Tesztelünk
Steigler Pince: Premium Bio Cabernet Franc 2020
2023.04.05. | Nádasi Eszter
A Steigler Pince 2020-as Premium Bio Cabernet Franc bora szűztermésből készült, és igen ígéretes: gyümölcsös is, fűszeres is, megéri hosszabban forgatni a pohárban…
Tesztelünk
Taschner Bor- és Pezsgőház: Blanc de Blancs 2018
2022.12.27. | Szabó Edit
Taschner Kurt István chardonnay pezsgője izgalmas, elgondolkodtató ital. Emlékezetes pillanatokhoz ajánljuk…
Iszunk
Kékfrankos Élménynap Sopronban
2022.10.08. | Vargha Márk
Tizenegy órán át tartó sétálókóstoló, megszámlálhatatlan ínyencfalat, élő zene és jó hangulat: ezekben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a soproni Kékfrankos Élménynapra…
Iszunk
Újdonság Kőszegről: az Unger Bormanufaktúra
2022.06.07. | Vargha Márk
A Kőszegen található Unger Bormanufaktúra a Soproni borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Náluk járt vendégségben a Borsmenta munkatársa, Vargha Márk. Volt miért lelkesedni…
Tesztelünk
Pfneiszl Birtok: Merlot 2020
2021.12.08. | Szabó Edit
A Pfneiszl lányok 2020-as, új címkébe öltöztetett, könnyű merlot-ja kiváló gasztrobor. Paprikás csirkéhez, halászléhez, de még lecsóhoz is tökéletes választás…
Beszélgetünk
Új irányt kell vennünk
2020.04.28. | Szabó Edit
Beszélgetés Erhardt Zoltánnal
Az éttermek egy része átmenetileg bezárt, mások házhoz szállítással próbálják meg átvészelni a karantén okozta nehéz időszakot. A soproni Erhardt Étterem és Panzió más stratégiát válasz…
Beszélgetünk
Emberséges világ jöjjön!
2020.04.23. | Szabó Edit
Beszélgetés Luka Enikővel
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Luka Enikő, a soproni Luka Pincészet tulajdonosa válaszol…
&n…
Tesztelünk
Etyeki Kúria: Merlot 2016
2020.01.22. | Szabó Edit
A borhoz a pincészet soproni területei adták a szőlőt, nem etyeki tehát, ne tévesszen meg senkit a pincészet neve. Az igényesség és a stílus azonban felismerhetően az Etyeki Kúriáé…
Tesztelünk
Garger Pince: Merlot 2016
2020.01.21. | Szabó Edit
Ez a merlot azon a híres Vashegyen termett, amit kettévágott a trianoni határ. A túlsó oldala Eisenberg néven vált népszerűvé az osztrák borkedvelők körében, az innensőn pedig Garger Im…
Tesztelünk
Pfneiszl Birtok: Zefír „Ki is vagyok?” 2018
2019.09.07. | Szabó Edit
A Pfneiszl lányok könnyű fehérbora csupa vidámság és lendület, az embernek már az első korty után mosolyogni támad kedve. A gyümölcsös ízek kedvelőinek ajánljuk!
Tesztelünk
Taschner Bor- és Pezsgőház: Pinot Brut 2015
2019.02.21. | Szabó Edit
Az ország mindmáig egyetlen 100% pinot meunier szőlőfajtából készült pezsgője még fiatal, de már próbálgatja oroszlánkörmeit…
Iszunk
Luka Enikőé és Tóth Ferencé a nagydíj
2019.01.04. | Szabó Edit
Megvan a borszakírók 2018-as toplistája! A Magyar Bor Nagydíjat a Tóth Ferenc Pincészet 2016-os Egri Leányka Superior, valamint a Luka Pincészet 2015-ös Kékfrankos bora nyerte el. Íme a…
Eszünk
A nagyapa nyomdokában
2018.12.30. | Lovranits Júlia
A soproni Hoffer cukrászda újabban már reggelit és bisztróebédet is kínál, a legcsábítóbbak azonban ma is a régi családi recept szerint készült sütemények. Mert a név kötelez…
Eszünk
Vagány és otthonos – El Gusto, Sopron
2018.11.21. | Lovranits Júlia
Az El Gusto hét éve nyílt Sopronban. Az otthonos, fiatalos hely egy csapásra meghódította a város lakóit – olyannyira, hogy azóta még egyet nyitottak belőle. Mi most a Várkerületen talá…
Tesztelünk
Taschner: Korai Piros Veltelini 2017
2018.09.27. | Szabó Edit
A legüdítőbb nyári borok egyikét adja ez a meglehetősen ritka fajta. Önálló borként Taschneréken kívül talán senki nem is palackozza Magyarországon, náluk viszont ez az egyik közönségke…