Vendégoldal
Újra Szent György-hegy hajnalig!
2023.05.11. | Borsmenta
Június első hétvégéjén megint meghódítják a Szent György-hegyet a bor és a gasztronómia szerelmesei. Csaknem húsz pincészet, borbolt, étterem és kert nyit ki, és lesznek újdonságok is…
Tesztelünk
Gilvesy Pincészet: Sauvignon Blanc 2018
2022.07.31. | Szabó Edit
A Gilvesy Pincészet 2018-as bora szépen mutatja, hogy milyen egy vulkáni talajon született sauvignon blanc. Ásványos világa, sós, gyógynövényes ízei miatt mindenképpen ételt kíván…
&nb…
Tesztelünk
Földi Bálint: Badacsonyi Kéknyelű 2020
2022.05.29. | Szabó Edit
Egy fiatal, elhivatott Szent György-hegyi borász szerelmi vallomása ez a bor. Mert Földi Bálint rajong a kéknyelűért, és ezt most meg is mutatja nekünk…
Tesztelünk
Szászi Birtok: Badacsonyi Kéknyelű 2020
2022.05.17. | Szabó Edit
Kedves, üde, szerethető. A Szászi Birtok kéknyelűje grillezett sajtok, halak, zöldséges tészták remek kísérője. A balatoni nyár elképzelhetetlen nélküle…
Beszélgetünk
Az idők szavát meg kell hallani!
2020.09.12. | Vargha Márk
Beszélgetés Török Csabával
Ha balatoni borokról beszélünk, azonnal az olaszrizling vagy a kéknyelű jut eszünkbe; Török Csaba Szent György-hegyi birtoka, a 2HA azonban Toszkána fő fajtájáról, a sangioveséről lett…
Eszünk
„Házikoszt” a Balatonnál
2020.09.07. | Vargha Márk
Két pince, jó borok, emlékezetes ételek. A Balaton déli partján a Kékajtó Borászat, északon pedig a PAP Wines vendéglátását élveztük…
Tesztelünk
Nyári Pince: Szentgyörgyhegyi Olaszrizling 2017
2020.05.21. | Szabó Edit
A Szent György-hegy remek terroirja egy hamisítatlanul balatoni borban megfogalmazva. A Nyári Pince olaszrizlingje nem a vízpartra való, inkább a nyári esték bora…
Tesztelünk
Nyári Pince: Olaszrizling Válogatás 2015
2019.12.11. | Szabó Edit
Az olaszrizling édes arca. Sűrű, gazdag, fűszeres desszertbor, amely méltóképpen bizonyítja, hogy a Szent György-hegy csodákra képes...
Eszünk
Mediterrán varázs a Szent György-hegyen
2019.07.16. | Barossné Koós Andrea
200 méteres tengerszint feletti magasság, csodálatos panoráma, feledhetetlen naplemente, mediterrán életérzés, kitűnő ételek, helyi borok – és mindez Magyarországon! A Taberna Infinito…
Beszélgetünk
A Szent György-hegy a barátom
2019.05.25. | Szabó Edit
Beszélgetés Ujvári Viviennel
A tanúhegyek között nőtt fel, és bár munkahelye már a Tokaji borvidékhez köti, amikor csak teheti, meglátogatja Raposkán élő szüleit, és segíti a parányi családi pincészet munkáját. A f…
Beszélgetünk
Ha szerelmes vagy, keveset alszol
2019.04.27. | Szabó Edit
Földi Bálint, Palkó Zsolt, Lepold Antal
Három fiú, három különböző életút, egy közös akarat. A két jóbarát meg az Anti nem pincészet, nem termék, hanem annál sokkal több: három ember barátsága palackba töltve…
Beszélgetünk
Itt minden évszaknak megvan a maga csodája
2019.04.13. | Szabó Edit
Beszélgetés Szászi Endrével
Tizennyolc hektáros szőlőbirtokán ökogazdálkodást folytat, a borok címkéit a felesége rajzolja. Gyerekkora óta szerelmes Szigliget környékébe, Kabócás fantázianevű olaszrizlingjéért a f…
Beszélgetünk
Emese álma
2019.03.16. | Szabó Edit
Beszélgetés Nyári Emesével
A Szent György-hegy legcsodálatosabb lilaakác-lugasa mögött valóságos birodalmat rejt a föld mélye. A pincét édesapja nyomdokaiba lépve Nyári Ödön építette, de ma már az unoka, Emese is…
Beszélgetünk
Az angyal, aki a jó hírt hozza
2019.02.23. | Szabó Edit
Beszélgetés Kovács Beátával
Kisapáti főutcáján nem túl nagy a forgalom, ám ha kinyit a Búzalelke Pékség, egymást érik az autók. Kovács Bea karvezetés szakos diplomával állt be a kemence mellé, és ma már tanfolyamo…
Beszélgetünk
Nagyot fog durranni ez a hegy!
2019.01.23. | Szabó Edit
Beszélgetés Ruppert Mártonnal
A kezdetekkor került a Szent György-hegyi borászat élére, és azóta a tulajdonossal együtt gondolkodva ők ketten határozzák meg a Gilvesy Pince irányát. Ruppert Mártonnal beszélgettünk……