Főzünk

Genovai pesto

2023.03.18. | Fülöp Timi
A pesto alla genovese, vagyis a genovai pesto az egyik legismertebb olasz szósz. Elkészítése bámulatosan egyszerű, és a kedvenc tésztánkkal tálalva ebédre is, vacsorára is tökéletes…
Utazunk

Bor, friss hó, freskó

2023.03.11. | Vargha Márk
13+1 varázslatos hely Trentino-Alto Adigében 2.
Minisorozatunkban Vargha Márk Trentino-Alto Adige látványosságait mutatja be. Az előző részben hat helyszínt járhattunk be vele, most újabb nyolc helyszínről mesél, és bort is kóstoltun…
Utazunk

Nem csak síterep!

2023.03.10. | Vargha Márk
13+1 varázslatos hely Trentino-Alto Adigében 1.
Bár sokan csak kiváló sípályái miatt keresik fel, Dél-Tirol és környéke egyéb látnivalókban is bővelkedik. Vargha Márk decemberben járt arra, és kétrészes sorozatban listázta a legizgal…
Főzünk

Olasz fokhagymás spagetti

2023.02.16. | Szabó Edit
A világ legegyszerűbb receptje, gyorsan elkészül, és szinte mindenki szereti. A „spaghetti aglio e olio” nem igényel különleges alapanyagokat és magas szintű konyhai jártasságot sem. Bá…
Utazunk

Borhétvége Basilicata sziklás magaslatain

2023.01.12. | Nádasi Eszter
Eltörpülünk a Casa Vinicola D’Angelo vörös cementtárolóinak tövében, majd rácsodálkozunk a Cantine del Notaio hordókkal szegélyezett pincerendszerének makettjeire, avagy: bortúra az agl…
Eszünk

Őszi képeslapok

2022.12.26. | Vargha Márk
A Séf és a Kertész romantikus birtoka, a nyüzsgő Palermo műemlékei, győri ínyencfalatok, bécsi felfedezések és egy meglepetés Bakonyi Pétertől. Vargha Márk a nyáriak után őszi képeslapo…
Iszunk

Hogyan legyünk pengék olasz borokból?

2022.10.12. | Csepe Erika
Terroir Hetekkel indítja az őszt a DOC Pane e Vino, Gianni Annoni vérbeli olasz borbárja. Aki ellátogat a rendezvénysorozat programjaira, Alto Adige, Piemont és Friuli Venezia boraival…
Utazunk

Puskás Panni Szicíliában járt, és nemcsak evett, ivott is…

2022.01.20. | Puskás Panni
Puskás Panni író, a Revizor kritikai portál újságírója 2021 nyarán bejárta Szicíliát, megkóstolta a helyi ételeket, rengeteg édességet evett, az estéket pedig a bárok teraszain töltötte…
Utazunk

Puskás Panni Szicíliában járt, és még többet evett…

2022.01.16. | Puskás Panni
Puskás Panni, író, a Revizor kritikai portál újságírója 2021 nyarán bejárta Szicíliát, és rengeteget evett – de azért volt néhány étel, amire nemet mondott. Íme a Borsmenta sorozatának…
Utazunk

Puskás Panni Szicíliában járt, és evett…

2022.01.12. | Puskás Panni
Puskás Panni, író, a Revizor kritikai portál újságírója 2021 nyarán egy hónapot Szicíliában töltött. Gasztronómiai élményeiről háromrészes sorozatban mesél a Borsmenta olvasóinak. Ez az…
Utazunk

Zarándokút két keréken – megérkezés Rómába

2021.12.27. | Gubán Ica és Miklós
Budapest–Róma zarándokút 9. rész – Róma
Zarándokút két keréken című sorozatunk 9., befejező részében hőseink megérkeznek Rómába. Gubán Ica és Miklós rendhagyó útinaplója a 19–20. nappal, majd egy kis római tartózkodás után a…
Utazunk

Zarándokút két keréken – Tavullia–Spoleto

2021.12.23. | Gubán Ica és Miklós
Budapest–Róma zarándokút 8. rész – Olaszország
Zarándokút két keréken című sorozatunk 8. részében hőseink emelkedőkkel és lejtőkkel küzdenek, majd Assisiben felkeresik Szent Ferenc sírját. Gubán Ica és Miklós rendhagyó útinaplója a…
Utazunk

Zarándokút két keréken – Lughetto–Tavullia

2021.12.16. | Gubán Ica és Miklós
Budapest–Róma zarándokút 7. rész – Olaszország
Zarándokút két keréken című sorozatunk 7. részében hőseink továbbra is Olaszországban kerekeznek, és betérnek Ravennába, sőt, Riminibe is. Gubán Ica és Miklós rendhagyó útinaplója a 13–…
Utazunk

