Találatok száma: 2521
Vendégoldal

A kis herceg után szabadon
2017. 11. 29. | Bodó Judit
Bottszerda 22. rész
Megvolt a Gyengébb? Nem! könyvbemutatója Budapesten. Szombaton lesz itt is, Keresztúrban, nem elfelejteni! Részt vettünk a Mitiszol? fesztiválon, aztán Balla Enikővel csaptunk egy görbe napot. Mert megérdemeljük…
Eszünk

Kedveském, hol van a Kedveskrém?
2017. 11. 28. | Raab Zsuzsanna
A nyári hónapokban a fagyizók zsúfolásig telnek, a hőségben legtöbbször egy gombostűt sem lehet leejteni, annyian áhítoznak a hűs édességre. De mihez kezd egy fagyizó, ha beköszönt a tél?
Tesztelünk

Sabar Borház: Hegyvölgy 2016
2017. 11. 27. | Szabó Edit
Intenzív, jól iható bor, kifejezetten kedves, behízelgő aromavilággal. Kezdő borfogyasztóknak is őszintén ajánljuk, de a gyakorlottabbak sem fognak csalódni…
Főzünk

Sörkifli, a nagy klasszikus
2017. 11. 27. | Varga Anita
Sörre bor – mindenkor. Borra sör – minden kör? Bor mellé borkorcsolya. Sör mellé sörkifli? Vagy mégsem? Süssünk egyet, és próbáljuk ki…
Beszélgetünk

„A” vendéglős
2017. 11. 25. | Szabó Edit
Találkozás Csapody Balázzsal
Vendéglátós család sarjaként minden nyara munkával telt, mégis ezt a pályát választotta. Vendéglátó menedzser, aztán képzett sommelier lett, majd kibérelte a balatonszemesi Kistücsök kocsmát, és módszeresen véghezvitte a csodát. Csapody Balázzsal beszélgettünk…
Eszünk

Advent Budapesten
2017. 11. 24. | Varga Anita
November 10. óta áll feldíszítve az elmaradhatatlan karácsonyfa a budapesti Vörösmarty téren. Száll az illat, kigyúlnak a fények, és a felállított bódékban serényen sütnek-főznek a fáradhatatlan árusok. Advent, én így szeretlek…
Iszunk

Egy sört, Mr. Earl Grey?
2017. 11. 23. | Bőti László
Rá se kell néznünk a naptárra. Ha megérkezett a legújabb Esthajnal, tudhatjuk, hogy nem csak a Szent András Sörfőzde szerint közeledik a karácsony…
Iszunk

Francoljunk!
2017. 11. 22. | Szabó Hajnalka
Hűvösödik az idő, a nehezebb, téli fogások mellé testesebb borokat kívánunk. Töltsünk pohárba egy cabernet franc-t, mondjuk éppen Villányból, ahol olyan nagy becsben tartják a fajtát, hogy külön márkanevet is kapott. Villányi franc. Ízlelgessük a szót is, a bort is…
Utazunk

Advent Londonban
2017. 11. 21. | Szabó Edit
Közeledik a karácsony. Az angol főváros ünnepi díszbe öltözve várja a legnagyobb téli ünnepet, és megnyílt a Winter Wonderland is, a szemet kápráztató, fényesen kivilágított, kicsiknek és nagyoknak egyaránt vonzó karácsonyi vásár…
Eszünk

Az ínyencek paradicsoma
2017. 11. 18. | Szabó Hajnalka
A slow életmódot néhány éve ismerjük hazánkban, és egyre több követője akad. Mi is ellátogattunk a Slow Gasztro Marketre…
Utazunk

Végigettem Szöult
2017. 11. 17. | Galambos Attila
Galambos Attila, jeles színpadi szerző és fordító, októberben tíz napot Szöulban töltött egy színházi találkozó résztvevőjeként. Nem kellett sokáig nógatni, hogy gasztroélményeit képes monológba fogalmazza…
Eszünk

Kétcsillagos menü
2017. 11. 16. | Németh-Hehl Szilvia
Mirazur, Menton, Franciaország
Két Michelin-csillag, negyedik hely a „World’s 50 Best Restaurants” listáján, híres étterem a Côte d’Azur kapujában: ez a Mirazur. Hogyan élhet itt át a földi halandó egy kifogástalan gasztronómiai élményt anélkül, hogy otthagyná egyhavi fizetését? Lássuk csak…
Vendégoldal

Hellowin(e)/Helló, Mindenszentek
2017. 11. 15. | Bodó Judit
Bottszerda 21. rész
Emlékezés, gyertyagyújtás, család. Na meg az aszú. Ebből áll az élet mostanában. A taposó gumicsizma talpa ragad a folyékony aranytól. A szőlő pihen, de engem nem hagynak. Nem is gondoltam, hogy egyszer még vonzó lesz az Antarktisz…
Iszunk

A kaméliadzsúsz
2017. 11. 14. | Bőti László
Sorvezető a műértő teázáshoz
Közeleg a tél. A természet begubózik, az emberek fázósan húzzák össze magukat a hidegben. Van azonban, aminek ilyenkor jön el igazán a szezonja. Egy közülük a kamélia, ami – bár kevesen tudják – szinte mindannyiunk hétköznapjaiban megjelenik…
Iszunk