Iszunk
Merlot-teszt a Borsmentán 2024
2024.04.17. | Szabó Edit
Bársonyos textúrája, mélysége és kedves, gyümölcsös ízvilága miatt a merlot sokak kedvence. A Borsmenta merlot-tesztjén 7 borvidék 11 borászatának 14 borát töltöttük pohárba, és egy sop…
Vendégoldal
Áprilisi nyár
2024.04.16. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 15. rész
Tombol a tavasz, a korán jött áprilisi nyárban ezer színben pompázik a természet. Bornaplójának 15. részében az aktuális munkákról, az élő szőlőhegy szépségeiről és a tenger ritmusáról…
Utazunk
Fedezzük fel Bolognát! – 2. rész
2024.04.13. | Sparing Ildikó
Bologna, az egyetemi város
Sorozatunk második részében elhagyjuk a Piazza Maggiorét, és az egyetem régi épületével kötünk közelebbi ismeretséget, aztán üldögélünk egy kicsit Bologna ikonikus kávézójában…
Iszunk
Ez a rendezvény már hivatkozási alap
2024.04.12. | Szabó Edit
Hatodik alkalommal adtak egymásnak randevút a magyarországi furmintok készítői és a brit borszakma legjelesebb képviselői. Az idei Furmint February rendezvényen 29 hazai pincészet borai…
Főzünk
Pirinç unlu muhallebi – egyszerű tejpuding
2024.04.11. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 20. rész
Nagyillés János tejpudingja villámgyors, egyszerű, és ha rizsliszttel készül, gluténérzékenyek is fogyaszthatják. A recept mellé most is jár az étel története…
Iszunk
Olaszrizling – Jásdiék szerint
2024.04.06. | Németh Judit
Hogyan látják az olaszrizling helyzetét a Balaton környéki gazdák, miért nehéz a bioművelés, és miért fontos, hogy a GROW du Monde nemzetközi borversenynek Balatonfüred ad otthont? Néme…
Utazunk
Fedezzük fel Bolognát! – 1. rész
2024.04.05. | Sparing Ildikó
Bologna, a paloták városa
Bologna nem tartozik a legnépszerűbb olaszországi turistacélpontok közé, pedig csodákat rejt. Sorozatunkban Sparing Ildikó segítségével fedezzük fel a város látnivalóit…
Főzünk
Lebeniye Çorbası – vagyis húsgombócleves gaziantepi módra
2024.04.04. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 19. rész
A Lebeniye Çorbası valójában egy könnyen, gyorsan elkészíthető joghurtos húsgombócleves, amely nem szerepel a török gyorséttermek kínálatában, ezért otthon kell elkészítenünk, ha szeret…
Vendégoldal
Eljött a húsvét
2024.04.03. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 14. rész
Portfóliókóstoló a Tati étteremben, metszés a szőlőben, palackozás a pincében, tavasz a szívekben. Dr. Kaibinber Tamás bornaplójának 14. részében nosztalgiával gondolunk a régi húsvétok…
Főzünk
Vişneli kek – meggyes sütemény
2024.03.29. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 18. rész
Ez a török meggyes sütemény egyesíti a kuglóf, a kelt kalács és a piskóta előnyeit, pedig nem is kell keleszteni. Időspórolós, ám ízletes török édesség Nagyillés János konyhájából…
Tesztelünk
Vylyan Szőlőbirtok és Pincészet: Syrah 2017
2024.03.27. | Szabó Edit
A Vylyan Pincészet 2017-es syrah bora egy remek évjárat szülötte. Szépen érik, de nem öregszik, még sokáig örülhetünk neki…
Főzünk
Túrós rétes chiamaggal
2024.03.26. | Szabó Edit
A túrós rétest mindenki imádja. Réteslapból pofonegyszerűen elkészíthető, és ha felturbózzuk egy kis chiamaggal, még a szervezetünkkel is jót teszünk. Itt a recept, érdemes kipróbálni…
Iszunk
Yealands-kóstoló a Veritasban
2024.03.25. | Vargha Márk
Vajon miért ilyen őrült sikeresek a Yealands nevű új-zélandi gigaborászat sauvignon blanc borai? Erre a kérdésre keresték a választ nemrég a Veritas Borkereskedés kóstolójának vendégei.…
Beszélgetünk
Nagy jövő áll a birtok előtt
2024.03.24. | Szabó Edit
Beszélgetés Günzer Normannal
Günzer Zoltán neve sok borkedvelő számára cseng ismerősen, a Günzer Családi Birtokon azonban ma már a családfő fia, Norman is kiveszi a részét a munkából. Szabó Edit vele beszélgetett a…
Tesztelünk
Hoop Wines: PINK 2021
2024.03.22. | Szabó Edit
A gyöngyöspatai Hoop Wines kékfrankos pét-natja málnás, csipkebogyós csontszáraz frissítő. Üdvözlőitalnak vagy halak mellé ajánljuk…