Vissza

Spanyol tortilla petrezselyemsalátával

2018.03.29. | Szabó Edit
Spanyolországban sok helyen kínálják ezt a tojásos fogást reggelire, de egy könnyű salátával ebédre is tökéletesen megfelel...

A fogás elkészítése igényel egy kis konyhai jártasságot, mert a tortillát megfordítani nem olyan könnyű, de érdemes rá vállalkozni, mert ezt az ételt szinte mindenki szereti.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 tojás
  • 3 nem túl puha, héjában főtt burgonya
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 vöröshagyma, tisztítva és félkarikára vágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 15 szem fekete olívabogyó
  • 1 paradicsom magozva, vékonyan szeletelve
  • 1 hegyes erőspaprika, vékonyan szeletelve
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • só, frissen őrölt bors


Elkészítés:
  1. A burgonyának még melegen lehúzzuk a héját, majd kihűtjük, mert úgy könnyebb egyenletes kockákra vágni.
  2. Egy nagyobb méretű vasserpenyőben vaj és olívaolaj felhevített keverékén pirosra sütjük a burgonyakockákat, majd kivesszük a serpenyőből, és lecsöpögtetjük.
  3. A hagymát megpirítjuk az előzőleg használt serpenyőben. Hozzáadjuk a kisült krumplit, és óvatosan elkeverjük.
  4. Felütjük a tojásokat, villával felverjük, megsózzuk, és a hagymás krumplira öntjük. A sütés elejénél négy irányból a közepe felé húzzuk a már megsült részeket, de ha már majdnem összeállt, nem mozgatjuk tovább, hagyjuk, hogy kitöltse a serpenyőt. Mikor megsült és megszilárdult, egy, a serpenyőre illő fedővel vagy tányérral letakarjuk és kiborítjuk a tortillát, majd óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, ekkor már a sületlen oldalával lefelé. Így sütjük készre.
  5. A petrezselyemlevelet lecsipegetjük, majd összekeverjük a paradicsommal, a paprikával és az olívabogyóval. Fehérborecetből és olívaolajból dresszinget készítünk, és a salátára öntjük.
Tálalás: A tortillát megfelelő méretű tányérra csúsztatjuk, és a petrezselyemsalátával kínáljuk.
 
Fotó:
Dancsecs Ferenc / FurmintPhoto - weboldal

címkék

amerika (4) aprókertek (16) ausztria (5) az év bortermelője (6) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (32) balassa bor (4) balaton (98) balatonboglári borvidék (12) balatonfüred csopaki borvidék (19) balla géza (7) beszélgetünk (20) bikavér (40) bio (17) biodinamikus (7) bocuse d'or (9) bor (289) borász (52) borászok borásza (11) borbár (35) borfesztivál (35) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (49) borshanta (21) borterasz (16) borteszt (240) bortúra (27) borvacsora (19) borvendéglő (5) borverseny (27) bott frigyes (5) bott pince (31) bottszerda (21) brut (14) brut nature (4) budai zöld (4) budapest (219) cabernet franc (14) cabernet sauvignon (10) cava (7) CEWI (14) chardonnay (5) csányi pincészet (8) csirke (10) csokoládé (12) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (18) dél-balaton (8) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (91) eger (63) egészséges (11) egri csillag (8) egzotikus (12) eper (5) erdőbénye (6) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (151) etyek (23) etyek budai borvidék (24) etyeki kúria (15) ezerjó (4) fehérbor (75) fesztivál (44) figula (4) franc&franc (7) franciaország (5) friss (4) frittmann (6) furmint (83) furmint február (13) gál szőlőbirtok és pincészet (4) gere attila pincészete (5) gin (13) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (6) hal (4) hárslevelű (20) hawaii (7) házhozszállítás (4) heimann (9) húsvét (9) indiai (8) interjú (144) iszunk (11) juhfark (19) kadarka (33) káli-medence (9) karácsony (26) karantén (23) kávé (42) kavezok (9) kékfrankos (21) kéknyelű (15) kenyér (10) késői szüret (5) koktél (12) könnyű (15) környezettudatosság (5) koronavírus (29) kóstoló (59) kovács nimród winery (11) köveskál (4) közben esznek (10) kreinbacher birtok (10) külföld (10) kunsági borvidék (16) laposa birtok (5) leves (19) london (19) luka enikő (4) mád (14) magnamátra (11) mátra (60) mediterrán (4) mérész sándor (4) merlot (14) mi a kő (4) michelin-csillag (9) miskolc (9) monyo brewing co (6) mór (9) művészinterjú (18) narancsbor (4) natúr bor (4) nemzetközi borvásár (4) nyár (15) nyaralás (5) nyári (5) olaszország (36) olaszrizling (27) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (5) pálinka (17) pálinkaverseny (12) pannonhalma (13) pannonhalmi apátsági pincészet (7) pázmánd (21) pécs (9) pékség (6) pét-nat (14) pezsgő (93) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (13) pinot noir (21) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (29) promóció (9) rácz jenő (5) rajnai rizling (9) recept (202) rókusfalvy birtok (5) rosalia (6) rozé (49) saláta (11) sanzon (8) sárospatak (4) sauska (6) sauvignon blanc (33) sebestyén (4) somló (46) sommelier (11) soproni borvidék (16) sör (45) sós (83) spanyolország (15) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (14) super 12 (6) sütemény (44) süti (16) svét (19) syrah (8) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (84) száraz szamorodni (5) szekszárd (49) szekszárdi borvidék (6) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (15) szentesi józsef (5) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) tállya (13) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (10) taschner kurt (4) tavasz (14) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) természetes bor (9) tészta (16) tesztelünk (155) tokaj (146) tokaj oremus szőlőbirtok (8) tokaj-hegyalja (105) tokaji aszú (40) torta (4) tramini (5) tudnivalok (4) túra (7) utazás (61) utazási tippek (21) utazunk (32) vacsora (11) váli péter (4) vega (5) velencei-tó (7) verseny (13) veszprém (4) villány (26) villányi borvidék (77) vörösbor (107) vylyan (28) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (8) zsirai pincészet (5)