Főzünk

Hagymás-sajtos rudacska

2023.10.19. | Fülöp Timi
Ez az isteni sajtos rudacska friss és ropogós. Reggelire, uzsonnára kiváló, de akár mártogatós mellé is tálalhatjuk, és ami a legjobb: felhasználjuk hozzá a zöldhagyma kidobásra ítélt r…
Főzünk

Tejfölös fejtettbab-leves

2023.09.27. | Szabó Edit
Nyáron hidegen, télen melegen, sok kaporral, pici ecettel: a fejtettbab-leves gyerekkorunk egyik kedvence volt, főleg ha utána palacsinta következett…
Főzünk

Portobello gomba sajttal töltve

2023.09.12. | Szabó Edit
 A Portobello gomba gyönyörű, nagy kalapját könnyű megtölteni. Finom, egészséges és látványos fogást készíthetünk belőle szűk félóra alatt…
Főzünk

Kovászos uborka – a nyár slágere

2023.07.28. | Szabó Edit
Nincs nyár kovászos uborka nélkül! Az elkészítése pofonegyszerű, az eredmény káprázatos. Íme egy megbízható recept…
Főzünk

Palócleves

2023.07.21. | Szabó Edit
Itt a zöldbabszezon, főzzünk palóclevest! A legenda szerint Gundel János készítette el először Mikszáth Kálmán születésnapjára 1892-ben. Az étel lelkét a zsenge zöldbab és a friss kapor…
Főzünk

Póréhagymatorta

2023.04.06. | Szabó Edit
Egyszerű elkészíteni, látványosan díszíthető, és még az ünnepi asztalon is jól mutat. Ezt a póréhagymatortát mindenki imádja!
Főzünk

Csőben sült kelbimbó

2023.02.02. | Szabó Edit
A kelbimbó az egyik legfontosabb téli vitaminforrásunk, ráadásul sokoldalúan használható a konyhában. Ez a csőben sült változat főételként és köretként egyaránt megállja a helyét…
Főzünk

Curry okrából, bulgurral

2022.11.03. | Szabó Edit
Az okrából készült curry egyszerű, gyors, húsmentes és finom. Aki egzotikus ízekre vágyik, készítse el! Köretként bulgurt ajánlunk hozzá...  
Főzünk

Tejfölös tökleves

2022.10.05. | Szabó Edit
Aki szereti a tökfőzeléket, ezt a tejfölös töklevest is imádni fogja. Nyáron jól behűtve, télen melegen kerüljön az asztalra…
Főzünk

Rakott krumpli

2022.09.28. | Szabó Edit
A rakott krumpli finom, tápláló, és mindenki imádja. Íme a mi receptünk…
Főzünk

Baconben sült csirkemáj

2022.07.05. | Klich Zsuzsa
A baconbe tekert csirkemáj sok háztartásban sláger, mert pillanatok alatt elkészül, és nagyon finom is. Mi most káposztasalátával és mogyoróburgonyával tálaltuk…
Főzünk

Padlizsán mustáros pácban, burgonyakörettel

2022.06.09. | Fülöp Timi
A padlizsán páratlanul sokoldalú alapanyag. Ez a mustáros pácban sült változat Fülöp Timi receptje, érdemes kipróbálni. Figyelem, a fogás húsmentes!
Főzünk

Székely–magyar gulyás

2022.05.02. | Benedek Levente
Ennek az „alsógazdagisztáni” székely–magyar gulyásnak a receptjét a kiváló képzőművész, „gasztrografikus”, a székelyföldi Benedek Levente bocsátotta a Borsmenta rendelkezésére…
Főzünk

Húsmentes „kínai” egytálétel

2022.02.10. | Fülöp Timi
Fülöp Timi egyik kedvence ez a húsmentes „kínai” egytálétel. Gyorsan elkészíthető, látványos, egészséges és nagyon finom! Íme a recept…
Főzünk

