Iszunk
Helló Balatonföldvár! Helló Kékajtó!
2023.05.16. | Németh Judit
A Balaton déli partját bemutató minisorozatunk második részéből kiderül, hogy mit rejt a kék ajtó, és hogy a borászkodás lehet „gyerekjáték”…
Vendégoldal
Újra Szent György-hegy hajnalig!
2023.05.11. | Borsmenta
Június első hétvégéjén megint meghódítják a Szent György-hegyet a bor és a gasztronómia szerelmesei. Csaknem húsz pincészet, borbolt, étterem és kert nyit ki, és lesznek újdonságok is…
Eszünk
Helló, Balatonmáriafürdő!
2023.05.10. | Németh Judit
A Balaton déli partja kicsit mostohagyerek, pedig nagyszerű helyek várják itt a családokat, a gasztroturistákat vagy a borok szerelmeseit. Kezdjük a térség felfedezését a leghosszabb st…
Iszunk
Badacsony New Yorkban 2023
2023.05.05. | Vargha Márk
Elegáns helyszín, óráról órára sűrűsödő tömeg, az asztalok mögött pedig mindenki ott van, aki számít – ez a Badacsony New Yorkban, a balatoni borok színvonalas seregszemléje. A Borsment…
Eszünk
Kristinus Borbirtok – Lokal47
2023.04.07. | Németh Judit
A Kéthelyen működő, biodinamikus elvek szerint gazdálkodó Kristinus Borbirtok tökéletes hely a kikapcsolódásra. Szállodájuk békességet, éttermük színvonalas étkezést kínál, a borokról m…
Tesztelünk
Kislaki Bormanufaktúra – Légli Géza: Franc Válogatás 2019
2023.03.22. | Szabó Edit
A Kislaki Bormanufaktúra csak a legkiemelkedőbb évjáratokban palackoz Franc Válogatást. Ez a bor a Landord-dűlő válogatott terméséből készült, és akár étcsokis desszertek, akár marhapör…
Eszünk
Boldog születésnapot, Kistücsök!
2023.02.01. | Barossné Koós Andrea
A 30. születésnap mindig sorsfordító érzés az ember életében. Ezt a különleges alkalmat ünnepelte a balatonszemesi Kistücsök étterem a törzsvendégek és a Stílusos Vidéki Éttermiség séfj…
Tesztelünk
Feind Pincészet: Méthode Traditionnelle Rosé
2023.01.20. | Szabó Edit
A Feind Pincészet tradicionális eljárással készült rozé pezsgője chardonnay és syrah házasításával született. Frissítő, kellemes ital, aperitifnek és ételek mellé egyaránt jó választás……
Eszünk
30 éves a Kistücsök!
2022.12.07. | Szabó Edit
Kulináris programsorozattal ünnepelte 30. születésnapját a balatonszemesi Kistücsök étterem. A nemrég Bib Gourmand minősítést kapott vendéglátóhely és tulajdonosa, Csapody Balázs az elt…
Eszünk
Régiós gasztroünnep Veszprémben
2022.09.29. | Németh Judit
Ünnepelni készül Veszprém! A régió első négynapos gasztronómiai fesztiválja, a Balaton Wine & Gourmet kihagyhatatlan hétvégi program…
Tesztelünk
Bujdosó Pincészet: Csomó Sauvignon Blanc 2021
2022.09.04. | Szabó Edit
Bujdosóék Csomó névre keresztelt sauvignon blanc-ja a mindennapok bora. Üde, friss, jól csúszik, szívesen iszunk belőle még egy pohárral…
Eszünk
„Négykezes” fine dining Balatonfüreden
2022.08.25. | Németh Judit
A Balaton-part legfrissebb ötcsillagos szállodája, a LUA Resort májusban nyitotta meg kapuit. Különleges, „négykezes” vacsorájukon Pesti István Michelin-csillagos séf és a hely konyhafő…
Eszünk
Borvacsora a Tiliában
2022.07.03. | Németh Judit
Megújult ételkínálattal és vadonatúj csapattal indítja a nyarat a badacsonyi Neptun Hotel étterme, a Tilia Borvendéglő. A helyi borok kíséretében tálalt fogásokat a Borsmenta is megkóst…
Tesztelünk
Földi Bálint: Badacsonyi Kéknyelű 2020
2022.05.29. | Szabó Edit
Egy fiatal, elhivatott Szent György-hegyi borász szerelmi vallomása ez a bor. Mert Földi Bálint rajong a kéknyelűért, és ezt most meg is mutatja nekünk…
Tesztelünk
Békássy Borászat: Kéknyelű 2019
2022.05.18. | Szabó Edit
A Békássy Családi Borászat kéknyelűje ízig-vérig badacsonyi bor. Masszív savak és kő, kő, kő…