Vissza
Főzünk

Padlizsános-gombás tészta

Padlizsános-gombás tészta című cikk borítóképe
2017. 06. 19. | Szabó Edit
Könnyen, egyszerűen elkészíthető étel, nem igényel különösebb gyakorlatot a konyhában, viszont nagyon ízletes...

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 közepes méretű padlizsán, hámozva, kockára vágva
  • 25 dkg erdei csiperke, tisztítva, kockára vágva
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor petrezselyemzöld, finomra vágva
  • 12 bazsalikomlevél, finomra vágva
  • 5 dkg ementáli jellegű sajt
  • 50 dkg száraztészta
  • só, bors


Elkészítése:
  1. Az olajat egy forró serpenyőbe öntjük, és pirítani kezdjük rajta a kockára vágott padlizsánt. Sózzuk meg, hogy engedjen egy kis levet, aztán fedjük le, és úgy pároljuk tovább. Időnként keverjük meg.
  2. Ha a padlizsán már kezd puhulni, adjuk hozzá a gombát, és fedjük le újra.
  3. Néhány percnyi párolás után nyomjuk bele a fokhagymát, sózzuk meg még egy kicsit, és törjünk rá egy kis borsot. Keverjük össze, és hagyjuk egy rövid ideig újra párolódni, hogy az ízek összeérjenek
  4. Egy nagyobb lábosban, forrásban lévő sós vízben főzzük ki a száraztésztát, és szűrjük le.
  5. A padlizsános-gombás elegyhez adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk össze, majd keverjük bele a finomra vágott fűszernövényeket.
  6. Végül adjuk hozzá a tésztát, és alaposan keverjük el benne.
  7. Reszelt sajttal megszórva, bazsalikommal díszítve tálaljuk.

Fotó:
Szabó Edit - honlap