Iszunk

Franc & Franc kóstolónap 2022

2023.02.08. | Vargha Márk
A Franc & Franc konferencia másnapján minden évben kóstolónapra hívják a borkedvelőket a villányi borászok. A feladat egyszerű: szinte az összes piacon lévő villányi franc megkóstol…
Utazunk

Vince-nap: boros programok a jó termésért

2023.01.19. | Nádasi Eszter
Használjuk ki, hogy hétvégére esik az év első boros ünnepe: borvidékeinken jobbnál jobb rendezvényekkel készülnek erre az alkalomra! Már csak azért is érdemes ilyenkor borozni, mert a n…
Beszélgetünk

Bátran nézek előre

2022.12.23. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
Noha a Vylyan Pincészet az idén ünnepelte a 30. születésnapját, fiatalabbnak tűnik, mint valaha. A változásról, a nehézségekről, az új irányokról és az ünnepvárás szépségeiről a birtok…
Iszunk

Variáció „cabernet franc” témára

2022.11.30. | Szabó Edit
Ez micsoda ötlet! A Vylyan Pincészet egy hordóban és egy amforában érlelt cabernet franc-t zárt közös csomagba. A két vörös szépséget egymás mellett kóstolni a legizgalmasabb...
Iszunk

Variáció vörösben

2022.10.18. | Szabó Edit
Új taggal bővült a Vylyan Pincészet Variáció borcsaládja. A Vörös Variáció csupa életkedv és vitalitás; aki szereti a fiatal, sokszínű, energikus vörösborokat, ezért a házasításért rajo…
Iszunk

Bársonylazac

2022.08.03. | Szabó Edit
Itt a Vylyan Pincészet Rozé Variáció borának második évjárata! Mély, gazdag, frissítő! Aki szereti a tartalmasabb rozékat, ezt a bort imádni fogja!
Beszélgetünk

Itt a Vylyan-nyár!

2022.06.22. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
A Villányi borvidék egyik legszerethetőbb borászata, a Vylyan Pincészet új borokkal és jó programokkal készül a nyárra. A részletekről Debreczeni Mónikát, a pincészet tulajdonosát kérde…
Főzünk

Konfitált kacsacomb Bernáth József receptje alapján

2022.01.30. | Szabó Edit
Konfitált kacsacomb, hagymás tört krumpli, párolt lila káposzta. A nagy triót ezúttal Bernáth József séf receptje szerint készítjük el, és a Vylyan Pincészet Mandulás nevű borával kínál…
Iszunk

Pincelátogatás a Vylyannál

2021.08.19. | Szabó Edit
Hogy milyen titkokat rejt egy borászat pincéje, azt csak akkor tudjuk meg, ha odamegyünk. Szerencsére a Vylyan Pincészet ajtaja mindenki előtt nyitva áll, és ha már ott vagyunk, kincsek…
Főzünk

Pizza Ördöggel

2021.08.03. | Szabó Edit
Egy szelet pizza, egy pohár vörösbor, nincs is ennél jobb levezetése a napnak! Egyszerű nyári pizzánkhoz most a Vylyan Pincészet Ördög nevű vörösborát töltöttük pohárba…  
Iszunk

Itt a Vylyan Rozé Variáció!

2021.05.17. | Szabó Edit
A Vylyan Pincészet syrah és kékfrankos házasításával készült új, fahordós rozéja ételek mellé illik igazán. Bernáth József séf zöld spárgás, garnélás rizottóhoz ajánlja…  
Beszélgetünk

Alacsonyabb fordulatra kapcsolok

2021.04.17. | Szabó Edit
Beszélgetés Ipacs Szabó Istvánnal
Marad tanácsadóként a Vylyan Pincészet kötelékében, de mostantól saját birtokára fókuszál Ipacs Szabó István, a hazai boros élet egyik legismertebb szakembere. Szabó Edit interjúja… &nb…
Iszunk

Távozik a Vylyan éléről Ipacs Szabó István

2021.04.15. | Szabó Edit
Április közepétől fiatal kollégájának, Tóth Sándornak adja át a kormányrudat a Vylyan Pincészet főborásza, Ipacs Szabó István. Az ismert szakember 22 éven át volt a Vylyan meghatározó a…
Főzünk

Spenótos-mascarponés spagetti

2021.04.07. | Szabó Edit
Egy kis spenót, egy kis mascarpone, és máris kész a csoda! Ezt a tésztát még az is szeretni fogja, aki egyébként nem híve a spenótnak…  
Főzünk

