Tesztelünk
Palkó Zsolt Pincészete: Hárslevelű 2020
2023.11.16. | Szabó Edit
Palkó Zsolt 2020-as hárslevelűje a termőhelyről szól. A badacsonyi borok szerelmeseinek ajánljuk…
Tesztelünk
Béres Szőlőbirtok és Pincészet: Diókút Hárslevelű 2018
2023.11.13. | Szabó Edit
A 2018-as Diókút Hárslevelű a korosodó borok egyik szép példája. Érett sajtok mellé ajánljuk…
Tesztelünk
Szászi Birtok: Hárslevelű 2021
2023.11.09. | Szabó Edit
A Szászi Birtok 2021-es hárslevelűje üde gyümölcsösséggel csábít. Zöldséges, spárgás, csirkehúsos ételek mellé töltsük pohárba!
Tesztelünk
Tóth és Tóth Debrői Borok: Hárslevelű Selection 2021
2023.11.02. | Szabó Edit
A Tóth és Tóth Debrői Borok 2021-es Selection Hárslevelűje megmutatja, hogy egy félédes hárslevelű is lehet a mindennapok bora. Csendes esti borozgatáshoz, jól megválasztott desszertekh…
Tesztelünk
Tóth és Tóth Debrői Borok: Debrői Hárslevelű Superior 2019
2023.10.29. | Szabó Edit
A Tóth és Tóth Debrői Borok 2019-es Superior Hárslevelűje szikár és temperamentumos. Nem esti borozgatáshoz, inkább ételek – csirkehúsos fogások, sajtok – mellé ajánljuk…
Tesztelünk
Maróti Pince: Mátrai Hárslevelű 2016
2023.10.26. | Szabó Edit
A Maróti Pince 2016-os hárslevelűje igazi különlegesség. Könnyedségével és ízgazdagságával lenyűgözi fogyasztóját – kár, hogy alig maradt már belőle…
Tesztelünk
Benkő Borház: Hárslevelű 2021
2023.10.20. | Szabó Edit
A Benkő Borház 2021-es hárslevelűje csikó még, de már így is szerethető. Halas, spárgás ételek mellé ajánljuk…
Tesztelünk
Tűzkő Birtok: Hárslevelű 2019
2023.10.15. | Szabó Edit
A Tűzkő Birtok 2019-es hárslevelűje a mindennapok bora. Csirkehúsos fogások vagy akár egy könnyű rizottó mellé tökéletes választás…
Tesztelünk
Somlói Apátsági Pince: Hárslevelű 2019
2023.10.11. | Szabó Edit
A Somlói Apátsági Pince 2019-es hárslevelűje boldogító bor, az embernek mosolyogni támad kedve tőle…
Tesztelünk
Fekete Pince Somló: Hárslevelű 2018
2023.10.09. | Szabó Edit
A Fekete Pince hárslevelűje tipikus somlói bor, gyógynövényes ízvilággal, jó savakkal, határozott, termőhelyi karakterrel. Zöldséges, csirkehúsos ételekhez ajánljuk…
Iszunk
Hárslevelűteszt 2023
2023.08.04. | Szabó Edit
A Borsmenta hárslevelűtesztjén 6 borvidék 18 bora került górcső alá. Nagy meglepetésre két mátrai, egy egri és egy somlói bor végzett az első négy között. Íme a részletek…
Tesztelünk
Zsirai Pincészet: Méthode Traditionnelle 2020
2023.01.26. | Szabó Edit
A Zsirai Pincészet első pezsgője tradicionális eljárással készült, hozzá a szőlőt a Nyúlászó-dűlőben szüretelték. Maximum íz, zéró dosage, és sok szeretet Tokajból, a brut nature kedvel…
Tesztelünk
Kern Bor- és Pezsgőház: Tokaji Hárslevelű Pezsgő 2019
2022.12.29. | Szabó Edit
A Kern Bor- és Pezsgőház hárslevelű pezsgője szép, érlelt különlegesség. Szilveszterre tökéletes választás, de bármelyik ünnepi asztal díszére válik…
Beszélgetünk
Az év legjobb borai között a Barakonyi Hárs!
2022.01.24. | Borsmenta
Az angol Decanter bormagazin évek óta megtartja az „Év legjobb borai” választást. Az idén a Tokaj Nobilis hárslevelűje is bekerült a legjobbak közé. A verseny menetéről Caroline Gilby M…
Tesztelünk
Tokaj-Hétszőlő: Pét-Nat Hárslevelű 2020
2021.10.19. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő hárslevelűből készült pét-nat bora természetesen kedves, de nem túl sokrétű. Nyissunk ki és élvezzük, de mélységeket ne keressünk benne…