Vendégoldal
Hello 2025!
2025.01.14. | Zsirai Kata
Katanapló 6. rész
Kellemes, barátos szilveszteri buli, aztán puff! Lebetegedés január elején. De Zsirai Katának nincs ideje pihenni, máris tele a januári naptárja. És hogy mi minden vár rá az év első hón…
Beszélgetünk
Tokajban hihetetlen erő van
2025.01.12. | Szabó Edit
Beszélgetés Pablo Álvarezzel
Decemberben nyugdíjba ment Pablo Álvarez Mezquiriz, a Tempos Vega Sicilia vezérigazgatója. A hat borászatot, köztük a Tokaj-Oremust is tulajdonló spanyol vállalkozás fejét Tokajról és a…
Vendégoldal
Ünnepekre hangolódva
2024.12.31. | Zsirai Kata
Katanapló 5. rész
Karácsony előtti őrültek háza meghitt találkozókkal fűszerezve, pendlizés Budapest és Mád között, telefonos segítség az ünnepi kacsamájhoz, dűlőséták Prézlivel… Íme az év utolsó Katanap…
Vendégoldal
Karácsony előtt
2024.12.17. | Zsirai Kata
Katanapló 4. rész
Rendhagyó céges karácsony, cukrászworkshop és budapesti Zsendülés színesíti az amúgy sem szürke téli hétköznapokat. Zsirai Kata karácsony előtti naplóbejegyzése leginkább a közösség, az…
Vendégoldal
Íme a Grand Tokaj első amforában érlelt eszenciája
2024.12.10. | Borsmenta
Kivételes pillanatnak lehettek tanúi a jelenlévők júliusban, a Grand Tokaj Borászathoz tartozó Szegi pincében. Tíz év után akkor bontották meg ugyanis azt az amforát, amelybe a borvidék…
Beszélgetünk
Családias hangulatú borászat a miénk
2024.12.07. | Szabó Edit
Beszélgetés Barta Károllyal
Anglia, Franciaország és Norvégia csúcséttermeinek borlapján manapság a mádi Barta Pince boraival is találkozhatunk. A népszerűség okairól és a most indult előjegyzési koncepcióról a tu…
Vendégoldal
Megmentőkből sosem elég
2024.12.03. | Zsirai Kata
Katanapló 3. rész
Zsirai Kata naplójának harmadik részéből megtudhatjuk, hogy egynémely borászok élnek-halnak a madártejért, hogy elindult a Mosolybor projekt, és lehet licitálni, meg hogy az se baj, ha…
Vendégoldal
Lelassulás. Vagy mégse?
2024.11.05. | Zsirai Kata
Katanapló 1. rész
Mostantól egy éven keresztül Zsirai Kata, a Zsirai Pincészet ügyvezetője mesél az életéről minden második héten a Borsmenta magazin olvasóinak. Íme a Katanapló első része, némi bemutatk…
Vendégoldal
Bor, mámor – SanzonTokaj
2024.08.05. | Borsmenta
Fesztivál Erdőbényén: 2024. augusztus 8-11.
A Bor, mámor, Bénye az egyik legszerethetőbb boros-kulturális fesztivál Magyarországon. Ilyenkor megnyílnak a látogatók előtt az erdőbényei kertek, van jó bor, jó zene és mindig jó a tá…
Beszélgetünk
Kis falucska, nagy fesztivál
2024.06.08. | Szarka Flóra
Beszélgetés Juga Péterrel, a BOLDOGkisfalud Feszt megálmodójával
A BOLDOGkisfalud Feszt megálmodója az idén kap tanári diplomát, emellett újságot ír, zenekarban játszik, filmet forgat, ha kell, borkóstolót tart, de a családi vállalkozás marketingmene…
Iszunk
Patanyomok a palackon
2024.01.15. | Vargha Márk
Kíváncsian figyeljük fiatal borászatok munkáját, és örömmel számolunk be eredményeikről. A Borsmenta csapata nemrég a Gonda Borászat borait vette górcső alá…
Tesztelünk
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Tokaji Late Harvest 2021
2023.12.03. | Szabó Edit
A Tokaj Hétszőlő 2021-es késői szüretelésű hárslevelűje hűen mutatja meg a fajta szépségeit. Ázsiai ételek vagy egy jó túrógombóc mellé ajánljuk…
Iszunk
Mindszenthavi Mulatság 2023
2023.11.21. | Szabó Edit
Az utolsó meleg őszi napon rendezték az idei Mindszenthavi Mulatságot a bodrogkisfaludi és a bodrogkeresztúri borászok. Aki szereti a szívmelengetően kedves, családias hangulatú minifes…
Tesztelünk
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Hárslevelű Dry Bio 2022
2023.11.20. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő 2022-es bio hárslevelű válogatása a természetességével hódít. Üde, gyümölcsös illatú, határozott savú bor, halételek mellé kitűnő választás…
Tesztelünk
Béres Szőlőbirtok és Pincészet: Diókút Hárslevelű 2018
2023.11.13. | Szabó Edit
A 2018-as Diókút Hárslevelű a korosodó borok egyik szép példája. Érett sajtok mellé ajánljuk…