Főzünk
Hagymás-sajtos rudacska
2023.10.19. | Fülöp Timi
Ez az isteni sajtos rudacska friss és ropogós. Reggelire, uzsonnára kiváló, de akár mártogatós mellé is tálalhatjuk, és ami a legjobb: felhasználjuk hozzá a zöldhagyma kidobásra ítélt r…
Főzünk
Tejfölös fejtettbab-leves
2023.09.27. | Szabó Edit
Nyáron hidegen, télen melegen, sok kaporral, pici ecettel: a fejtettbab-leves gyerekkorunk egyik kedvence volt, főleg ha utána palacsinta következett…
Főzünk
Portobello gomba sajttal töltve
2023.09.12. | Szabó Edit
A Portobello gomba gyönyörű, nagy kalapját könnyű megtölteni. Finom, egészséges és látványos fogást készíthetünk belőle szűk félóra alatt…
Főzünk
Kovászos uborka – a nyár slágere
2023.07.28. | Szabó Edit
Nincs nyár kovászos uborka nélkül! Az elkészítése pofonegyszerű, az eredmény káprázatos. Íme egy megbízható recept…
Főzünk
Palócleves
2023.07.21. | Szabó Edit
Itt a zöldbabszezon, főzzünk palóclevest! A legenda szerint Gundel János készítette el először Mikszáth Kálmán születésnapjára 1892-ben. Az étel lelkét a zsenge zöldbab és a friss kapor…
Főzünk
Póréhagymatorta
2023.04.06. | Szabó Edit
Egyszerű elkészíteni, látványosan díszíthető, és még az ünnepi asztalon is jól mutat. Ezt a póréhagymatortát mindenki imádja!
Főzünk
Csőben sült kelbimbó
2023.02.02. | Szabó Edit
A kelbimbó az egyik legfontosabb téli vitaminforrásunk, ráadásul sokoldalúan használható a konyhában. Ez a csőben sült változat főételként és köretként egyaránt megállja a helyét…
Főzünk
Curry okrából, bulgurral
2022.11.03. | Szabó Edit
Az okrából készült curry egyszerű, gyors, húsmentes és finom. Aki egzotikus ízekre vágyik, készítse el! Köretként bulgurt ajánlunk hozzá...
Főzünk
Tejfölös tökleves
2022.10.05. | Szabó Edit
Aki szereti a tökfőzeléket, ezt a tejfölös töklevest is imádni fogja. Nyáron jól behűtve, télen melegen kerüljön az asztalra…
Főzünk
Rakott krumpli
2022.09.28. | Szabó Edit
A rakott krumpli finom, tápláló, és mindenki imádja. Íme a mi receptünk…
Főzünk
Baconben sült csirkemáj
2022.07.05. | Klich Zsuzsa
A baconbe tekert csirkemáj sok háztartásban sláger, mert pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom is. Mi most káposztasalátával és mogyoróburgonyával tálaltuk…
Főzünk
Padlizsán mustáros pácban, burgonyakörettel
2022.06.09. | Fülöp Timi
A padlizsán páratlanul sokoldalú alapanyag. Ez a mustáros pácban sült változat Fülöp Timi receptje, érdemes kipróbálni. Figyelem, a fogás húsmentes!
Főzünk
Székely–magyar gulyás
2022.05.02. | Benedek Levente
Ennek az „alsógazdagisztáni” székely–magyar gulyásnak a receptjét a kiváló képzőművész, „gasztrografikus”, a székelyföldi Benedek Levente bocsátotta a Borsmenta rendelkezésére…
Főzünk
Húsmentes „kínai” egytálétel
2022.02.10. | Fülöp Timi
Fülöp Timi egyik kedvence ez a húsmentes „kínai” egytálétel. Gyorsan elkészíthető, látványos, egészséges és nagyon finom! Íme a recept…
Főzünk
Konfitált kacsacomb Bernáth József receptje alapján
2022.01.30. | Szabó Edit
Konfitált kacsacomb, hagymás tört krumpli, párolt lila káposzta. A nagy triót ezúttal Bernáth József séf receptje szerint készítjük el, és a Vylyan Pincészet Mandulás nevű borával kínál…