Utazunk
Szökés a télből 2.
2023.04.01. | Vargha Márk
Hollandia és Szlovákia
Sorozatunk első részében két emírségekbeli metropoliszt látogattunk meg Vargha Márkkal, a második részben pedig maradtunk Európában, és élveztük a havat – már ahol még volt…
Utazunk
Szökés a télből 1.
2023.03.31. | Vargha Márk
1. Szökés a tavaszba: Egyesült Arab Emírségek
Ha nem klasszikus tengerparti, hanem elsősorban kulturális élményekre vágyunk, Dubaj és Abu Dzabi vonzó téli úti cél lehet. Ráadásul vagyonokba sem kerül, csak előre kell terveznünk. Ím…
Főzünk
Mesés máktorta liszt nélkül
2023.03.30. | Szabó Edit
Különleges, egyszerűen elkészíthető és ellenállhatatlan. Ennek a lisztmentes máktortának bérelt helye lesz a családi ünnepeken!
Vendégoldal
Tavaszi zsongás a kertekben – és a poharakban!
2023.03.28. | Schubert Ádám
Aprónapló 17. rész
Schubert Ádám pázmándi borász Aprónaplójának 17. részében szó esik az idei Nyitnikékről, kiderül, hogy milyen a boros rock and roll, és hogy feltartóztathatatlanul itt a tavasz. Olvassá…
Utazunk
Bolyongás Indiában 7. rész
2023.03.26. | Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára
Khadzsuráhó és Váránaszi
Törley-Havas Sára és Sahin-Tóth Sára indiai útinaplójának 7., befejező része a múlandóságról szól, de mindennek megvan a maga szépsége, a Tádzs Mahaltól a halottégetés szertartásáig…
Főzünk
Fluffy pancake, avagy a tökéletes amerikai palacsinta
2023.03.21. | Fülöp Timi
A világ legjobb reggelije, húsz perc alatt elkészül, és mindenki imádja. Itt az amerikai palacsinta kipróbált receptje – nem csak édesszájúaknak!
Eszünk
Minőség és jókedv egy helyen
2023.03.21. | Szilágyi Mandula
A budapesti Újlipótvárosban található Frida-Budapest mediterrán étterem minden korosztály számára ideális választás. A helyet Szilágyi Mandula fedezte fel…
Eszünk
Téli képeslapok
2023.03.20. | Vargha Márk
Vargha Márk minden évszakban felfedez olyan új helyeket, melyeket érdemes kipróbálni. A nyári és az őszi hónapok után télen sem maradt tétlen, újabb képeslapokra jegyezte fel élményeit…
Főzünk
Genovai pesto
2023.03.18. | Fülöp Timi
A pesto alla genovese, vagyis a genovai pesto az egyik legismertebb olasz szósz. Elkészítése bámulatosan egyszerű, és a kedvenc tésztánkkal tálalva ebédre is, vacsorára is tökéletes…
Tesztelünk
Jackfall Bormanufaktúra: Cabernet Franc 2017
2023.03.17. | Szabó Edit
A Jackfall Bormanufaktúra 2017-es Cabernet Franc-ja egy szép évjárat szülötte. Céklás, vadhúsos ételekhez ajánljuk…
Iszunk
Borjour Magnum 2023 – 2. rész
2023.03.16. | Vargha Márk
2. Kunság, Balaton, Sopron, Zala
A hazai borvilág legnagyobb szabású sétálókóstolója, a Borjour Magnum hihetetlenül széles választékkal jelentkezett az idén. A rendezvényen kollégánk, Vargha Márk járt. Íme kétrészes be…
Tesztelünk
Szőke Mátyás & Zoltán Pincészet: Cabernet Franc 2020
2023.03.15. | Szabó Edit
A gyöngyöstarjáni Szőke Mátyás & Zoltán Pincészet 2020-as évjáratú Cabernet Franc bora 2022-ben aranyérmet kapott az Országos Borverseny bíráitól, de nem ez az egyetlen erénye...
&…
Iszunk
Borjour Magnum 2023
2023.03.15. | Vargha Márk
1. Proseccók, Tokaj, Villány, Pécs
Idén sem maradt el az év legnagyobb szabású hazai sétáló borkóstolója, a Borjour Magnum. A kiállító borászatok között Vargha Márk régi és új ismerősöket is talált. Íme kétrészes beszámo…
Vendégoldal
A metszőollótól a kortyig
2023.03.14. | Schubert Ádám
Aprónapló 16. rész
Az Aprónapló 16. részéből kiderül, hogy miért fontos az alkotás folyamatának megélése, hogy miért más a Johanna, és hogy mire tanít Csontváry. Íme Schubert Ádám pázmándi borász legfriss…
Iszunk
Cabernet franc teszt 2023
2023.03.13. | Szabó Edit
A Borsmenta legújabb tesztjén a hazai cabernet franc borokat vettük górcső alá. Kiváló tételeket kóstoltunk az ország 6 borvidékének 13 pincészetétől. A dobogóra egy villányi, egy balat…