Eszünk

A tökéletes babka titka

2020.02.19. | Csepe Erika
Hogy mi a babka? Közel-keleti töltött kalács. Elkészítését nemrég magától Shimi Aarontól tanulhattuk meg, akit nem véletlenül neveznek Babka Kingnek. Íme a titok, és néhány bevált recep…
Főzünk

Madártej

2020.02.17. | Klich Zsuzsa
Édes, illatos, gyönyörű – alig akad ember, aki ne szeretné. Az encsi Anyukám mondta étteremben egyenesen a Világbéke nevet adták neki. Igen, ez a madártej. Íme a recept…  
Főzünk

Gyümölcskenyér

2020.01.20. | Klich Zsuzsa
Aszalt gyümölcsök, roppanó magvak, puha tészta – egy jó gyümölcskenyérben minden benne van, amitől a mogorva téli napokon is jobb lesz a kedvünk…  
Tesztelünk

Dobogó Pincészet: Tokaji Aszú 6 puttonyos 2012

2019.12.24. | Szabó Edit
Édes kísértés, aminek nehéz ellenállni. Ebből a borból mindössze 450 palack készült, találjunk egy szép alkalmat, nyissuk ki, és örüljünk neki – de csak 2020 januárjától, mert akkor ker…
Tesztelünk

Palkó Borok: Tokaji Aszú 2017

2019.12.23. | Szabó Edit
Aki szereti az édességet, annak ez a bor könnyen a kedvence lehet. Kéksajt mellé vagy desszert helyett ajánljuk, de ajándéknak is tökéletes…  
Tesztelünk

Pajzos Pincészet: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2016

2019.12.22. | Szabó Edit
A fiatal tokaji aszúk egyik szép példája, gazdag, intenzív bor. Gyümölcssaláták, keleti ételek méltó társa lehet…
Tesztelünk

Obzidian Bormanufaktúra: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2006

2019.12.21. | Szabó Edit
Ez az aszú olyan, mintha itt maradt volna a múltból. Régi pincék, öreg hordók, elfeledett napok jutnak eszünkbe róla, na meg az a 2006-os végtelenül hosszú ősz, amikor még Mikulás napjá…
Tesztelünk

Gróf Degenfeld Szőlőbirtok: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2016

2019.12.20. | Szabó Edit
Elegáns megjelenésű, jól iható aszúbor, édesfűszeres, pörkölt magvas aromákkal. Túrós és vaníliás édességek mellé ajánljuk…  
Főzünk

Pirított fahéjas dió

2019.12.19. | Klich Zsuzsa
Tökéletes karácsonyi ajándék, villámgyorsan elkészül, és olyan finom, hogy jobb mindjárt tripla adagot készíteni belőle. A pirított fahéjas dió egyszerűen ellenállhatatlan…  
Tesztelünk

Béres Szőlőbirtok és Pincészet: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2011

2019.12.19. | Szabó Edit
A szépen érett aszúborok üdítő példája, jól iható, szerethető, gazdag. Finom, ásványos karaktere miatt kacsamájhoz ajánljuk…
Tesztelünk

Royal Tokaji Borászat: Tokaji Aszú 5 puttonyos 2016

2019.12.18. | Szabó Edit
Csodálatos ízek, nagyszerű arányok. Aki jól iható, lendületes aszúbort keres, ezt vegye le a polcról!
Tesztelünk

Nyári Pince: Olaszrizling Válogatás 2015

2019.12.11. | Szabó Edit
Az olaszrizling édes arca. Sűrű, gazdag, fűszeres desszertbor, amely méltóképpen bizonyítja, hogy a Szent György-hegy csodákra képes...  
Tesztelünk

Préselő Pincészet: Messzelátó Furmint Késői Szüret 2016

2019.12.09. | Szabó Edit
A klasszikus tokaji késői szüretelésű furmintok egyik szép darabja, túrós desszertek, keleti ételek kiváló kísérője…  
Tesztelünk

Holdvölgy Pincészet: Intuition Zéta Szamorodni 2008

2019.12.02. | Szabó Edit
Egy pohárnyi csorduló napfény, benne a nyár minden illata és íze. Tökéletes desszertbor, desszert sem kell hozzá, önmagában is megállja a helyét egy ünnepi vacsora végén…  
Főzünk

Világbajnok mákos pite

2019.11.29. | Klich Zsuzsa
Bár kicsit furának tűnhet, hogy krumpli és zsír is kell hozzá, mégis ez a legnagyszerűbb mákos pite a világon. Nem fojtós, nem száraz, nem ázott – éppen olyan, amilyennek lennie kell! &…

címkék

ausztria (4) badacsony (10) balaton (56) balatonfüred csopaki borvidék (7) bikavér (16) bio (11) biodinamikus (6) bocuse d'or (9) bor (260) borász (8) borbár (23) borfesztivál (25) bori mami (5) boriroda (10) boriskola (4) borkorcsolya (19) borkóstoló (14) borshanta (11) borterasz (7) borteszt (66) bortúra (15) borvacsora (12) borverseny (11) bott pince (25) bottszerda (21) budapest (174) cava (7) CEWI (12) csirke (6) csokoládé (8) cukrászda (11) demeter zoltan (4) desszertbor (4) édes (58) édes szamorodni (5) eger (27) egészséges (4) erdőbénye (4) étterem (114) etyek (8) etyeki kúria (9) fehérbor (13) fesztivál (29) franc&franc (5) frittmann (4) furmint (51) furmint február (10) gizella pince (5) gyerekbarát (16) gyöngyözőbor (10) habzóbor (4) hárslevelű (9) heimann (8) húsvét (7) interjú (68) kadarka (12) karácsony (15) kávé (38) kavezok (8) kékfrankos (8) kéknyelű (5) kenyér (4) késői szüret (4) koktél (10) kóstoló (55) kovács nimród winery (6) közben esznek (8) kreinbacher birtok (6) kunsági borvidék (5) laposa birtok (4) leves (5) london (12) mád (11) magnamátra (10) mátra (28) merlot (12) michelin-csillag (6) monyo brewing co (4) mór (5) művészinterjú (10) nyár (9) nyaralás (4) olaszország (12) olaszrizling (15) őstermelői piac (6) paletta (4) pálinka (8) pálinkaverseny (6) pannonhalma (8) pannonhalmi apátsági pincészet (5) pécs (7) pezsgő (42) piac (13) pinot noir (8) pofonegyszerű (4) portugália (6) programajanló (27) rácz jenő (4) rajnai rizling (6) recept (101) rozé (25) saláta (6) sauvignon blanc (6) somló (9) sommelier (8) soproni borvidék (10) sör (38) sós (46) spanyolország (7) specialty kávé (9) st andrea (6) super 12 (4) sütemény (23) süti (14) svét (12) szakácsverseny (4) száraz (14) szekszárd (24) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (9) tállya (5) támogatott írás (6) tarcal (8) tavasz (7) tea (8) tenger gyümölcsei (4) természetes bor (5) tészta (4) tokaj (88) tokaj-hegyalja (47) tokaji aszú (27) tudnivalok (4) utazás (17) vacsora (8) verseny (9) villányi borvidék (34) vörösbor (26) vylyan (8) zenit (4)