Eszünk

„Négykezes” fine dining Balatonfüreden

2022.08.25. | Németh Judit
A Balaton-part legfrissebb ötcsillagos szállodája, a LUA Resort májusban nyitotta meg kapuit. Különleges, „négykezes” vacsorájukon Pesti István Michelin-csillagos séf és a hely konyhafő…
Eszünk

Borvacsora a Tiliában

2022.07.03. | Németh Judit
Megújult ételkínálattal és vadonatúj csapattal indítja a nyarat a badacsonyi Neptun Hotel étterme, a Tilia Borvendéglő. A helyi borok kíséretében tálalt fogásokat a Borsmenta is megkóst…
Eszünk

Megkóstoltuk az erdőt

2022.06.25. | Szabó Edit
A miskolci Végállomás bistro & wine az erdő különleges ízeivel komponálta meg menüsorát. Az ételeket Várvizi Péter kreatív séf és Darab Ádám konyhafőnök készítette, az italokért Vál…
Eszünk

A piszkosul jó tizenkettő

2022.01.01. | Vargha Márk
Borvacsora Maurer Oszkárnál
Maurer Oszkár gyakori vendége a hazai boros rendezvényeknek, ám ha jót akarunk magunknak, költsünk el egy borvacsorát hajdújárási birtokán! Fejedelmi vendéglátásban lesz részünk…
Eszünk

Mese a kókuszízű fügefalevélről

2021.09.03. | Vargha Márk
Mindig pink! címmel tartott rendhagyó borvacsorát A Séf és a Kertész kétszemélyes csapata a Borirodában. A csábítóan izgalmas ételeket rózsaszín borok kísérték…  
Eszünk

Zsíros kenyér luxuskivitelben

2020.08.12. | Vargha Márk
Hogy mi történik, ha egy nem mindennapi zsíros kenyér és egy adag mangalica-tokaszalonna Gernot Heinrich boraival randevúzik a Borirodában? Vargha Márk elmeséli…  
Eszünk

Vajra borvacsora a Na’Pastában

2020.02.27. | Vargha Márk
Piemont első organikus szőlőbirtoka, a G.D. Vajra lassan ötven éve kápráztatja el a világot vörösboraival. A budapesti Na’Pasta Bistro borvacsoráján mi is megkóstolhattunk közülük néhán…
Eszünk

Duna-ági romantika

2019.12.20. | Barossné Koós Andrea
Laposa borvacsorával avatott új séfet a Duna Garden Hotel és Étterem. Elek Richárd menüsora könnyed, fantáziadús és izgalmas volt – ahogyan azt tőle már korábban is megszokhattuk…
Iszunk

Mindszent Havi Mulatság tizedszer!

2019.09.24. | Szabó Edit
Tokaj-Hegyalja és a tokaji borok szerelmesei az idén éppen tizedszer köszöntik mulatsággal az októbert, vagyis Mindszent havát. Íme 10 tipp, elmondjuk, hogy mi hová mennénk, mit csináln…
Eszünk

Marokkó ízei a Kopaszi-gáton

2019.09.13. | Barossné Koós Andrea
Humusz, harira, édes tajine az asztalon, színes függönyök a falon, süppedős szőnyegek a lábunk alatt. Ezért a keleti kényelemért most nem kellett Marokkóig utaznunk, az „Ezeregyéjszaka”…
Eszünk

Felfaltunk egy egész könyvet

2019.08.11. | Barossné Koós Andrea
Szereted a jó könyveket, a fenséges ételeket, és szeretnéd a kettőt egyszerre élvezni? Akkor a Budapest belvárosában található KönyvBár és étterem biztosan a te helyed…    
Eszünk

A Glédában pezseg az élet

2019.06.21. | Szabó Edit
Óbuda új színfoltja, a Gléda vendéglő kellemesebb és üdébb már nem is lehetne, a két tulajdonos, Deli János és Kerekes Sándor alaposan kitesz magáért. Nemrég champagne-vacsorán jártunk…
Eszünk

Légli borvacsora az Up and Downban

2019.04.25. | Barossné Koós Andrea
Átgondolt ételsor, egymást támogató ízek, remek hangulat – röviden így jellemezhetnénk Légli Ottó borvacsoráját a budapesti Up and Down étteremben. Íme részletes beszámolónk az estéről……
Eszünk

Séfasztal – vacsora 9 tételben

2019.03.08. | Barossné Koós Andrea
Séfasztal. Így nevezik az éttermekben a megkülönböztetett vendégek számára fenntartott asztalt a konyhában, de ez a neve annak a gasztronómiai társulásnak is, amely nemrég a Gléda vendé…
Eszünk

A diszkontborok állják a próbát!

