Tesztelünk
Tüske Pince: Annus Cabernet Sauvignon 2018
2022.03.25. | Szabó Edit
A Tüske Pince bora lett a Borsmenta 2022-es cabernet sauvignon tesztjének győztese. A hidaspetrei ültetvények első terméséből készült bor kedvességével és szépségével hódít…
Tesztelünk
Mészáros Pál Borház és Pince: Grandiózus Cabernet Sauvignon 2017
2022.03.13. | Szabó Edit
A Grandiózus Cabernet Sauvignon a szekszárdi Mészáros Borház reserve sorozatának kiemelt tagja. Izgalmas, gazdag bor, jól mutat az ünnepi asztalon…
Tesztelünk
Vida Családi Borbirtok: Petit Bonsai Kadarka 2020
2022.02.18. | Szabó Edit
Áthatóan gyümölcsös, vibrálóan fűszeres, és ha érik, még szebb lesz. A Vida Családi Borbirtok Petit Bonsai kadarkája új bor a piacon, de az már látszik, hogy a kezdet nagyon ígéretes……
Tesztelünk
Lajvér Borház: Kadarka 2020
2022.02.03. | Szabó Edit
A Lajvér Borház Szekszárd palackba töltött kadarkáját ne a csendes borozgatásokhoz válasszuk. Ez az a bor, amit kifejezetten étel mellé ajánlunk…
Tesztelünk
Pósta Borház: Amfórás Kadarka 2019
2022.01.28. | Szabó Edit
A Pósta Borház 2019-es amforában érlelt kadarkájából mindössze 1300 palack készült. A különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Tesztelünk
Márkvárt Pince: Kadarka 2020
2022.01.23. | Szabó Edit
A szekszárdi Márkvárt Pince kadarkáját százéves, gyalogművelésű tőkékről szüretelték. Könnyed, gyümölcsös bor, pörköltek mellé ajánljuk…
Tesztelünk
Heimann és Fiai: Porkoláb-völgy Kadarka 2020
2022.01.21. | Szabó Edit
A szekszárdi Porkoláb-völgy tele van meglepetésekkel. A Heimann és Fiai ott szüretelt szőlőjéből feszes, sós, bolondul virágos kadarka készült, amelyet paprikás ételekhez, sült halhoz a…
Tesztelünk
Schieber Pincészet: Trilógia Kadarka 2020
2022.01.14. | Szabó Edit
A szekszárdi Schieber Pincészet kadarkája a csendes délutáni borozások kötelező kelléke, de jól működik halászlé és paprikás ételek mellett is…
Tesztelünk
Bősz Adrián: Cenege dűlő Kadarka 2013
2022.01.09. | Szabó Edit
Méltóságban megöregedett kadarka Bősz Adrián szekszárdi pincéjéből. Csupa derű, csupa egyszerű kedvesség. Már búcsúzik, de azt is elegánsan teszi…
Tesztelünk
Sebestyén Pince: Indigó 2020
2021.11.20. | Szabó Edit
Vége a grillszezonnak? Hát aztán! Amíg a Sebestyén Pince Indigójából van, addig télen is érdemes beizzítani a grillt, mert ez a bor idevarázsolja a nyarat!
Tesztelünk
Eszterbauer Borászat: Tanyamacska Kékfrankos 2019
2021.11.17. | Szabó Edit
Eszterbauerék Tanyamacskája könnyed, elegáns kékfrankos. A hűvös őszi esték hétköznapi bora, nyugodtan adhatjuk kolbász és szalonna mellé, mint a régi szép időkben…
Eszünk
5 korty, 5 falat az őshonosság jegyében
2021.10.15. | Szöllősi Edit
Az agrárium és az élelmiszeripar legismertebb seregszemléje, az OMÉK, vagyis az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár 2021-ben borszemináriumokkal is várta a láto…
Iszunk
Százéves tőkék bora
2021.05.27. | Szabó Edit
A szekszárdi Vida Családi Borbirtok Bonsai nevű kadarkája százéves szőlőtőkék terméséből készült. Az ültetvény maga a csoda, a bor nemkülönben. Szabó Edit jegyzete…
Tesztelünk
Szent Gaál Kastély és Borház: Passionata 2016
2021.01.19. | Szabó Edit
A Szent Gaál Borház 2016-os Passionata nevű bora a Strázsahegyi-dűlő válogatott terméséből készült. Vadételek, kemény sajtok mellé ajánljuk…
Tesztelünk
Pósta Borház: Kadarka 2017
2020.12.13. | Szabó Edit
A szekszárdi Pósta Borház kadarkája a mindennapok fűszere, de a karácsonyi asztalon is ott a helye a halászlé mellett…