Beszélgetünk
Tanulnunk kellene abból, ami most történik
2020.04.18. | Szabó Edit
Beszélgetés Figula Mihállyal
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Figula Mihály, a balatonfüredi Figula Pincészet borásza válas…
Iszunk
Borjour Viva Italia
2020.02.13. | Vargha Márk
Az olasz borok sokszínű világával ismerkedni mindig öröm. Nemrég a BorJour szervezésében tehettük ezt a budapesti Nemzeti Szállóban…
Tesztelünk
Dobosi Pincészet: Bio Háromszög Olaszrizling 2017
2019.11.15. | Szabó Edit
Ehhez az emlékezetes olaszrizlinghez a Dobosi család szentantalfai biobirtokán szüretelték a szőlőt. Lassan igyuk, sok titkot rejt – minél tovább barátkozunk vele, annál szerethetőbbé v…
Utazunk
Marche: Közép-Olaszország nyugodt arca
2019.09.15. | Vargha Márk
A tenger éppoly kék, az építészet éppoly izgalmas itt, mint Olaszország kedveltebb régióiban, Marche mégsem tartozik a legnépszerűbb turistacélpontok közé. Pedig megér egy kisebb köruta…
Utazunk
Ne itt tanulj vezetni! Az Amalfi partszakasz
2019.07.31. | Szabó Edit
4. Nápoly és környéke – az Amalfi partszakasz
Van két tengerparti város – nevezzük őket Sorrentónak és Amalfinak –, egyik gyönyörűbb, mint a másik. Története is, legendája is van mindkettőnek. De a legfantasztikusabb a kettőt össze…
Utazunk
Herculaneum, Pompeji, Vezúv
2019.07.12. | Szabó Edit
3. Nápoly környéke – Herculaneum, Pompeji, Vezúv
A két híres romváros, Herculaneum és Pompeji éppúgy kihagyhatatlan egy nápolyi utazásból, mint a tájat uraló, ma már békésen füstölgő Vezúv, amely annyi ember életét oltotta ki két évez…
Utazunk
Capri vagy Procida? Válassz, ha tudsz!
2019.06.16. | Szabó Edit
2. Nápoly környéke - Két csodasziget
Nápoly forgalmas kikötőjéből hajók is, kompok is indulnak a környékbeli szigetekre. Valahová kötelező elutazni akkor is, ha csak néhány napra jöttünk. Hogy miért? Elmondjuk!
Utazunk
Látni. Nápolyt és…
2019.06.04. | Szabó Edit
1. Nápoly és az Archeológiai Múzeum
A pizza, a spagetti és a limoncello hazájában járunk, ahol minden csupa szag, csupa íz. Nápoly egy fapados járattal könnyedén elérhető Budapestről, és egy hosszú hétvégére bármelyik évs…
Főzünk
Articsóka, ahogy mi szeretjük
2018.04.26. | Szabó Edit
Olaszországban mindenki imádja az articsókát. A zöldségpiacokon hatalmas halmokba rakva árulják, és tízesével pakolják kosárba a háziasszonyok. Mi is hoztunk haza Palermóból néhányat, h…
Utazunk
Barolo és szarvasgomba
2016.11.03. | Robotka Gábor
Hétvége Piemontban
Piemont ősszel a legjobb, és nem csupán a környék híressége, a fehér szarvasgomba miatt…
Eszünk
Vissza a jövőbe
2016.10.11. | Robotka Gábor
Slow Food Salone del Gusto 2016 – a hagyományos ízek világkiállítása
Az idén 30 éves Slow Food mozgalom nagyszabású rendezvénnyel ünnepelt Torino történelmi belvárosában…
Utazunk
Puglia pár percben 4.
2016.05.24. | Szabó Edit
Lenn délen édes
Monopoli a megunhatatlan hangulatú „mediterránság” mintapéldája, de Polignano a Mare óvárosába is nehéz nem beleszeretni. Ott jártunkkor fürödni még nem igen akar…
Utazunk
Puglia pár percben 3.
2016.05.17. | Szabó Edit
Észak Dél „ellen”
Baritól mehetünk északnak vagy délnek, a part mentén rengeteg vonzó kisváros vár felfedezésre. Mindenütt akad pár szép templom, minimum egy impozáns erődítmény,…
Utazunk
Hétvége Szicíliában 4.
2016.03.17. | Szabó Edit
Siracusa
Siracusa
Itt mindent beleng a tenger levegője, minden kőből árad a régvolt korok hangulata. Elvégre Siracusa a korszakos matematikus-mérnök „asúlyábólannyitveszt” Arkhimédész szü…
Utazunk
Hétvége Szicíliában 3.
2016.03.01. | Szabó Edit
A cataniai halpiac
A cataniai halpiac
Ha valahol, itt igazán értelmetlen volna a kérdés: „Aztán friss-e a hal?” Nemcsak a közszemlére tett tengeri herkentyűk változatossága lenyűgöző, de az a lendü…