Vendégoldal
Tokaj, a csoda
2022.12.13. | Stephen Quinn
A Tokaji borvidék Stephen Quinn szemével
Stephen Quinn szerint Tokaj ékkövei egyértelműen az édes borok, a legjobb hárslevelűt a Kikelet Pincénél itta, és a furmint pezsgőknek jót tenne a jelenleginél hosszabb érlelési idő. A…
Iszunk
Aszúszüret Tokajban
2022.11.28. | Szabó Edit
Angol borszakújságírók kicsi, de lelkes csapata járt nemrég Tokaj-Hegyalján. Programjukat a Tokaji Borvidék Hegyközségi Tanácsa és a londoni székhelyű Wines of Hungary UK szervezte…
Beszélgetünk
Három tokaji aranyérem született Londonban!
2022.05.12. | Szabó Edit
Lezajlott a világ egyik legrangosabb borversenye, az International Wine Challenge (IWC), ahonnan három magyar bor hozott haza aranyérmet. A részletekről a zsűri egyik tagját, Szentkirál…
Iszunk
Éljen az aszú!
2021.12.10. | Szabó Edit
2017 óta ünnepeljük minden év december 10-én a Tokaji Aszú Nemzetközi Napját. De vajon mi az, amit a leghíresebb magyar borról tudni érdemes?
Beszélgetünk
Ne féljenek az aszútól, nyissák ki bátran!
2021.10.30. | Szabó Edit
Beszélgetés Toronyi Zsuzsával
Minden tekintetben egyedülálló rendezvényen mutatkoztak be a tokaji borkülönlegességek a londoni Trivet étteremben. A programról a szervezőt, a Wines of Hungary UK ügyvezetőjét, Toronyi…
Iszunk
Tokaji: a folyékony arany
2021.07.19. | Borsmenta
A Tokaji borvidék világhíres, nektárszerű borait évszázadok óta csiszolják értő kezek, hogy különféle árnyalatokban zárják palackba a botritisz áldását. Caroline Gilby Master of Wine ír…
Iszunk
Szepsy István Életműdíjat kapott
2021.06.23. | Szabó Edit
A Magyar Bor Akadémia Életműdíj Bizottsága 2020-ban úgy döntött, hogy Életműdíjat adományoz Szepsy István mádi borásznak. A világjárvány miatt többször elhalasztott díjátadóra végül jún…
Utazunk
Startol az első BOLDOGkisfalud Feszt!
2021.06.22. | Virág Orsolya
Bor, zene, boldogság – kell ennél több? Ezt kínálja június 25-27. között Tokaj-Hegyalja szívében az első BOLDOGkisfalud Feszt. A Borsmenta tesztelte a helyszínt, a részvétel kötelező!
&…
Vendégoldal
A szőlő nem okoz csalódást
2021.06.03. | Borsmenta
Szepsy István nemrégiben a Roadster magazinnak mesélt a mindennapjairól, a terveiről, valamint a magyar borászat helyzetéről…
Iszunk
Három magyar bor kapott aranyérmet Londonban
2021.05.18. | Szabó Edit
Közzétette eredményeit az egyik legrangosabb nemzetközi borverseny, az International Wine Challenge. Az idén a nevezett 33 magyar bor közül két tokaji és egy somlói kapott aranyérmet, é…
Tesztelünk
Szent Benedek Pincészet: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2011
2021.02.14. | Szabó Edit
A Szent Benedek Pincészet 2011-es 5 puttonyos aszúja önmagában is élvezetes, de ételek mellett is remekül megállja a helyét. Csípős thai fogásokhoz ideális, de piték kísérőjeként is gon…
Vendégoldal
Magyar borok kiemelkedő sikere Londonban
2020.09.27. | Borsmenta
Egy „Best in show” minősítést, 5 platina-, 12 arany- és 42 ezüstérmet hoztak haza a magyar borok a világ egyik legrangosabb borversenyéről, az idei Decanter World Wine Awardsról…
Iszunk
Tokaj, ahogy a felvidéki fiatalok látják
2020.07.14. | Bott Zsuzsanna
Bár közülük kevesen jártak Tokajban, de hallottak róla, az ott születő borokat örömmel kóstolják és nem tartják drágának a borkedvelő felvidéki fiatalok. Íme nem reprezentatív felmérésü…
Tesztelünk
Dobogó Pincészet: Tokaji Aszú 6 puttonyos 2012
2019.12.24. | Szabó Edit
Édes kísértés, aminek nehéz ellenállni. Ebből a borból mindössze 450 palack készült, találjunk egy szép alkalmat, nyissuk ki, és örüljünk neki – de csak 2020 januárjától, mert akkor ker…
Tesztelünk
Palkó Borok: Tokaji Aszú 2017
2019.12.23. | Szabó Edit
Aki szereti az édességet, annak ez a bor könnyen a kedvence lehet. Kéksajt mellé vagy desszert helyett ajánljuk, de ajándéknak is tökéletes…