Vendégoldal
Egyre jobbak a kőszegi borok!
2024.07.23. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 22. rész
Perzselő hőség, koccintás Szent Donátus napján, költészet a szőlőben, nyitott pincék, nyitott emberek – ezen gondolatok köré szerveződik dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 22. része…
&nb…
Tesztelünk
Etyeki Kúria: Kúria Sopron Merlot 2020
2024.05.03. | Szabó Edit
Az Etyeki Kúria 2020-as soproni Merlot bora a Borsmenta merlot-tesztjének győztese. Tartózkodó szépsége, hűvös eleganciája lenyűgöző…
Tesztelünk
Steigler Pince: Prémium BIO Syrah 2021
2024.03.06. | Szabó Edit
A Steigler Pince Prémium BIO Syrah bora különleges egyéniség és nagy ígéret. Már most komoly mélységeket mutat, de szívesen kóstolnánk újra 2-3 év múlva…
Tesztelünk
Unger Bormanufaktúra: Different Today 2022
2024.02.14. | Szabó Edit
Az Unger Bormanufaktúra Different Today fantázianevű pét-natja zweigeltből készült, fűszeres és boldogító. Kicsit több bubival világbajnok lehetne, de azért így se rossz…
Tesztelünk
Steigler Pince: Premium Bio Cabernet Franc 2020
2023.04.05. | Nádasi Eszter
A Steigler Pince 2020-as Premium Bio Cabernet Franc bora szűztermésből készült, és igen ígéretes: gyümölcsös is, fűszeres is, megéri hosszabban forgatni a pohárban…
Tesztelünk
Taschner Bor- és Pezsgőház: Blanc de Blancs 2018
2022.12.27. | Szabó Edit
Taschner Kurt István chardonnay pezsgője izgalmas, elgondolkodtató ital. Emlékezetes pillanatokhoz ajánljuk…
Iszunk
Kékfrankos Élménynap Sopronban
2022.10.08. | Vargha Márk
Tizenegy órán át tartó sétálókóstoló, megszámlálhatatlan ínyencfalat, élő zene és jó hangulat: ezekben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a soproni Kékfrankos Élménynapra…
Iszunk
Újdonság Kőszegről: az Unger Bormanufaktúra
2022.06.07. | Vargha Márk
A Kőszegen található Unger Bormanufaktúra a Soproni borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Náluk járt vendégségben a Borsmenta munkatársa, Vargha Márk. Volt miért lelkesedni…
Tesztelünk
Pfneiszl Birtok: Merlot 2020
2021.12.08. | Szabó Edit
A Pfneiszl lányok 2020-as, új címkébe öltöztetett, könnyű merlot-ja kiváló gasztrobor. Paprikás csirkéhez, halászléhez, de még lecsóhoz is tökéletes választás…
Beszélgetünk
Új irányt kell vennünk
2020.04.28. | Szabó Edit
Beszélgetés Erhardt Zoltánnal
Az éttermek egy része átmenetileg bezárt, mások házhoz szállítással próbálják meg átvészelni a karantén okozta nehéz időszakot. A soproni Erhardt Étterem és Panzió más stratégiát válasz…
Beszélgetünk
Emberséges világ jöjjön!
2020.04.23. | Szabó Edit
Beszélgetés Luka Enikővel
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Luka Enikő, a soproni Luka Pincészet tulajdonosa válaszol…
&n…
Tesztelünk
Etyeki Kúria: Merlot 2016
2020.01.22. | Szabó Edit
A borhoz a pincészet soproni területei adták a szőlőt, nem etyeki tehát, ne tévesszen meg senkit a pincészet neve. Az igényesség és a stílus azonban felismerhetően az Etyeki Kúriáé…
Tesztelünk
Garger Pince: Merlot 2016
2020.01.21. | Szabó Edit
Ez a merlot azon a híres Vashegyen termett, amit kettévágott a trianoni határ. A túlsó oldala Eisenberg néven vált népszerűvé az osztrák borkedvelők körében, az innensőn pedig Garger Im…
Tesztelünk
Pfneiszl Birtok: Zefír „Ki is vagyok?” 2018
2019.09.07. | Szabó Edit
A Pfneiszl lányok könnyű fehérbora csupa vidámság és lendület, az embernek már az első korty után mosolyogni támad kedve. A gyümölcsös ízek kedvelőinek ajánljuk!
Tesztelünk
Taschner Bor- és Pezsgőház: Pinot Brut 2015
2019.02.21. | Szabó Edit
Az ország mindmáig egyetlen 100% pinot meunier szőlőfajtából készült pezsgője még fiatal, de már próbálgatja oroszlánkörmeit…