Sült kacsamell, ahogy Debreczeni Mónika készíti

2021.04.03. | Szabó Edit
Debreczeni Mónika, a Vylyan Pincészet tulajdonosa szívesen időz a konyhában. Az egyik klasszikus ünnepi étele a sült kacsamell, amihez a Vylyan kékfrankosát tölti a pohárba…  

címkék

amerika (4) aprókertek (29) ausztria (6) az év bortermelője (8) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (40) balassa bor (4) balaton (113) balatonboglári borvidék (14) balatonfüred csopaki borvidék (20) balla géza (7) beszélgetünk (20) bikavér (40) bio (17) biodinamikus (8) bocuse d'or (10) bodrog borműhely (4) bolyki jani (4) bor (292) borász (52) borászok borásza (12) borbár (36) borfesztivál (40) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (5) borkorcsolya (23) borkóstoló (60) borshanta (21) borterasz (16) borteszt (267) bortúra (28) borvacsora (23) borvendéglő (5) borverseny (28) bott frigyes (5) bott pince (33) bottszerda (21) brut (14) brut nature (4) budai zöld (4) budapest (233) bujdosó (4) cabernet franc (26) cabernet sauvignon (10) cava (9) CEWI (15) chardonnay (6) csányi pincészet (9) csirke (11) csokoládé (12) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (18) dél-balaton (12) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (97) eger (64) egészséges (11) egri borvidék (5) egri csillag (8) egzotikus (12) eper (5) erdőbénye (7) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (163) etyek (25) etyek budai borvidék (26) etyeki kúria (17) ezerjó (5) fehérbor (91) fesztivál (44) figula (5) franc&franc (7) franciaország (5) friss (4) frittmann (6) furmint (83) furmint február (13) gál szőlőbirtok és pincészet (5) gálné dignisz éva (5) gere attila pincészete (5) gin (15) gizella pince (6) gomba (4) grillételek (4) grillszezon (4) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (6) hal (5) hárslevelű (31) hawaii (8) házhozszállítás (4) heimann (9) hulladékmentesség (4) húsvét (10) indiai (9) interjú (148) ipacs szabó istván (4) iszunk (11) jótékonyság (5) juhfark (20) kadarka (35) káli-medence (10) karácsony (26) karantén (23) kávé (42) kavezok (9) kékfrankos (22) kéknyelű (15) kenyér (11) késői szüret (5) kislaki bormanufaktúra (4) koktél (13) kolonics pincészet (4) könnyű (15) könnyűvér (5) környezettudatosság (6) koronavírus (29) kóstoló (59) Kőszeg (5) kovács nimród winery (12) köveskál (6) közben esznek (10) kreinbacher birtok (11) kristinus (4) külföld (10) kunsági borvidék (17) laposa birtok (5) leves (23) london (19) luka enikő (4) mád (14) magnamátra (11) mátra (64) mediterrán (4) mérész sándor (4) merlot (14) mi a kő (4) michelin-csillag (10) miskolc (11) monyo brewing co (6) mór (10) művészinterjú (18) nagyi receptje (4) narancsbor (5) natúr bor (5) nemzetközi borvásár (4) néró (4) nyár (16) nyaralás (5) nyári (6) olaszország (44) olaszrizling (28) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (7) pálinka (18) pálinkaverseny (13) pannonhalma (13) pannonhalmi apátsági pincészet (8) pázmánd (35) pécs (10) pékség (7) pét-nat (16) pezsgő (94) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (13) pinot noir (22) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (29) promóció (9) rácz jenő (5) rajnai rizling (25) recept (224) rókusfalvy birtok (5) rosalia (6) rozé (50) saláta (11) sanzon (9) sárospatak (4) sauska (6) sauvignon blanc (33) sebestyén (4) somló (50) somlói apátsági pince (6) sommelier (11) soproni borvidék (17) sör (45) sós (90) spanyolország (19) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (14) super 12 (6) sütemény (47) süti (17) svét (19) syrah (8) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (87) száraz szamorodni (5) szekszárd (50) szekszárdi borvidék (9) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (20) szentesi józsef (6) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) szüret (4) tállya (14) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (10) taschner kurt (4) tavasz (14) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) természet (4) természetes bor (13) tészta (17) tesztelünk (179) tokaj (150) tokaj oremus szőlőbirtok (8) tokaj-hegyalja (108) tokaji aszú (42) torta (4) tramini (5) tudnivalok (4) túra (7) Unger Bormanufaktúra (5) utazás (69) utazási tippek (29) utazunk (34) vacsora (12) váli péter (4) vega (8) velencei-tó (19) verseny (15) veszprém (4) villány (27) villányi borvidék (84) vörösbor (117) vylyan (28) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (9) zsirai pincészet (6)