Vissza
Főzünk

Spanyol tortilla petrezselyemsalátával

Spanyol tortilla petrezselyemsalátával című cikk borítóképe
2018. 03. 29. | Szabó Edit
Spanyolországban sok helyen kínálják ezt a tojásos fogást reggelire, de egy könnyű salátával ebédre is tökéletesen megfelel...

A fogás elkészítése igényel egy kis konyhai jártasságot, mert a tortillát megfordítani nem olyan könnyű, de érdemes rá vállalkozni, mert ezt az ételt szinte mindenki szereti.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 tojás
  • 3 nem túl puha, héjában főtt burgonya
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 vöröshagyma, tisztítva és félkarikára vágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 15 szem fekete olívabogyó
  • 1 paradicsom magozva, vékonyan szeletelve
  • 1 hegyes erőspaprika, vékonyan szeletelve
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • só, frissen őrölt bors

Elkészítés:

  1. A burgonyának még melegen lehúzzuk a héját, majd kihűtjük, mert úgy könnyebb egyenletes kockákra vágni.
  2. Egy nagyobb méretű vasserpenyőben vaj és olívaolaj felhevített keverékén pirosra sütjük a burgonyakockákat, majd kivesszük a serpenyőből, és lecsöpögtetjük.
  3. A hagymát megpirítjuk az előzőleg használt serpenyőben. Hozzáadjuk a kisült krumplit, és óvatosan elkeverjük.
  4. Felütjük a tojásokat, villával felverjük, megsózzuk, és a hagymás krumplira öntjük. A sütés elejénél négy irányból a közepe felé húzzuk a már megsült részeket, de ha már majdnem összeállt, nem mozgatjuk tovább, hagyjuk, hogy kitöltse a serpenyőt. Mikor megsült és megszilárdult, egy, a serpenyőre illő fedővel vagy tányérral letakarjuk és kiborítjuk a tortillát, majd óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, ekkor már a sületlen oldalával lefelé. Így sütjük készre.
  5. A petrezselyemlevelet lecsipegetjük, majd összekeverjük a paradicsommal, a paprikával és az olívabogyóval. Fehérborecetből és olívaolajból dresszinget készítünk, és a salátára öntjük.
Tálalás: A tortillát megfelelő méretű tányérra csúsztatjuk, és a petrezselyemsalátával kínáljuk.

Fotó:
Dancsecs Ferenc / FurmintPhoto - honlap