Eszünk
Myrtus a pohárban
2022.04.30. | Szabó Edit
A tarcali Fő utcán nyílt Myrtus Borbár Tokaj-Hegyalja kellemes színfoltja. A két tulajdonos, Pataky Orsi és Keresztes Ákos szívesen látja a vendégeket, és nyugodtan vihetjük a kutyánkat…
Iszunk
Hamarosan debütál a Sanzon Tokaj pezsgője!
2022.04.23. | Szabó Edit
Pezsgője lesz a Sanzon Tokajnak! Az erdőbényei pincészet alapborát az Ausztriában található Szigeti Pezsgőpincészet készíti. Golsban jártunk, hogy tanúi legyünk az utolsó simításoknak,…
Tesztelünk
Hangavári Pincészet: Pezsgő Brut Nature – Furmint 2019
2022.03.08. | Szabó Edit
A Hangavári Pincészet furmintból készült pezsgője igazi gyümölcsbomba. Nem kell hozzá különleges alkalom, nyissuk ki bátran, és széppé varázsolja a napot…
Tesztelünk
Gróf Degenfeld Szőlőbirtok: Extra Brut 2017
2022.02.24. | Szabó Edit
A Gróf Degenfeld Szőlőbirtok megmutatja, milyen pezsgőt adnak a Tarcal határában található bioültetvények. Ezt az extra brut szépséget frissessége és lendülete miatt elsősorban vendégvá…
Tesztelünk
Tokaj-Hétszőlő Szőlőbirtok: Pezsgő Brut 2019
2022.02.14. | Szabó Edit
A Tokaj-Hétszőlő első biopezsgője alaposan beletalált a szívek közepébe. Mindössze 1449 palack készült belőle, és csak egyetlen helyen kapható. Siessen, aki meg szeretné kóstolni!
&nbs…
Tesztelünk
SZÓLÓ: Boogie 2020
2021.12.14. | Szabó Edit
Vagány, izgalmas, természetes! A SZÓLÓ Boogie névre keresztelt, furmintból készült pét-natját a feje tetejére állítva tárolják, és víz alatt kell kinyitni. Lehet, hogy beteríti az egész…
Iszunk
Éljen az aszú!
2021.12.10. | Szabó Edit
2017 óta ünnepeljük minden év december 10-én a Tokaji Aszú Nemzetközi Napját. De vajon mi az, amit a leghíresebb magyar borról tudni érdemes?
Tesztelünk
Patricius Borház: Giorgio Frizzante 2020
2021.10.01. | Szabó Edit
A Patricius Borház 2020-as Giorgio Frizzante bora csupa kellem. Megjelenésében is elegáns, kedves, igazi vendégváró ital…
Vendégoldal
Dűlőbisztrót nyitott a Harsányi Pincészet
2021.09.16. | Borsmenta
A Sárospatak közelében, a Megyer- és a Király-hegy ölelésében található Harsányi Pincészet festői Dűlőbisztróval várja a borra és helyi ízekre vágyó vándorokat…
Tesztelünk
Hangavári Pincészet: Lizzi Gyöngyöző Furmint 2020
2021.09.13. | Szabó Edit
Ha meleg van, azért, ha esik, azért, ha jó a kedvünk, azért, ha rossz napunk van, azért. Hangaváriék furmint gyöngyözőbora biztos pont, csak hűtsük be jól, és koncentráljunk a buborékok…
Eszünk
Szarkaláb Mádon
2021.08.31. | Szabó Edit
Mediterrán hangulat, buja kert, kékre festett székek, halk zene. Lehetnénk akár Toszkánában vagy Provence-ban is, de Mádon ülünk, a falu végén, és nem tudjuk, hogy mikor éreztük magunka…
Tesztelünk
Árvay Családi Pincészet: BubiZZ! 2019
2021.08.15. | Szabó Edit
Aki szereti az almás pitét vaníliafagylalttal, annak ebből a borból mindig kell tartania otthon néhány palackkal…
Tesztelünk
Grand Tokaj: Pillanat Gyöngyözőbor 2019
2021.07.25. | Szabó Edit
A Grand Tokaj első gyöngyözőbora kedvességével és eleganciájával teszi emlékezetessé a pillanatot. Vendégváró italnak tökéletes, de vigyázat: egy palack soha nem elég…
Iszunk
Tokaji: a folyékony arany
2021.07.19. | Borsmenta
A Tokaji borvidék világhíres, nektárszerű borait évszázadok óta csiszolják értő kezek, hogy különféle árnyalatokban zárják palackba a botritisz áldását. Caroline Gilby Master of Wine ír…
Utazunk
Boldogság Kisfaludon
2021.07.02. | Szabó Edit
Hogy milyen volt az első BOLDOGkisfalud Feszt? Üdítő, kedves, szerethető, családias, emberközpontú, boldogító. Jó emberek, jó borok, jó zenék, jó beszélgetések. Hát kell ennél több? Már…