Eszünk
Boldog születésnapot, Kistücsök!
2023.02.01. | Barossné Koós Andrea
A 30. születésnap mindig sorsfordító érzés az ember életében. Ezt a különleges alkalmat ünnepelte a balatonszemesi Kistücsök étterem a törzsvendégek és a Stílusos Vidéki Éttermiség séfj…
Eszünk
30 éves a Kistücsök!
2022.12.07. | Szabó Edit
Kulináris programsorozattal ünnepelte 30. születésnapját a balatonszemesi Kistücsök étterem. A nemrég Bib Gourmand minősítést kapott vendéglátóhely és tulajdonosa, Csapody Balázs az elt…
Eszünk
Régiós gasztroünnep Veszprémben
2022.09.29. | Németh Judit
Ünnepelni készül Veszprém! A régió első négynapos gasztronómiai fesztiválja, a Balaton Wine & Gourmet kihagyhatatlan hétvégi program…
Tesztelünk
Bujdosó Pincészet: Csomó Sauvignon Blanc 2021
2022.09.04. | Szabó Edit
Bujdosóék Csomó névre keresztelt sauvignon blanc-ja a mindennapok bora. Üde, friss, jól csúszik, szívesen iszunk belőle még egy pohárral…
Eszünk
„Négykezes” fine dining Balatonfüreden
2022.08.25. | Németh Judit
A Balaton-part legfrissebb ötcsillagos szállodája, a LUA Resort májusban nyitotta meg kapuit. Különleges, „négykezes” vacsorájukon Pesti István Michelin-csillagos séf és a hely konyhafő…
Eszünk
Borvacsora a Tiliában
2022.07.03. | Németh Judit
Megújult ételkínálattal és vadonatúj csapattal indítja a nyarat a badacsonyi Neptun Hotel étterme, a Tilia Borvendéglő. A helyi borok kíséretében tálalt fogásokat a Borsmenta is megkóst…
Tesztelünk
Földi Bálint: Badacsonyi Kéknyelű 2020
2022.05.29. | Szabó Edit
Egy fiatal, elhivatott Szent György-hegyi borász szerelmi vallomása ez a bor. Mert Földi Bálint rajong a kéknyelűért, és ezt most meg is mutatja nekünk…
Tesztelünk
Békássy Borászat: Kéknyelű 2019
2022.05.18. | Szabó Edit
A Békássy Családi Borászat kéknyelűje ízig-vérig badacsonyi bor. Masszív savak és kő, kő, kő…
Iszunk
Kálmán József triplázott!
2022.05.17. | Szabó Edit
Kálmán József már harmadszor vehette át „Az Év Bortermelője Balatonfüreden” címet. A pécselyi Arias Birtok borai 9 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérmet hoztak el a borversenyről…
Tesztelünk
Szászi Birtok: Badacsonyi Kéknyelű 2020
2022.05.17. | Szabó Edit
Kedves, üde, szerethető. A Szászi Birtok kéknyelűje grillezett sajtok, halak, zöldséges tészták remek kísérője. A balatoni nyár elképzelhetetlen nélküle…
Eszünk
Kóstolókör Balatonfüreden
2022.04.26. | Németh Judit
Április utolsó hétvégéjén Balatonfüredre települt ki a Balatoni KÖR. A rendezvényen az északi és a déli part kiváló pincészetei mellett felvonultak a régió vendéglátóhelyei is. Sok isme…
Tesztelünk
Feind Pincészet: Coupé Brut
2022.04.15. | Szabó Edit
A Feind Pincészet sauvignon blanc pezsgője charmat eljárással készült, vagyis tankpezsgő. Könnyű, kedves, kifejezetten frissítő ital, a grillpartik kötelező kelléke…
Tesztelünk
Kislaki Bormanufaktúra: Vitéz Cabernet Sauvignon 2019
2022.04.08. | Szabó Edit
A Kislaki Bormanufaktúra Vitéze a könnyedebbre hangolt cabernet sauvignonok közül való. Zöldséges nyári ételek mellé ajánljuk…
Iszunk
Elstartolt a Hungarian Wine Summit
2022.03.24. | Szabó Edit
Ünnepi vacsorával és kétnapos bortúrával kezdődött az Agrármarketing Centrum által szervezett Hungarian Wine Summit. A Borsmenta munkatársa a balatoni túrán találkozott a vendégekkel…
Eszünk
Beugrottunk Andriskához
2022.02.18. | Szabó Edit
A kővágóörsi Andriska Pékbisztróban nem a kenyerek a legjobbak, nem a sütemények, és még csak nem is a hangulat. Hanem mindez együtt. Nem kicsit! Aki nem hiszi, járjon utána…