Iszunk
Franc & Franc 2022
2023.02.01. | Vargha Márk
Ha november, akkor Villány, ott pedig Franc & Franc konferencia. A minden aspektust átfogó tanácskozást hetedszer rendezték meg. A helyszínen Vargha Márk járt, és nem távozott csaló…
Iszunk
Variáció „cabernet franc” témára
2022.11.30. | Szabó Edit
Ez micsoda ötlet! A Vylyan Pincészet egy hordóban és egy amforában érlelt cabernet franc-t zárt közös csomagba. A két vörös szépséget egymás mellett kóstolni a legizgalmasabb...
Iszunk
Pincelátogatás a Vylyannál
2021.08.19. | Szabó Edit
Hogy milyen titkokat rejt egy borászat pincéje, azt csak akkor tudjuk meg, ha odamegyünk. Szerencsére a Vylyan Pincészet ajtaja mindenki előtt nyitva áll, és ha már ott vagyunk, kincsek…
Tesztelünk
Szent Gaál Kastély és Borház: Passionata 2016
2021.01.19. | Szabó Edit
A Szent Gaál Borház 2016-os Passionata nevű bora a Strázsahegyi-dűlő válogatott terméséből készült. Vadételek, kemény sajtok mellé ajánljuk…
Tesztelünk
Wassmann Pince: Cabernet Franc 2015
2020.11.02. | Szabó Edit
Egy német házaspár beleszeret a Villányi borvidékbe, Pécsdevecserre költözik, és megalapítja a vidék első biodinamikus pincészetét. Ralf és Susann csodás cabernet franc-ja önmagáért bes…
Iszunk
Villány két arca
2020.06.30. | Vargha Márk
Elmúlt a karanténidőszak, újra szerveződnek a boros rendezvények. Horkay András, a CEWI igazgatója nemrég villányi borokat mutatott a közönségnek a budapesti Fiaker teraszán. A Borsment…
Tesztelünk
Kiss Gábor Pincészete: Code 2017
2020.05.01. | Szabó Edit
Kiss Gábor borászatának régi tisztelői vagyunk, tizenöt éve kóstoljuk, amit a pincéje kínál, ezért mondjuk nyugodt szívvel: a 2017-es Code a legjobb cabernet franc, amit valaha készítet…
Iszunk
Dombra ment föl, és hegyről jött le
2020.04.22. | Szabó Edit
Heimann Családi Birtok: Cabernet Franc 2007
Mivel a nyilvános boros programok rendre elmaradnak, a borszakíró kénytelen családi körben kóstolni. Borzasztó, tudjuk, de valakinek ezt a munkát is el kell végeznie. Ma Heimannék 2007-…
Beszélgetünk
Ezt tanuljuk életünk végéig
2020.03.28. | Szabó Edit
Beszélgetés Földi Bálinttal
Február vége volt. Virágba borultak a mandulafák, friss fű sarjadt a szőlősorok között. A Sabar-dűlőben béke volt, egy szép év ígérete. Földi Bálint, a Sabar Borház borásza a pince legú…
Iszunk
Franc & Franc – a terroir bűvöletében
2019.12.19. | Vargha Márk
Nagyszerű szervezés, színvonalas előadók, izgalmas kóstolók, remek hangulat – nagyjából így jellemezhetnénk a villányi Franc & Franc konferenciát, amely az idén a termőhely fontossá…
Iszunk
Mi a franc?
2019.01.31. | Szabó Edit
A világ egyik legelterjedtebb és legnépszerűbb szőlőfajtája, a bordeaux-i házasítások alapja, Magyarország déli részein viszont szívesen palackozzák fajtaborként. A Borsmenta legutóbbi…
Iszunk
Cseppben a lélek
2016.09.17. | Szabó Edit
A „Villányi Franc”
Tavaly csak a kóstolónap volt nyilvános, az idén azonban már a szakmai konferencián is részt vehet bárki, aki szeretne többet tudni erről az izgalmas fajtáról és a belőle készült borró…