Vissza
Főzünk

Tepsis csirke almával és rozmaringgal

Tepsis csirke almával és rozmaringgal című cikk borítóképe
2016. 04. 27. | Szabó Edit
Sok háziasszony esküszik a csirkemellfilére, pedig a combfilé szaftosabb, ízletesebb alapanyag. Érdemes kipróbálni…

A receptet az ApróSéf oldalon találtuk.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 8 db csirkefelsőcomb filézve
  • 15 dkg bacon
  • 2 nagyobb alma
  • 2 fej hagyma
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 1 rozmaringág
  • 1 dl víz
  • só, bors, ízlés szerint

Elkészítés:
  1. A húst kiterítjük, sózzuk, borsozzuk, majd roládba hajtjuk, és mindegyik roládot betekerjük egy szelet baconbe. Ügyeljünk, hogy a bacon mindenhol takarja a húst.
  2. Az almákat félbevágjuk, a magházukat kivájjuk, majd felcikkezzük.
  3. A hagymákat megtisztítjuk, és mindkettőt 8-8 egyforma cikkbe vágjuk.
  4. Egy tűzálló tál aljába csorgatjuk az olívaolaj felét.
  5. A húsroládokat egymás mellé fektetjük a tálba, közéjük dugjuk az alma- és a hagymacikkeket. Ami kimarad, azt a tetejére dobjuk.
  6. A rozmaringleveleket lehúzzuk az ágról, és megszórjuk vele az ételt.
  7. Rálocsoljuk a vizet és a maradék olívaolajat, majd alufóliával alaposan betakarjuk.
  8. 200 fokos sütőben 60 percig pároljuk, majd levesszük a fóliát, és további 30 perc alatt készre sütjük.
Borsmenta tipp: Köretként süthetünk a hússal együtt burgonyát egészben. Jól mutat, ha azt is betekerjük egy szelet baconbe, és elhelyezzük a tálban a húsroládok között.