Főzünk
Klasszikus sárgabaracklekvár
2024.07.25. | Szabó Edit
Semmi újítás, ez itt a sárgabaracklekvár klasszikus receptje. Időigényes, de nem bonyolult, megéri rászánni azt a néhány órát, ráadásul nagyon finom illattal tölti meg a lakást…
Tesztelünk
Paulus Molnár Borház: Gold Ezerjó 2023
2024.07.24. | Bara Szilvia
A Paulus Molnár Borház Gold Ezerjó bora kellemesen frissítő nyári ital, amit főként saláták és csirkés fogások mellé ajánlunk…
Vendégoldal
Egyre jobbak a kőszegi borok!
2024.07.23. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 22. rész
Perzselő hőség, koccintás Szent Donátus napján, költészet a szőlőben, nyitott pincék, nyitott emberek – ezen gondolatok köré szerveződik dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 22. része…
&nb…
Iszunk
Fröccs: maga a megtestesült nyár
2024.07.22. | Bara Szilvia
A meleg nyári hónapokban igazi felüdülést nyújt egy pohár hűsítő fröccs. A bor-szikvíz páros a kerti grillezések, a fesztiválok és a baráti beszélgetések elmaradhatatlan társa, ráadásul…
Tesztelünk
Miklós Csabi Pincészet: Csoda Ezerjó 2022
2024.07.19. | Nádasi Eszter
A 2022-es évjáratú Csoda Ezerjó első helyezést ért el a Borsmenta szakmai tesztjén. Miklós Csabi bora leginkább a gyümölcsös jegyek és a hordós érlelés összjátékával fogott meg bennünke…
Főzünk
Joghurtoscukkini-egytálétel – yoğurtlu kabak kızartması
2024.07.18. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 32. rész
Ezt a kellemes és tartalmas, hűtve fogyasztható joghurtoscukkini-egytálételt hozta nekünk a hőségnapokra Nagyillés János a Török örömök sorozat 32. részében…
Iszunk
Ezerjóteszt 2024
2024.07.17. | Szabó Edit
A Borsmenta ezerjótesztjén 13 versenytétel került a poharakba, egy a Kunsági borvidékről, a többi Mórról. A pálmát egy könnyű bor vitte el, de az érettek is szépen szerepeltek…
&…
Főzünk
Bruschetta, amit mindenki imád
2024.07.16. | Szabó Edit
A bruschetta, az olaszok paradicsomos pirítósa egyszerűen zseniális étel. Elkészíteni könnyű, konyhai jártasságot nem igényel, percek alatt az asztalra tehetjük, és mindenki imádni fogj…
Iszunk
Buborék, nyár, zene
2024.07.15. | Barossné Koós Andrea
Tombol a nyár, ilyenkor hűs italokra vágyunk. A Magyar Bormarketing Ügynökség az idén is elindította a „Buborékok nyara” kampányt, három kiváló borkoktéllal a főszerepben. Íme a részlet…
Utazunk
Kiülős helyek
2024.07.13. | Vargha Márk
Tombol a nyár, ilyenkor a legjobb egy vendéglátóhely teraszán üldögélni. Vargha Márk néhány pazar kiülős helyet fedezett fel nekünk, kettőt Budapesten, egyet Észtországban és egyet Olas…
Főzünk
Fazekas csirke beleni módra – hatay Belen tava
2024.07.11. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 31. rész
A hatay Belen tava valójában egy cserépedényben készült húsos egytálétel. Ezt hozta most nekünk Nagyillés János a Török örömök 31. részében…
Főzünk
Chiamagos zabkása reggelire
2024.07.10. | Szabó Edit
A zabkása tápláló, finom, egészséges, és ezer változatban elkészíthető. Íme egy bombabiztos recept, amihez egy kis chiamagot is kevertünk, hogy jobban induljon a nap…
Vendégoldal
Csak előre nézünk
2024.07.09. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 21. rész
Támad a peronoszpóra, a birtokon újabb döntéseket kell hozni, de szerencsére egy laza párizsi hétvége feledteti egy időre a kihívásokat. Francia gasztronómiai és boros élményekről is me…
Utazunk
Mit együnk Kalábriában?
2024.07.05. | Vargha Márk
Kalábria kalandvágyóknak 2. rész
Pünkösdi kalábriai kirándulásán Vargha Márk kollégánk a helyi gasztronómiába is belekóstolt. Íme néhány ötlet, amit feltétlenül ki kell próbálnia az utazónak, ha arra jár…
Főzünk
Tavuk göğsü tatlısı – csirkemellpuding
2024.07.04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 30. rész
Édesség csirkehúsból? Miért ne! Nagyillés János ezt a kissé formabontó receptet teszi közkinccsé a Török örömök sorozat 30. részében. Íme a csirkemellpuding, vagyis a tavuk göğsü tatlıs…