2018.09.28. | Szabó Edit
Nem mindennapi borvacsorára kaptunk meghívást a minap. Az Aldi Magyarország megújuló magyar borkínálatát Szik Mátyás örökös magyar sommelier-bajnok mutatta be, s hozzá Györffy Árpád séf…

címkék

amerika (4) ausztria (5) az év bortermelője (6) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (30) balassa bor (4) balaton (93) balatonboglári borvidék (10) balatonfüred csopaki borvidék (18) balla géza (7) beszélgetünk (20) bikavér (23) bio (16) biodinamikus (7) bocuse d'or (9) bor (287) borász (52) borászok borásza (11) borbár (34) borfesztivál (35) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (41) borshanta (21) borterasz (15) borteszt (203) bortúra (27) borvacsora (19) borvendéglő (5) borverseny (27) bott pince (31) bottszerda (21) brut (10) budai zöld (4) budapest (210) cabernet franc (10) cabernet sauvignon (10) cava (7) CEWI (14) chardonnay (4) csányi pincészet (5) csirke (8) csokoládé (12) cukrász (4) cukrászda (11) cuvée (13) dél-balaton (8) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (87) eger (54) egészséges (10) egri csillag (8) egzotikus (7) eper (5) erdőbénye (6) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (142) etyek (21) etyek budai borvidék (23) etyeki kúria (14) fehérbor (57) fesztivál (43) figula (4) franc&franc (5) franciaország (5) friss (4) frittmann (5) furmint (81) furmint február (11) gál szőlőbirtok és pincészet (4) gere attila pincészete (4) gin (9) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (6) hal (4) hárslevelű (18) hawaii (7) házhozszállítás (4) heimann (9) húsvét (9) interjú (140) iszunk (10) juhfark (6) kadarka (33) káli-medence (9) karácsony (25) karantén (23) kávé (42) kavezok (9) kékfrankos (19) kéknyelű (15) kenyér (10) késői szüret (5) koktél (12) könnyű (15) környezettudatosság (5) koronavírus (29) kóstoló (59) kovács nimród winery (10) köveskál (4) közben esznek (10) kreinbacher birtok (10) külföld (10) kunsági borvidék (14) laposa birtok (5) leves (18) london (17) luka enikő (4) mád (12) magnamátra (11) mátra (56) mérész sándor (4) merlot (14) mi a kő (4) michelin-csillag (9) miskolc (8) monyo brewing co (6) mór (7) művészinterjú (17) narancsbor (4) natúr bor (4) nemzetközi borvásár (4) nyár (15) nyaralás (5) nyári (5) olaszország (29) olaszrizling (27) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (5) pálinka (14) pálinkaverseny (10) pannonhalma (12) pannonhalmi apátsági pincészet (7) pázmánd (7) pécs (9) pékség (5) pét-nat (14) pezsgő (82) piac (13) pinot noir (21) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (28) promóció (9) rácz jenő (5) rajnai rizling (8) recept (187) rókusfalvy birtok (5) rosalia (6) rozé (45) saláta (11) sanzon (8) sárospatak (4) sauska (4) sauvignon blanc (21) somló (32) sommelier (11) soproni borvidék (14) sör (44) sós (79) spanyolország (15) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (12) super 12 (5) sütemény (44) süti (16) svét (18) syrah (7) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (81) száraz szamorodni (5) szekszárd (42) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (15) szentesi józsef (5) szepsy istván (4) szicília (7) sziegl pince (4) tállya (13) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (10) tavasz (14) tavaszi recept (9) tea (8) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) természetes bor (9) tészta (13) tesztelünk (121) tokaj (141) tokaj oremus szőlőbirtok (6) tokaj-hegyalja (102) tokaji aszú (38) torta (4) tramini (5) tudnivalok (4) túra (7) utazás (52) utazási tippek (11) utazunk (27) vacsora (11) váli péter (4) vega (5) velencei-tó (5) verseny (12) villány (19) villányi borvidék (68) vörösbor (92) vylyan (23) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (8)