Konfitált kacsacomb Bernáth József receptje alapján

2022.01.30. | Szabó Edit
Konfitált kacsacomb, hagymás tört krumpli, párolt lila káposzta. A nagy triót ezúttal Bernáth József séf receptje szerint készítjük el, és a Vylyan Pincészet Mandulás nevű borával kínál…

címkék

amerika (4) aprókertek (29) ausztria (6) az év bortermelője (8) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (40) balassa bor (4) balaton (113) balatonboglári borvidék (14) balatonfüred csopaki borvidék (20) balla géza (7) beszélgetünk (20) bikavér (40) bio (17) biodinamikus (8) bocuse d'or (10) bodrog borműhely (4) bolyki jani (4) bor (292) borász (52) borászok borásza (12) borbár (36) borfesztivál (40) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (5) borkorcsolya (23) borkóstoló (60) borshanta (21) borterasz (16) borteszt (267) bortúra (28) borvacsora (23) borvendéglő (5) borverseny (28) bott frigyes (5) bott pince (33) bottszerda (21) brut (14) brut nature (4) budai zöld (4) budapest (233) bujdosó (4) cabernet franc (26) cabernet sauvignon (10) cava (9) CEWI (15) chardonnay (6) csányi pincészet (9) csirke (11) csokoládé (12) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (18) dél-balaton (12) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (97) eger (64) egészséges (11) egri borvidék (5) egri csillag (8) egzotikus (12) eper (5) erdőbénye (7) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (163) etyek (25) etyek budai borvidék (26) etyeki kúria (17) ezerjó (5) fehérbor (91) fesztivál (44) figula (5) franc&franc (7) franciaország (5) friss (4) frittmann (6) furmint (83) furmint február (13) gál szőlőbirtok és pincészet (5) gálné dignisz éva (5) gere attila pincészete (5) gin (15) gizella pince (6) gomba (4) grillételek (4) grillszezon (4) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (6) hal (5) hárslevelű (31) hawaii (8) házhozszállítás (4) heimann (9) hulladékmentesség (4) húsvét (10) indiai (9) interjú (148) ipacs szabó istván (4) iszunk (11) jótékonyság (5) juhfark (20) kadarka (35) káli-medence (10) karácsony (26) karantén (23) kávé (42) kavezok (9) kékfrankos (22) kéknyelű (15) kenyér (11) késői szüret (5) kislaki bormanufaktúra (4) koktél (13) kolonics pincészet (4) könnyű (15) könnyűvér (5) környezettudatosság (6) koronavírus (29) kóstoló (59) Kőszeg (5) kovács nimród winery (12) köveskál (6) közben esznek (10) kreinbacher birtok (11) kristinus (4) külföld (10) kunsági borvidék (17) laposa birtok (5) leves (23) london (19) luka enikő (4) mád (14) magnamátra (11) mátra (64) mediterrán (4) mérész sándor (4) merlot (14) mi a kő (4) michelin-csillag (10) miskolc (11) monyo brewing co (6) mór (10) művészinterjú (18) nagyi receptje (4) narancsbor (5) natúr bor (5) nemzetközi borvásár (4) néró (4) nyár (16) nyaralás (5) nyári (6) olaszország (44) olaszrizling (28) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (7) pálinka (18) pálinkaverseny (13) pannonhalma (13) pannonhalmi apátsági pincészet (8) pázmánd (35) pécs (10) pékség (7) pét-nat (16) pezsgő (94) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (13) pinot noir (22) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (29) promóció (9) rácz jenő (5) rajnai rizling (25) recept (223) rókusfalvy birtok (5) rosalia (6) rozé (50) saláta (11) sanzon (9) sárospatak (4) sauska (6) sauvignon blanc (33) sebestyén (4) somló (50) somlói apátsági pince (6) sommelier (11) soproni borvidék (17) sör (45) sós (90) spanyolország (19) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (14) super 12 (6) sütemény (47) süti (17) svét (19) syrah (8) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (87) száraz szamorodni (5) szekszárd (50) szekszárdi borvidék (9) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (20) szentesi józsef (6) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) szüret (4) tállya (14) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (10) taschner kurt (4) tavasz (14) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) természet (4) természetes bor (13) tészta (17) tesztelünk (179) tokaj (150) tokaj oremus szőlőbirtok (8) tokaj-hegyalja (108) tokaji aszú (42) torta (4) tramini (5) tudnivalok (4) túra (7) Unger Bormanufaktúra (5) utazás (69) utazási tippek (29) utazunk (34) vacsora (12) váli péter (4) vega (7) velencei-tó (19) verseny (15) veszprém (4) villány (27) villányi borvidék (84) vörösbor (117) vylyan (28) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (9) zsirai pincészet (6)