Vissza
Főzünk

Wokban sült csirkemell zöldségekkel

Wokban sült csirkemell zöldségekkel című cikk borítóképe
2017. 07. 05. | Szabó Edit
Gyors, könnyű nyári vacsora a zöldségek szerelmeseinek. Bő fél óra alatt elkészül az egész, és tényleg nagyon finom. Egy pohár fehérbor illik mellé…

Hozzávalók 4 személyre:

  • 30 dkg csirkemell, csíkokra vágva
  • 1 nagy fej édes hagyma, félbe vágva, felcsíkozva
  • 1 gerezd fokhagyma, reszelve
  • 2 nagyobb szál sárgarépa, csíkokra vágva
  • ½ fej (kisebb) káposzta, csíkokra vágva
  • 1 közepes cukkini, csíkokra vágva
  • 3-4 karfiolrózsa, félbevágva
  • 4 evőkanál étolaj (napraforgó- és szezámmagolaj vegyesen)
  • 2 csapott evőkanál szezámmag, száraz serpenyőben megpirítva
  • 1 csokor zöldpetrezselyem vagy koriander
  • 4 evőkanál szójaszósz
  • só, bors

Elkészítés:

1. A csíkokra vágott csirkemellet az olajon megsütjük, majd félretesszük.

2. A wokban maradt zsiradékra rádobjuk a hagymát, és egy kevés sóval párolni kezdjük. Ha már fonnyad, jöhet hozzá a sárgarépa, majd ha már az is puhulni kezd, keverjük bele a káposztát, a cukkinit és a karfiolt, sózzuk meg újra, nyomjuk rá a fokhagymát, locsoljuk meg a szójaszósszal, és néhány percig pároljuk.

3. Amikor már minden zöldség puhulni kezdett, de még nem puha, tegyük hozzá a csirkemellet, törjünk rá egy kis borsot, forgassuk össze, és együtt süssük, pároljuk tovább az alapanyagokat. Fontos, hogy minden egy picit roppanós maradjon.

4. Rusztikusra vágott petrezselyemmel vagy friss korianderrel, valamint a pirított szezámmaggal megszórva tálaljuk. Aki szereti, párolt rizst is kínálhat mellé.


Fotó:
Szabó Edit - honlap