Beszélgetünk
Bake My Day: egy pékség sok küldetéssel
2023.11.11. | Nádasi Eszter
Elkötelezetten mentik a régi magyar péksüteményeket a feledéstől, megváltozott munkaképességű embereknek adnak munkát, és még adalékmentesek is. A Bake My Day munkatársaival Nádasi Eszt…
Vendégoldal
A parafa dugók új élete
2022.09.13. | Nemes Takách Kata
Ami mások számára hulladék, az az UPSZ Ajándékbolt munkatársai szemében sokszor izgalmas, újrahasznosítható alapanyag. A parafa dugók például kulcstartóként születnek újjá az ügyes keze…
Vendégoldal
Egyél padthait, ültess fát!
2021.07.12. | Borsmenta
Környezettudatossággal szeretne példát mutatni: városfásítási programot indított a padthai wokbar étteremlánc…
Iszunk
Terítéken a zöld veltelinik
2021.04.30. | Virág Orsolya
Hogy milyen egy szakmai borkóstoló a közönség szemével? Virág Orsolya megírta. A Borsmenta női különítménye a Radó Pince, a Geszler Családi Pincészet és a Vabrik Pincészet zöld veltelin…
Iszunk
Dobozos gyöngyöző Fontéktól
2021.04.22. | Borsmenta
Az angol sajtóban is napvilágot látott a hír: környezetbarát csomagolású dobozos gyöngyözőbort dobott piacra a Font Pincészet…
Beszélgetünk
A hulladékmentesség szexi
2019.07.27. | Szabó Edit
Beszélgetés Réti Adrienn-nel
Arcát sokan a Vígszínház színpadáról vagy különböző filmekből ismerik, de ma már azt is egyre többen tudják róla, hogy harcos és meglehetősen eredményes zöldaktivista. Réti Adrienn-nel…