Beszélgetünk

Egy szakács álma: út a saját konyháig

2023.05.27. | Márton-Szombathy Zsuzsa
Beszélgetés Vujity-Zsolnay Barnabással
Emlékeznek még Vujity-Zsolnay Barnabásra? Ő az a magyar fiú, aki a főztjével elvarázsolta a hawaii zsűrit, megszerezve ezzel a csendes-óceáni állam junior szakácsversenyének arany minős…
Beszélgetünk

Itt az első magyar ginverseny!

2023.02.15. | Pesti Eszter-Nádasi Eszter
Beszélgetés Mészáros-Komáromy Dénes lepárlómesterrel
A Seven Hills Distillery tulajdonosa, a rangos nemzetközi díjakat nyert Tokaj Gin készítője, Mészáros-Komáromy Dénes lesz az első magyar ginverseny zsűrielnöke. A szakembert a verseny r…
Beszélgetünk

Nem parasztvakítás!

2023.02.11. | Szabó Edit
Beszélgetés Pavlicsek Csaba pálinkamesterrel
A perkátai Scientia Master Spirit Competition hazánk egyik legrangosabb pálinka- és párlatversenye. Az idáig vezető útról és a verseny részleteiről Pavlicsek Csabát, a Scientia Egyesüle…
Beszélgetünk

Világraszóló buborékok a Szilágyságból

2023.01.01. | Kriston Orsi
Beszélgetés Bereczki Csabával
A Kárásztelek Pezsgőpincészet Carassia nevű pezsgői néhány éve robbantak be a magyar boros közéletbe, és ma már komoly nemzetközi sikerekkel büszkélkedhetnek. Készítőjükkel, Bereczki Cs…
Beszélgetünk

A boros lány a TikTokról

2022.10.01. | Laár Balázs
Bohár Natália huszonkét éves tiktoker – első boros videója másfél hónapja jelent meg. És hogy ki is ő? Laár Balázs interjújából kiderül…
Beszélgetünk

Ne akarj mindent felfalni

2022.08.05. | Upor László
Hálával enni és méltósággal. Asztali szabályok és hagyományok. És egy aranyszabály: ne ess túlzásba, ne légy güzü. Beszélgetés Iványi Gábor lelkésszel – II. rész
Beszélgetünk

Leülni egy asztalhoz

2022.08.01. | Upor László
Újra kiderül, hogy gyerekkorunk tele van egyszerű, emlékezetes ízekkel. És megállapítjuk, hogy a közös étkezés hidakat épít. Beszélgetés Iványi Gábor lelkésszel – I. rész
Beszélgetünk

Itt a Vylyan-nyár!

2022.06.22. | Szabó Edit
Beszélgetés Debreczeni Mónikával
A Villányi borvidék egyik legszerethetőbb borászata, a Vylyan Pincészet új borokkal és jó programokkal készül a nyárra. A részletekről Debreczeni Mónikát, a pincészet tulajdonosát kérde…
Beszélgetünk

Az előrelátását csodáltam legjobban

2022.06.11. | Szabó Edit
Beszélgetés Pulay Polett-tel
2022-ben Thummerer Vilmos lett a Borászok Borásza. A 2021 decemberében elhunyt borász helyett unokája, Pulay Polett vette át a díjat, aki a pincészetben is a nyomdokaiba lépett. Interjú…
Beszélgetünk

Tizenhét éve írjuk a magyar borok történetét

2022.01.29. | Pesti Eszter-Szabó Edit
Beszélgetés Bányai Gábor Botonddal
Eredetileg mérnöki pályára készült, végül borszakértő, borszakíró és borbártulajdonos vált belőle. Bányai Gábor Botond tavaly egymás után kapta a díjakat és az elismeréseket. A sikerhez…
Beszélgetünk

Ez a Somló, itt mások a szabályok!

2022.01.15. | Szabó Edit
Beszélgetés Kolonics Károllyal
Hét hektárt művel a Somló hegyen, és hárslevelűjére 2021-ben 96 pontot adtak az angol Decanter bírái. Kolonics Károly szerint olyan bort kell készíteni, amelyik a borász és a fogyasztó…
Beszélgetünk

A win-win helyzetek megteremtése az erősségem

2021.12.18. | Szabó Edit
Beszélgetés Romsics Lászlóval
Bő öt éve már, hogy Romsics László ül a Csányi Pincészet vezérigazgatói székében. Az azóta bekövetkezett változásokról, az újdonságokról és a tervekről kérdeztük…
Beszélgetünk

Itt a helyem!

2021.12.11. | Szabó Edit
Beszélgetés Tóth Péterrel
A Kőfejtő Pince a Nagy-Somlói borvidék egyik legszerethetőbb borászati vállalkozása. Egy családra méretezve, a hétköznapok szépségeivel fűszerezve. Tóth Péter gimnazista korában döntött…
Beszélgetünk

Ne éléskamra legyünk, hanem csemegéskert!

