Vissza

Spanyol tortilla petrezselyemsalátával

2018.03.29. | Szabó Edit
Spanyolországban sok helyen kínálják ezt a tojásos fogást reggelire, de egy könnyű salátával ebédre is tökéletesen megfelel...

A fogás elkészítése igényel egy kis konyhai jártasságot, mert a tortillát megfordítani nem olyan könnyű, de érdemes rá vállalkozni, mert ezt az ételt szinte mindenki szereti.

Hozzávalók 4 személyre:
  • 8 tojás
  • 3 nem túl puha, héjában főtt burgonya
  • 4 evőkanál vaj
  • 2 vöröshagyma, tisztítva és félkarikára vágva
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 15 szem fekete olívabogyó
  • 1 paradicsom magozva, vékonyan szeletelve
  • 1 hegyes erőspaprika, vékonyan szeletelve
  • 2 csokor petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • só, frissen őrölt bors


Elkészítés:
  1. A burgonyának még melegen lehúzzuk a héját, majd kihűtjük, mert úgy könnyebb egyenletes kockákra vágni.
  2. Egy nagyobb méretű vasserpenyőben vaj és olívaolaj felhevített keverékén pirosra sütjük a burgonyakockákat, majd kivesszük a serpenyőből, és lecsöpögtetjük.
  3. A hagymát megpirítjuk az előzőleg használt serpenyőben. Hozzáadjuk a kisült krumplit, és óvatosan elkeverjük.
  4. Felütjük a tojásokat, villával felverjük, megsózzuk, és a hagymás krumplira öntjük. A sütés elejénél négy irányból a közepe felé húzzuk a már megsült részeket, de ha már majdnem összeállt, nem mozgatjuk tovább, hagyjuk, hogy kitöltse a serpenyőt. Mikor megsült és megszilárdult, egy, a serpenyőre illő fedővel vagy tányérral letakarjuk és kiborítjuk a tortillát, majd óvatosan visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, ekkor már a sületlen oldalával lefelé. Így sütjük készre.
  5. A petrezselyemlevelet lecsipegetjük, majd összekeverjük a paradicsommal, a paprikával és az olívabogyóval. Fehérborecetből és olívaolajból dresszinget készítünk, és a salátára öntjük.
Tálalás: A tortillát megfelelő méretű tányérra csúsztatjuk, és a petrezselyemsalátával kínáljuk.
 
Fotó:
Dancsecs Ferenc / FurmintPhoto - weboldal

címkék

ausztria (4) bacsó andrás (4) badacsony (13) balassa bor (4) balaton (74) balatonfüred csopaki borvidék (11) balla géza (4) beszélgetünk (20) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (274) borász (43) borászok borásza (9) borbár (29) borfesztivál (27) bori mami (5) boriroda (12) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (31) borshanta (15) borterasz (14) borteszt (110) bortúra (25) borvacsora (14) borverseny (20) bott pince (30) bottszerda (21) budapest (195) cabernet franc (9) cava (7) CEWI (13) csirke (8) csokoládé (12) cukrászda (11) cuvée (5) dél-balaton (4) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (81) eger (41) egészséges (8) egri csillag (5) egzotikus (4) eper (4) erdőbénye (6) eszünk (4) étterem (128) etyek (13) etyek budai borvidék (8) etyeki kúria (9) fehérbor (25) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (64) furmint február (10) gin (5) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) gyümölcsös (4) hárslevelű (12) házhozszállítás (4) heimann (8) húsvét (9) interjú (121) iszunk (7) kadarka (17) káli-medence (5) karácsony (22) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (14) kéknyelű (5) kenyér (8) késői szüret (4) koktél (11) koronavírus (29) kóstoló (57) kovács nimród winery (7) köveskál (4) közben esznek (8) kreinbacher birtok (7) külföld (8) kunsági borvidék (8) laposa birtok (5) leves (12) london (15) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (40) merlot (12) mi a kő (4) michelin-csillag (8) monyo brewing co (6) mór (6) művészinterjú (15) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (17) olaszrizling (23) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (4) pálinka (12) pálinkaverseny (9) pannonhalma (9) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (8) pékség (4) pezsgő (54) piac (13) pinot noir (9) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (27) promóció (7) rácz jenő (5) rajnai rizling (8) recept (153) rosalia (5) rozé (33) saláta (8) sanzon (7) sauvignon blanc (11) somló (15) sommelier (10) soproni borvidék (12) sör (42) sós (69) spanyolország (7) spárga (4) specialty kávé (9) st andrea (11) super 12 (5) sütemény (34) süti (16) svét (16) syrah (7) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (41) száraz szamorodni (4) szekszárd (30) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (12) szentesi józsef (5) szicília (4) tállya (12) támogatott írás (6) tanfolyam (4) tarcal (9) tavasz (12) tavaszi recept (5) tea (8) tenger (4) tenger gyümölcsei (5) természetes bor (8) tészta (11) tesztelünk (15) tokaj (118) tokaj oremus szőlőbirtok (6) tokaj-hegyalja (82) tokaji aszú (32) torta (4) tudnivalok (4) túra (6) utazás (27) utazunk (9) vacsora (9) verseny (10) villány (10) villányi borvidék (53) vörösbor (45) vylyan (18) zengő (4) zenit (5) zöld veltelini (7)