Vissza
Főzünk

Sajttal sült körte

Sajttal sült körte című cikk borítóképe
2017. 01. 09. | Szabó Edit
A világ egyik legegyszerűbb előétele, bármelyik évszakban elkészíthető, és nagyon jól kínálható gyümölcsös borok kísérőjeként.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db közepes méretű, érett, de nem puha Alexander körte
  • 4 dkg márványsajt
  • 1 nagy evőkanál tejföl
  • 8 dkg ementáli sajt, reszelve
  • 8 db dióbél, durvára vágva
  • őrölt bors, ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A márványsajtot villával összetörjük, hozzákeverjük a tejfölt, alaposan összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a durvára vágott diót is.
  2. A körtéket megmossuk, félbevágjuk, magházukat karalábévájóval eltávolítjuk.
  3. A márványsajtos keveréket a magházak helyére töltjük, majd a körtéket jó alaposan megszórjuk a reszelt ementálival, és meghintjük egy kevés őrölt borssal.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a sajt megpirul a körték tetején. A gyümölcs kellemesen roppanós marad, nem fog teljesen megpuhulni.

Megjegyzés: Ezt az ételt fiatal aszúbor mellé is kínálhatjuk, de akkor a kéksajtos keverékbe cseppentsünk egy kevés akácmézet, és keverjünk bele egy evőkanálnyi apróra vágott birsalmasajtot is.

Fotó:
Szabó Edit - honlap