Vissza

Wokban sült csirkemell zöldségekkel

2017.07.05. | Szabó Edit
Gyors, könnyű nyári vacsora a zöldségek szerelmeseinek. Bő fél óra alatt elkészül az egész, és tényleg nagyon finom. Egy pohár fehérbor illik mellé…
 


Hozzávalók 4 személyre:
  • 30 dkg csirkemell, csíkokra vágva
  • 1 nagy fej édes hagyma, félbe vágva, felcsíkozva
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 2 nagyobb szál sárgarépa, csíkokra vágva
  • ½ fej (kisebb) káposzta, csíkokra vágva
  • 1 közepes cukkini, csíkokra vágva
  • 3-4 karfiolrózsa, félbevágva
  • 4 evőkanál étolaj (napraforgó- és szezámmagolaj vegyesen)
  • 2 csapott evőkanál szezámmag, száraz serpenyőben megpirítva
  • 1 csokor zöldpetrezselyem vagy koriander
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • só, bors
     


Elkészítés:

1. A csíkokra vágott csirkemellet az olajon megsütjük, majd félretesszük.

2. A wokban maradt zsiradékra rádobjuk a hagymát, és egy kevés sóval párolni kezdjük. Ha már fonnyad, jöhet hozzá a sárgarépa, majd ha már az is puhulni kezd, keverjük bele a káposztát, a cukkinit és a karfiolt, sózzuk meg újra, nyomjuk rá a fokhagymát, locsoljuk meg a szójaszósszal, és néhány percig pároljuk.



3. Amikor már minden zöldség puhulni kezdett, de még nem puha, tegyük hozzá a csirkemellet, törjünk rá egy kis borsot, forgassuk össze, és együtt süssük, pároljuk tovább az alapanyagokat. Fontos, hogy minden egy picit roppanós maradjon.



4. Rusztikusra vágott petrezselyemmel vagy friss korianderrel, valamint a pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk. Aki szereti, párolt rizst is kínálhat mellé.


 
Borajánlatunk: SanzonTokaj: Blanc 2015
Fotó:
Szabó Edit -

címkék

ausztria (4) badacsony (13) balaton (69) balatonfüred csopaki borvidék (8) beszélgetünk (14) bikavér (20) bio (13) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (266) borász (32) borászok borásza (5) borbár (28) borfesztivál (27) bori mami (5) boriroda (11) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (25) borshanta (12) borterasz (14) borteszt (90) bortúra (22) borvacsora (14) borverseny (14) bott pince (29) bottszerda (21) budapest (191) cabernet franc (7) cava (7) CEWI (13) csirke (6) csokoládé (10) cukrászda (11) dél-balaton (4) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (75) eger (34) egészséges (5) egri csillag (4) erdőbénye (6) étterem (126) etyek (11) etyeki kúria (9) fehérbor (16) fesztivál (35) figula (4) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (54) furmint február (10) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (11) hárslevelű (10) heimann (8) húsvét (8) interjú (102) iszunk (4) kadarka (13) káli-medence (4) karácsony (15) karantén (23) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (10) kéknyelű (5) kenyér (7) késői szüret (4) koktél (10) koronavírus (27) kóstoló (55) kovács nimród winery (7) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (7) laposa birtok (5) leves (10) london (12) luka enikő (4) mád (11) magnamátra (11) mátra (36) merlot (12) michelin-csillag (8) monyo brewing co (5) mór (5) művészinterjú (10) nyár (13) nyaralás (5) olaszország (13) olaszrizling (22) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (9) pálinkaverseny (7) pannonhalma (9) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (8) pezsgő (49) piac (13) pinot noir (8) pizza (4) pofonegyszerű (5) portugália (7) programajanló (27) rácz jenő (4) rajnai rizling (8) recept (129) rosalia (5) rozé (29) saláta (7) sanzon (6) sauvignon blanc (8) somló (11) sommelier (10) soproni borvidék (12) sör (41) sós (60) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (7) super 12 (4) sütemény (28) süti (15) svét (16) syrah (6) szakácsverseny (4) szamorodni (11) száraz (26) szekszárd (27) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (12) tállya (9) támogatott írás (6) tanfolyam (4) tarcal (8) tavasz (12) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (7) tészta (8) tesztelünk (4) tokaj (111) tokaj-hegyalja (70) tokaji aszú (29) tudnivalok (4) túra (4) utazás (19) vacsora (9) verseny (10) villány (7) villányi borvidék (39) vörösbor (34) vylyan (10) zenit (5) zöld veltelíni (4)