Vissza
Főzünk

Túrós csusza

Túrós csusza című cikk borítóképe
2016. 01. 25. | Szabó Edit
Egyszerű étel, mégis sokak kedvence. Ha jól van elkészítve, szinte abbahagyhatatlan. Gyors, olcsó, ízletes, tökéletes vacsora egy hétköznapi estére.

A receptet Horváth Ilona klasszikus szakácskönyvében találtuk.

Hozzávalók:

- 50 dkg tehéntúró
- 40 dkg száraztészta (nagykocka)
- 10 dkg húsos szalonna
- 4 dl tejföl
- 1 evőkanál étolaj
- só ízlés szerint

Elkészítés:

  1. A szalonnát felkockázzuk és serpenyőben megpirítjuk, majd a szalonnakockákat kiszedjük a zsírból.
  2. A tésztát forró, sós, olajos vízben készre főzzük –általában 10-12 perc alatt elkészül. Leszűrjük, és összeforgatjuk a szalonna visszamaradt zsírjával.
  3. A túrót villával összetörjük. Ha szeretjük, egy kis tejföllel lazíthatjuk.
  4. A tésztát összekeverjük az áttört túróval.
  5. Tejföllel és pirított szalonnakockával díszítve tálaljuk.