingek egész sora várta a látogatókat – főborászuk, Palkó Zsolt pedig exkluzív tételekből állított össze kóstolót…
Iszunk

Frittmannék régi-új világa
2025. 06. 23. | Solt Róbert
Impozáns helyszínen, a budapesti High Note SkyBar teraszán mutatkozott be a Frittmann Borászat új nyári itala, a NextGen. De semmi pánik, csak a választék bővül, a régi borok továbbra is helyet kapnak a kínálatban…
Iszunk

Érezd a Vibe-ot!
2025. 06. 16. | Barossné Koós Andrea
Hangulatos estén mutatkoztak be a Vibe Budapest közönségének az innovatív italkultúra egyik legismertebb szereplője, a COYA koktéljai. A pult mögött Grégoire Schnerb francia mixológus és Bácsi Sándor bártender rázta a sékert…
Iszunk

Zwack Open 2025: minőség és közvetlenség
2025. 06. 13. | Nádasi Eszter
Májusban a Zwack Izabella Borkereskedés szakmai portfólió-bemutatóján jártunk. Az Unicum Ház patinás belső udvarán csaknem húsz pincészet kínálatával ismerkedtünk, méghozzá elsőkézből, hiszen itt maguk a borászok mesélnek a tételekről…
Iszunk

Régi magyar szőlőfajták borainak tesztje
2025. 06. 10. | Szabó Edit
Gohér, sárfehér, piros bakator, szerémi zöld, fekete járdovány, tihanyi kék, laska, csókaszőlő, purcsin… Sokáig elfeledett, ám most újra élő szőlőfajták borait teszteltük a Borsmenta csapatával, és hihetetlen értékekre bukkantunk…
Iszunk

Villány a csúcson
2025. 06. 07. | Takács Andrea
Így volt, szó szerint! Májusban ugyanis 120 méter magasan, a MOL campus 28. emeletén lévő Virtu étteremben kóstolhatta villányi kiállítók borait a meghívott közönség – sommelier és séf, kereskedő és vendéglátós, borszakíró és borblogger.