Főzünk
Sütőtökös gnocchi
2023.12.04. | Klich Zsuzsa
Az olaszok krumplinudlija, a gnocchi mifelénk is egyre divatosabb. Elkészítése nem ördöngösség, de azért rá kell szánni az időt. Ebben a receptben a krumplit sütőtökkel helyettesítettük…
Vendégoldal
Ehető erdő
2023.12.01. | Borsmenta
Könyvajánló
Bózsó Gyula erdész és Megyeri Sára újságíró cseppet sem véletlen találkozása egy különleges könyv lapjain. Az Ehető erdő hiánypótló mű, felfedező kedvű túrázóknak és vállalkozó szellemű…
Főzünk
Lencseköfte
2023.11.30. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 2. rész
A török konyha bővelkedik húsmentes receptekben. Török örömök című sorozatának 2. részében Nagyillés János azt meséli el, hogyan készítjük az egyik legnépszerűbb zöldségételt, a vörösle…
Főzünk
Sült csirkecomb egyszerűen
2023.11.27. | Szabó Edit
Ez a sült csirkecomb a legegyszerűbb étel a világon, viszont látványos és finom, így akár az ünnepi asztalra is kerülhet...
Főzünk
Şekerpare, az igazi cukorfalat
2023.11.23. | Nagyillés János
Török örömök - Nagyillés János török receptjei 1. rész
Török örömök – Nagyillés János sorozata, 1. rész. A Şekerpare az egyik legismertebb török édesség. Elkészítése pofonegyszerű, és sem komolyabb konyhai jártasságot, sem különleges alapan…
Főzünk
Édeskömény tejszínnel
2023.10.31. | Szabó Edit
Ez az édesköményes fogás halakhoz és csirkés ételekhez ideális köret, de akár főételnek is beillik. Az íze különleges, az illata fenséges…
Főzünk
Egyszerű krumplileves
2023.10.25. | Szabó Edit
Gyors, olcsó, egyszerű, finom. Ez a krumplileves könnyen a család kedvencévé válhat…
Főzünk
Hagymás-sajtos rudacska
2023.10.19. | Fülöp Timi
Ez az isteni sajtos rudacska friss és ropogós. Reggelire, uzsonnára kiváló, de akár mártogatós mellé is tálalhatjuk, és ami a legjobb: felhasználjuk hozzá a zöldhagyma kidobásra ítélt r…
Főzünk
Aranydurbincs sütőben
2023.10.10. | Szabó Edit
A hal az egyik legegészségesebb táplálékunk, mégsem eszünk belőle eleget. Ezt az aranydurbincsot könnyű elkészíteni, és mivel sütőben sül, a konyhát sem kell fél napon át szellőztetni u…
Főzünk
Gombás rizottó sültpaprika-ágyon, avokádósalátával
2023.10.02. | Fülöp Timi
Ez a tápláló, húsmentes, különleges ízvilágú főétel Fülöp Timi saját kreációja. Aki szereti a rizottót, a gombát és az avokádót, bátran vágjon bele…
Főzünk
Tejfölös fejtettbab-leves
2023.09.27. | Szabó Edit
Nyáron hidegen, télen melegen, sok kaporral, pici ecettel: a fejtettbab-leves gyerekkorunk egyik kedvence volt, főleg ha utána palacsinta következett…
Főzünk
Portobello gomba sajttal töltve
2023.09.12. | Szabó Edit
A Portobello gomba gyönyörű, nagy kalapját könnyű megtölteni. Finom, egészséges és látványos fogást készíthetünk belőle szűk félóra alatt…
Főzünk
Áfonyalekvár
2023.08.04. | Klich Zsuzsa
Az áfonyalekvár zseniális találmány. Édes, egészséges és sokoldalúan felhasználható a konyhában. Az elkészítése nem ördöngösség, és nem kell mellette órákig állni, míg elkészül. Íme a r…
Főzünk
Kovászos uborka – a nyár slágere
2023.07.28. | Szabó Edit
Nincs nyár kovászos uborka nélkül! Az elkészítése pofonegyszerű, az eredmény káprázatos. Íme egy megbízható recept…
Főzünk
Palócleves
2023.07.21. | Szabó Edit
Itt a zöldbabszezon, főzzünk palóclevest! A legenda szerint Gundel János készítette el először Mikszáth Kálmán születésnapjára 1892-ben. Az étel lelkét a zsenge zöldbab és a friss kapor…