2021.12.04. | Szabó Edit
Beszélgetés Hága Balázzsal
Nyolc évig gyűjtötte a tapasztalatokat Új-Zélandon, hogy aztán hazatérve több borászatnál is kamatoztassa tudását. Hága Balázs repülő borászként tevékenykedik, és független szakemberkén…
Beszélgetünk

Ezt a kincset meg kell őriznünk

2021.10.16. | Szabó Edit
Beszélgetés Tornai Tamással
A most 75 éves Tornai Pincészet a Nagy-Somlói borvidék egyik leglátogatottabb helyszíne. Hétvégén egymást érik a programok, a hétköznapok azonban a komoly szakmai munkáról szólnak. Torn…

címkék

amerika (4) aprókertek (21) ausztria (5) az év bortermelője (7) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (34) balassa bor (4) balaton (104) balatonboglári borvidék (14) balatonfüred csopaki borvidék (20) balla géza (7) beszélgetünk (20) bikavér (40) bio (17) biodinamikus (8) bocuse d'or (9) bor (289) borász (52) borászok borásza (12) borbár (36) borfesztivál (37) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (56) borshanta (21) borterasz (16) borteszt (251) bortúra (28) borvacsora (20) borvendéglő (5) borverseny (28) bott frigyes (5) bott pince (31) bottszerda (21) brut (14) brut nature (4) budai zöld (4) budapest (225) cabernet franc (26) cabernet sauvignon (10) cava (7) CEWI (14) chardonnay (5) csányi pincészet (9) csirke (10) csokoládé (12) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (18) dél-balaton (10) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (94) eger (64) egészséges (11) egri csillag (8) egzotikus (12) eper (5) erdőbénye (6) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (154) etyek (24) etyek budai borvidék (24) etyeki kúria (16) ezerjó (5) fehérbor (75) fesztivál (44) figula (5) franc&franc (7) franciaország (5) friss (4) frittmann (6) furmint (83) furmint február (13) gál szőlőbirtok és pincészet (4) gere attila pincészete (5) gin (14) gizella pince (6) grillételek (4) grillszezon (4) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (6) hal (4) hárslevelű (20) hawaii (8) házhozszállítás (4) heimann (9) húsvét (10) indiai (9) interjú (145) ipacs szabó istván (4) iszunk (11) jótékonyság (4) juhfark (19) kadarka (33) káli-medence (9) karácsony (26) karantén (23) kávé (42) kavezok (9) kékfrankos (21) kéknyelű (15) kenyér (10) késői szüret (5) kislaki bormanufaktúra (4) koktél (12) könnyű (15) könnyűvér (4) környezettudatosság (5) koronavírus (29) kóstoló (59) kovács nimród winery (12) köveskál (4) közben esznek (10) kreinbacher birtok (10) kristinus (4) külföld (10) kunsági borvidék (16) laposa birtok (5) leves (20) london (19) luka enikő (4) mád (14) magnamátra (11) mátra (61) mediterrán (4) mérész sándor (4) merlot (14) mi a kő (4) michelin-csillag (10) miskolc (10) monyo brewing co (6) mór (10) művészinterjú (18) nagyi receptje (4) narancsbor (4) natúr bor (4) nemzetközi borvásár (4) nyár (15) nyaralás (5) nyári (5) olaszország (36) olaszrizling (27) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (5) pálinka (18) pálinkaverseny (13) pannonhalma (13) pannonhalmi apátsági pincészet (7) pázmánd (26) pécs (10) pékség (6) pét-nat (15) pezsgő (94) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (13) pinot noir (22) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (29) promóció (9) rácz jenő (5) rajnai rizling (9) recept (209) rókusfalvy birtok (5) rosalia (6) rozé (50) saláta (11) sanzon (8) sárospatak (4) sauska (6) sauvignon blanc (33) sebestyén (4) somló (46) sommelier (11) soproni borvidék (17) sör (45) sós (84) spanyolország (16) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (14) super 12 (6) sütemény (46) süti (16) svét (19) syrah (8) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (84) száraz szamorodni (5) szekszárd (49) szekszárdi borvidék (7) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (16) szentesi józsef (5) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) tállya (13) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (10) taschner kurt (4) tavasz (14) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) természetes bor (10) tészta (16) tesztelünk (165) tokaj (146) tokaj oremus szőlőbirtok (8) tokaj-hegyalja (105) tokaji aszú (40) torta (4) tramini (5) tudnivalok (4) túra (7) utazás (63) utazási tippek (24) utazunk (33) vacsora (11) váli péter (4) vega (6) velencei-tó (11) verseny (13) veszprém (4) villány (27) villányi borvidék (84) vörösbor (117) vylyan (28) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (8) zsirai pincészet (6)