Főzünk
Banánkenyér
2021.03.11. | Szabó Edit
Ez a banánkenyér teljes kiőrlésű lisztből készül, és vajjal a legfinomabb. A délutáni kávé mellé ajánljuk…
Főzünk
Sajttorta mascarponéval
2021.03.01. | Szabó Edit
Az amerikai klasszikus recept az olaszok zseniális krémsajtjával. Lehet, hogy még nem tudsz róla, de ez lesz életed sajttortája…
Főzünk
Bögrés almás sütemény
2021.02.16. | Szabó Edit
Világbajnok almás süti – egyszerű, gyors, nagyon finom, és még csak mérleg se kell hozzá…
Tesztelünk
Szent Benedek Pincészet: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2011
2021.02.14. | Szabó Edit
A Szent Benedek Pincészet 2011-es 5 puttonyos aszúja önmagában is élvezetes, de ételek mellett is remekül megállja a helyét. Csípős thai fogásokhoz ideális, de piték kísérőjeként is gon…
Főzünk
Mákos guba
2021.01.02. | Szabó Edit
Van, ahol karácsonykor, és van, ahol újévkor kerül az asztalra. A mákos gubának rengeteg változata ismert, de szerintünk ez a legfinomabb…
Beszélgetünk
Az emberek megszerették a csokimat
2020.10.03. | Bott Zsuzsanna
Papp-Vargha Katalin életét egy brüsszeli Erasmus-ösztöndíj változtatta meg. 24 évesen kezdett csokoládékat készíteni, és ma már ő az egyik legsikeresebb női vállalkozó Szlovákiában…
&nb…
Főzünk
8 megbízható kenyér-, kifli- és kalácsrecept
2020.06.11. | Szabó Edit
A vírus (reméljük, nem csak átmenetileg) visszavonulót fújt, de a tavaszi karanténidőkben kialakult szokások egyike-másika biztosan velünk marad. Rákaptunk például a sütésre. Íme 8 megb…
Főzünk
Káposztás cvekedli
2020.05.18. | Klich Zsuzsa
Nézzétek, hogy úszom! 2.
Imádjuk, ha más készíti el, de mi magunk ritkán állunk neki, pedig egy jó káposztás tésztát megfőzni nem is olyan nagy ördöngösség. A vita ott kezdődik, hogy borssal vagy cukorral kínál…
Főzünk
Búvártúrós
2020.04.20. | Klich Zsuzsa
Bableves, gulyásleves, palócleves vagy más hasonló karakterű húsos leves után szívesen eszünk édességet. A klasszikus választás a palacsinta, de nem árt kicsi bővíteni a repertoárt. Itt…
Főzünk
Túrós süti liszt nélkül
2020.04.18. | Klich Zsuzsa
Nem kell hozzá se liszt, se élesztő. Nem túl attraktív, inkább szerény és csinos, de az íze! Bomba! Ezt a túrós sütit sok szeretettel ajánljuk diétázóknak, lisztérzékenyeknek és mindenk…
Főzünk
Ostorkalács
2020.04.14. | Klich Zsuzsa
Foszlós, édes kelt kalács Láng György receptje szerint. Hideg vajforgácsokkal, meleg kakaóval és házi baracklekvárral az igazi, de húsvétkor a főtt sonka mellé is pazar…
Főzünk
Gyümölcsös túrókrém
2020.04.11. | Klich Zsuzsa
Ehhez a gyümölcsös túrókrémhez az egzotikus országokból érkező déligyümölcsök mellett a saját fagyasztónkba eltett hazai alapanyagokat is felhasználhatjuk, mielőtt mindenből lesz friss…
Iszunk
Fejedelmi szamorodnik
2020.03.26. | Szabó Edit
Nem lesz vidám húsvétunk, mi mégis bort ajánlunk az ünnepi asztalra. A Borsmenta szamorodnitesztjén két Szepsy-bor végzett az élen, de bármelyik tesztalanyunkat jó szívvel ajánljuk – ak…
Tesztelünk
Gróf Degenfeld Szőlőbirtok: Tokaji Szamorodni Selection 2017
2020.03.22. | Szabó Edit
A Degenfeld birtok 2017-es édes szamorodnijához a bioművelésű Galambos-dűlő adta a sárga muskotályt. Friss, dűlőszelektált biobor készült belőle, inkább késői szüretes, mint szamorodnis…
Tesztelünk
Pajzos Pincészet: Édes Szamorodni 2014
2020.03.21. | Szabó Edit
Édes, nem, édes, nem – libikóka két világ között, hol ide billen, hol oda. Pedig van benne cukor rendesen, néha soknak is tűnik, mégis könnyű inni. A Pajzos édes szamorodnija emlékezete…