Főzünk
Töltött karalábé
2025.02.03. | Szabó Edit
A darált hússal töltött karalábé nyári étel ugyan, de zsenge karalábé ma már egész évben kapható, úgyhogy bármelyik évszakban az asztalra varázsolhatjuk a kora nyár ízeit.
Főzünk
Coq au vin – vörösboros kakas
2025.01.13. | Szabó Edit
A vörösboros kakas a kissé macerás, ámde ellenállhatatlan ételek közé tartozik. Érdemes rászánnunk az időt, mert az eredmény mindenért kárpótol…
Főzünk
Bolognai ragu tagliatelle tésztával
2024.12.16. | Szabó Edit
A bolognai ragu olyan, mint a paprikás krumpli: mindenki máshogyan készíti, és mindenki a sajátjára esküszik. Azért a legfontosabb alapanyagok megegyeznek, és azzal kapcsolatban is egys…
Főzünk
Zöldségleves grízgaluskával
2024.11.25. | Szabó Edit
Ezt az egyszerű, gyorsan megfőzhető zöldséglevest a grízgaluska teszi tartalmassá. Elkészítése nem igényel komolyabb konyhai jártasságot, vágjunk bele!
Főzünk
Habart savanyú húsgombócleves – terbiyeli ekşili sulu köfte
2024.11.21. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 45. rész
A gazdag, tápláló levesek mindig jó szolgálatot tesznek. Nagyillés János most a savanyú húsgombócleves receptjét mutatja meg a Borsmenta magazin olvasóinak a Török örömök sorozat 45. ré…
Főzünk
Klasszikus marhapörkölt
2024.11.18. | Szabó Edit
A marhapörkölt az identitásunk része. Minden húsevő rajong érte, és valljuk be, jogosan. Íme a klasszikus recept. Testes vörösbor illik hozzá…
Főzünk
Lokma
2024.11.14. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 44. rész
A lokmát sokan ismerik, csak kevesen tudják a nevét. Ez az a mámorítóan édes török fánkocska, amit mindenki imád. Íme a recept, ezt hozta most nekünk Nagyillés János a Török örömök 44.…
Főzünk
Klasszikus sárgabaracklekvár
2024.07.25. | Szabó Edit
Semmi újítás, ez itt a sárgabaracklekvár klasszikus receptje. Időigényes, de nem bonyolult, megéri rászánni azt a néhány órát, ráadásul nagyon finom illattal tölti meg a lakást…
Főzünk
Joghurtoscukkini-egytálétel – yoğurtlu kabak kızartması
2024.07.18. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 34. rész
Ezt a kellemes és tartalmas, hűtve fogyasztható joghurtoscukkini-egytálételt hozta nekünk a hőségnapokra Nagyillés János a Török örömök sorozat 34. részében…
Főzünk
Nyári karalábéleves
2022.07.29. | Szabó Edit
A friss, nyári zöldségeknek nincs párja. Ez a karalábéleves fél óra alatt elkészül, és nagyon-nagyon finom! Mutatjuk a receptet…
Főzünk
Cukkinifőzelék
2020.04.16. | Klich Zsuzsa
Olyan, mint a zsenge tök, de mégse olyan. A cukkinifőzelékben az a legjobb, hogy az is szereti, aki a tökfőzeléket nem. Ki érti ezt?
Vendégoldal
Maradj otthon a Mentával!
2020.03.25. | Szabó Edit
Fotelmenta közösen
Igen. Maradj otthon – ez az első pont. Maradj egészséges. Mellesleg ez az utolsó pont is...