Vissza
Főzünk

Szamócaturmix

Szamócaturmix című cikk borítóképe
2019. 06. 06. | Klich Zsuzsa
A szamóca az egyik legszebb, legillatosabb gyümölcsünk, csodás a színe, tele van vitaminnal, méregtelenít, fiatalít, és ráadásul még fogyaszt is. Egy nagy pohár szamócaturmixszal jól indul a nap!

Ehhez a frissítő italhoz aztán tényleg nem kell nagy tudomány! Ha valaki vigyáz a vonalaira, készítheti méz nélkül, aki édesebben szereti, az viszont adagolja bátran! Ha sűrűbbre szeretnénk, tegyünk hozzá még több joghurtot, ha gyümölcsösebbre, akkor növeljük a szamóca és a narancs arányát. Készíthetjük tejjel, dobhatunk hozzá mentalevelet, citromfüvet, banánt, a lehetőségek száma végtelen. A lényeg az, hogy ez a percek alatt elkészíthető, isteni turmix most ne hiányozzon az asztalról, hiszen itt a szamócaszezon!

Hozzávalók:

  • 15 dkg szamóca
  • 1 narancs
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl natúr joghurt

Elkészítés:

1. A szamócát megtisztítjuk, kettőbe-négybe vágjuk a szemeket.

2. Kifacsarjuk a narancs levét.

3. Az összes hozzávalót beleöntjük a turmixgépbe, és megnyomjuk a gombot.

4. Frissen szervírozzuk.

Ebből a mennyiségből nagyjából 3,5 dl lesz, éppen elég uzsonnára.

Fotó:
Klich Zsuzsa