Tesztelünk
Steigler Pince: Kaméleon Vörös Cuvée 2023
2025.01.10. | Szabó Edit
A Steigler Pince Kaméleon fantázianevű vörös házasítása igazi kedd esti bor. Pizzák, olasz tészták vagy akár egy kis sonka mellé tökéletes választás…
Iszunk
A Steigler Pince világa
2024.12.20. | Szabó Edit
A soproni Steigler Pince üstökösként tűnt fel, és egyre komolyabb sikereket arat a borkedvelők körében. De vajon kik ők, honnan indultak és merre tartanak? Elmeséljük a történetüket, és…
Tesztelünk
Winelife Borászat: ZÖ Zöldveltelini 2022
2024.12.02. | Szabó Edit
A soproni Winelife 2022-es ZÖ fantázia nevű bora könnyen érthető, vidám tétel, sok gyümölccsel és kesernyésséggel. Jól behűtve, üdvözlőitalként ideális...
Tesztelünk
Stubenvoll Pince: Zöldveltelini 2023
2024.11.26. | Szabó Edit
Az Orosz testvérek 2020-ban felélesztették a családi hagyományt, és megalapították soproni pincéjüket. A zöld veltelinit kiemelt fajtaként kezelik, 2023-as egyedi tételük híven mutatja…
Tesztelünk
Steigler Pince: BIO Zöld veltelini 2023
2024.11.06. | Bara Szilvia
A soproni Steigler Pince 2023-as évjáratú BIO Zöld veltelinije bronzérmes lett a Borsmenta magazin tesztjén. Érlelt sajtok, halak mellé ajánljuk, ínyencek osztriga mellé is kortyolhatjá…
Vendégoldal
Egyre jobbak a kőszegi borok!
2024.07.23. | Dr. Kaibinger Tamás
Dr. Kaibinger Tamás bornaplója 22. rész
Perzselő hőség, koccintás Szent Donátus napján, költészet a szőlőben, nyitott pincék, nyitott emberek – ezen gondolatok köré szerveződik dr. Kaibinger Tamás bornaplójának 22. része…
&nb…
Tesztelünk
Etyeki Kúria: Kúria Sopron Merlot 2020
2024.05.03. | Szabó Edit
Az Etyeki Kúria 2020-as soproni Merlot bora a Borsmenta merlot-tesztjének győztese. Tartózkodó szépsége, hűvös eleganciája lenyűgöző…
Tesztelünk
Steigler Pince: Prémium BIO Syrah 2021
2024.03.06. | Szabó Edit
A Steigler Pince Prémium BIO Syrah bora különleges egyéniség és nagy ígéret. Már most komoly mélységeket mutat, de szívesen kóstolnánk újra 2-3 év múlva…
Tesztelünk
Unger Bormanufaktúra: Different Today 2022
2024.02.14. | Szabó Edit
Az Unger Bormanufaktúra Different Today fantázianevű pét-natja zweigeltből készült, fűszeres és boldogító. Kicsit több bubival világbajnok lehetne, de azért így se rossz…
Tesztelünk
Steigler Pince: Premium Bio Cabernet Franc 2020
2023.04.05. | Nádasi Eszter
A Steigler Pince 2020-as Premium Bio Cabernet Franc bora szűztermésből készült, és igen ígéretes: gyümölcsös is, fűszeres is, megéri hosszabban forgatni a pohárban…
Tesztelünk
Taschner Bor- és Pezsgőház: Blanc de Blancs 2018
2022.12.27. | Szabó Edit
Taschner Kurt István chardonnay pezsgője izgalmas, elgondolkodtató ital. Emlékezetes pillanatokhoz ajánljuk…
Iszunk
Kékfrankos Élménynap Sopronban
2022.10.08. | Vargha Márk
Tizenegy órán át tartó sétálókóstoló, megszámlálhatatlan ínyencfalat, élő zene és jó hangulat: ezekben lehetett része azoknak, akik ellátogattak a soproni Kékfrankos Élménynapra…
Iszunk
Újdonság Kőszegről: az Unger Bormanufaktúra
2022.06.07. | Vargha Márk
A Kőszegen található Unger Bormanufaktúra a Soproni borvidék egyik legfiatalabb pincészete. Náluk járt vendégségben a Borsmenta munkatársa, Vargha Márk. Volt miért lelkesedni…
Tesztelünk
Pfneiszl Birtok: Merlot 2020
2021.12.08. | Szabó Edit
A Pfneiszl lányok 2020-as, új címkébe öltöztetett, könnyű merlot-ja kiváló gasztrobor. Paprikás csirkéhez, halászléhez, de még lecsóhoz is tökéletes választás…
Beszélgetünk
Új irányt kell vennünk
2020.04.28. | Szabó Edit
Beszélgetés Erhardt Zoltánnal
Az éttermek egy része átmenetileg bezárt, mások házhoz szállítással próbálják meg átvészelni a karantén okozta nehéz időszakot. A soproni Erhardt Étterem és Panzió más stratégiát válasz…