Vendégoldal
Magyar élelmiszerek sikere Angliában
2020.09.29. | Borsmenta
Az élelmiszerek Oscar-díjának is nevezett londoni Great Taste Awards zsűrije az idén bőkezűen osztotta a csillagokat a magyar termékeknek. Nézzük, kik szerepeltek a legeredményesebben…
Eszünk
Amikor 600 vitorlás elindul
2019.07.30. | Barossné Koós Andrea
A Kékszalag rajtja lenyűgöző. Óriási élmény nézni a partról, ahogyan a hajók egyszerre kezdik szántani a Balaton vizét. Ennél már csak az izgalmasabb, ha valaki éppen rajta ül az egyike…
Vendégoldal
Világbajnok lett a Kreinbacher-pezsgő!
2018.10.25. | Borsmenta
A világ legrangosabb pezsgőversenye, a Champagne and Sparkling Wine World Championships (CSWWC) bírái a somlói Kreinbacher Birtok furmint pezsgőjének ítélték a nem hagyományos szőlőfajt…
Vendégoldal
Figyelem! Itt az első online borszakíróverseny!
2018.06.04. | Borsmenta
Jól forgatod a tollat, rendszeresen jelennek meg cikkeid borokról és ételekről magyar és/vagy angol nyelven, és szeretnél nyerni egy all inclusive utazást a cava fővárosába? Akkor ez ne…
Beszélgetünk
Természetesen, ahogy a jó bor készül
2018.01.31. | Szabó Edit
Beszélgetés Rácz Andrással
Szolnokon él, de ma is karcaginak vallja magát Rácz András, a Borsmenta fotópályázatának közönségdíjasa. Az amatőr fotográfus Szívhez közel című képével aratott sikert, amelyen a Luka P…
Beszélgetünk
Győztes nem, de nyertes vagyok
2017.10.08. | Szabó Edit
Szeptember végén a világ 14 legjobb 30 év alatti sommelier-je mérte össze tudását Budapesten. A Chaine des Rotisseurs nemzetközi szervezet magyar tagozata által rendezett világverseny é…
Eszünk
Csodálatos csokoládék csatája
2017.10.06. | Szabó Hajnalka
Október elején Londonban kerül sor az International Chocolate Awards világdöntőjére, a régiós döntőkön éremmel jutalmazott csokoládégyártók csatájára. A kelet-európai döntőt az idén Bud…
Eszünk
Világbajnok tökmagolaj
2017.09.27. | Raab Zsuzsanna
A rangos Great Taste Awards nemzetközi gasztronómiai versenyen idén három csillaggal jutalmazták egy kis horgosi családi vállalkozás, a Donum Terrae tökmagolaját. A sikerhez vezető útró…
Beszélgetünk
Az Év Sommelier-je 2017
2017.03.25. | Szabó Edit
Beszélgetés Horváth Mátéval
Horváth Máté, a Mák Bistro munkatársa nyerte meg a Magyar Sommelier Club idei versenyét, és ezzel a lehetőséget arra, hogy májusban Magyarországot képviselhesse a bécsi A.S.I. Contest o…
Beszélgetünk
Imádom az adrenalinfröccsöt
2017.02.25. | Szabó Edit
Beszélgetés Tüü Péterrel
Mozdulatai elegánsak, tudása megalapozott, magyarul is, angolul is szellemesen társalog. Ha borválasztásról van szó, nyugodtan rábízhatjuk magunkat. Tüü Péter, az Arany Kaviár Étterem m…