Zarándokút két keréken – Monfalcone–Lughetto

2021.12.08. | Gubán Ica és Miklós
Budapest–Róma zarándokút 6. rész – Olaszország
Zarándokút két keréken című sorozatunk 6. részében hőseink Olaszországban kerekeznek, és bekövetkezik az út első esése is, de a jókedv továbbra is töretlen. Gubán Ica és Miklós rendhagy…
Utazunk

Zarándokút két keréken – Celje–Monfalcone, Maina Julia

2021.12.03. | Gubán Ica és Miklós
Budapest–Róma zarándokút 5. rész Szlovénia–Olaszország
Zarándokút két keréken című sorozatunk 5. részében hőseink átkerekeznek Olaszországba, de kiderül, hogy ott sem süt mindig a nap. Gubán Ica és Miklós rendhagyó útinaplója a 7–9. nappal…

címkék

amerika (4) aprókertek (21) ausztria (5) az év bortermelője (7) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (34) balassa bor (4) balaton (104) balatonboglári borvidék (14) balatonfüred csopaki borvidék (20) balla géza (7) beszélgetünk (20) bikavér (40) bio (17) biodinamikus (8) bocuse d'or (9) bor (289) borász (52) borászok borásza (12) borbár (36) borfesztivál (37) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (56) borshanta (21) borterasz (16) borteszt (251) bortúra (28) borvacsora (21) borvendéglő (5) borverseny (28) bott frigyes (5) bott pince (31) bottszerda (21) brut (14) brut nature (4) budai zöld (4) budapest (225) cabernet franc (26) cabernet sauvignon (10) cava (7) CEWI (14) chardonnay (5) csányi pincészet (9) csirke (10) csokoládé (12) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (18) dél-balaton (10) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (94) eger (64) egészséges (11) egri csillag (8) egzotikus (12) eper (5) erdőbénye (6) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (154) etyek (24) etyek budai borvidék (24) etyeki kúria (16) ezerjó (5) fehérbor (75) fesztivál (44) figula (5) franc&franc (7) franciaország (5) friss (4) frittmann (6) furmint (83) furmint február (13) gál szőlőbirtok és pincészet (4) gere attila pincészete (5) gin (14) gizella pince (6) grillételek (4) grillszezon (4) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (6) hal (4) hárslevelű (20) hawaii (8) házhozszállítás (4) heimann (9) húsvét (10) indiai (9) interjú (145) ipacs szabó istván (4) iszunk (11) jótékonyság (4) juhfark (19) kadarka (33) káli-medence (9) karácsony (26) karantén (23) kávé (42) kavezok (9) kékfrankos (21) kéknyelű (15) kenyér (10) késői szüret (5) kislaki bormanufaktúra (4) koktél (12) könnyű (15) könnyűvér (4) környezettudatosság (5) koronavírus (29) kóstoló (59) kovács nimród winery (12) köveskál (4) közben esznek (10) kreinbacher birtok (10) kristinus (4) külföld (10) kunsági borvidék (16) laposa birtok (5) leves (20) london (19) luka enikő (4) mád (14) magnamátra (11) mátra (61) mediterrán (4) mérész sándor (4) merlot (14) mi a kő (4) michelin-csillag (10) miskolc (10) monyo brewing co (6) mór (10) művészinterjú (18) nagyi receptje (4) narancsbor (4) natúr bor (4) nemzetközi borvásár (4) nyár (15) nyaralás (5) nyári (5) olaszország (36) olaszrizling (27) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (5) pálinka (18) pálinkaverseny (13) pannonhalma (13) pannonhalmi apátsági pincészet (7) pázmánd (26) pécs (10) pékség (6) pét-nat (15) pezsgő (94) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (13) pinot noir (22) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (29) promóció (9) rácz jenő (5) rajnai rizling (9) recept (209) rókusfalvy birtok (5) rosalia (6) rozé (50) saláta (11) sanzon (8) sárospatak (4) sauska (6) sauvignon blanc (33) sebestyén (4) somló (46) sommelier (11) soproni borvidék (17) sör (45) sós (84) spanyolország (16) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (14) super 12 (6) sütemény (46) süti (16) svét (19) syrah (8) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (84) száraz szamorodni (5) szekszárd (49) szekszárdi borvidék (7) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (16) szentesi józsef (5) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) tállya (13) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (10) taschner kurt (4) tavasz (14) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) természetes bor (10) tészta (16) tesztelünk (165) tokaj (146) tokaj oremus szőlőbirtok (8) tokaj-hegyalja (105) tokaji aszú (40) torta (4) tramini (5) tudnivalok (4) túra (7) utazás (63) utazási tippek (24) utazunk (33) vacsora (11) váli péter (4) vega (6) velencei-tó (11) verseny (13) veszprém (4) villány (27) villányi borvidék (84) vörösbor (117) vylyan (28) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (8) zsirai pincészet (6)