Iszunk
Mi az a budai vörös?
2022.07.13. | Szabó Edit
A monarchia kori Magyarország egyik legjelentősebb exportcikke volt, most pedig alig hallunk róla. A kadarka és csókaszőlő házasításával készülő budai vörös hagyományát a pázmándi ApróK…
Tesztelünk
Vida Családi Borbirtok: Petit Bonsai Kadarka 2020
2022.02.18. | Szabó Edit
Áthatóan gyümölcsös, vibrálóan fűszeres, és ha érik, még szebb lesz. A Vida Családi Borbirtok Petit Bonsai kadarkája új bor a piacon, de az már látszik, hogy a kezdet nagyon ígéretes……
Tesztelünk
Lajvér Borház: Kadarka 2020
2022.02.03. | Szabó Edit
A Lajvér Borház Szekszárd palackba töltött kadarkáját ne a csendes borozgatásokhoz válasszuk. Ez az a bor, amit kifejezetten étel mellé ajánlunk…
Tesztelünk
Sziegl Pince: Herreberg Kadarka 2020
2022.02.01. | Szabó Edit
Csodálatosan természetes, tiszta, szűretlen, dűlőszelektált kadarka a hajósi Sziegl Pincétől. A bor a Herreberg-dűlő terméséből készült, kedvességét intenzív gyümölcsösségének köszönhet…
Tesztelünk
Pósta Borház: Amfórás Kadarka 2019
2022.01.28. | Szabó Edit
A Pósta Borház 2019-es amforában érlelt kadarkájából mindössze 1300 palack készült. A különlegességek kedvelőinek ajánljuk…
Tesztelünk
Almagyar Érseki Szőlőbirtok: Egri Kadarka Superior
2022.01.25. | Szabó Edit
Csutorás Ferenc Egri Kadarka Superior bora áthatóan gyümölcsös, intenzív és gazdag. Remekül illik a komoly, nagy beszélgetésekhez meg a lágy sajtokhoz…
Tesztelünk
Márkvárt Pince: Kadarka 2020
2022.01.23. | Szabó Edit
A szekszárdi Márkvárt Pince kadarkáját százéves, gyalogművelésű tőkékről szüretelték. Könnyed, gyümölcsös bor, pörköltek mellé ajánljuk…
Tesztelünk
Heimann és Fiai: Porkoláb-völgy Kadarka 2020
2022.01.21. | Szabó Edit
A szekszárdi Porkoláb-völgy tele van meglepetésekkel. A Heimann és Fiai ott szüretelt szőlőjéből feszes, sós, bolondul virágos kadarka készült, amelyet paprikás ételekhez, sült halhoz a…
Tesztelünk
Koch Borászat: Frisch Kadarka Selection 2018
2022.01.16. | Szabó Edit
A Koch Frisch kadarka válogatott, kézzel szüretelt szőlőből készült, és egy kis hordós érlelést is kapott. Magyaros ízvilágú ételek mellé ajánljuk…
Tesztelünk
Schieber Pincészet: Trilógia Kadarka 2020
2022.01.14. | Szabó Edit
A szekszárdi Schieber Pincészet kadarkája a csendes délutáni borozások kötelező kelléke, de jól működik halászlé és paprikás ételek mellett is…
Tesztelünk
Balla Géza: Kadarka Classic 2018
2022.01.12. | Szabó Edit
Balla Géza híres klasszikusa ez a Ménesi borvidéken született kadarka. Jellegzetes papírcsomagolásáról mindenki felismeri, átható fűszeressége miatt sokak kedvence…
Tesztelünk
Bősz Adrián: Cenege dűlő Kadarka 2013
2022.01.09. | Szabó Edit
Méltóságban megöregedett kadarka Bősz Adrián szekszárdi pincéjéből. Csupa derű, csupa egyszerű kedvesség. Már búcsúzik, de azt is elegánsan teszi…
Tesztelünk
Koch Borászat: Hajós-Bajai Prémium Kadarka 2020
2022.01.05. | Szabó Edit
A Koch Borászat Prémium Kadarkája olyan, amilyen abban a bizonyos „nagykönyvben”. Egyszerű, ropogós, fűszeres, gyümölcsös. Ihatjuk télen-nyáron, mindig szezonja van, és fröccsnek is kiv…
Tesztelünk
Tóth Ferenc Pincészet: Egri Kadarka Superior 2018
2021.12.25. | Szabó Edit
Tóth Ferenc az Egri borvidék egyik „nagy öregje”, aki sokat tett azért, hogy a kadarka fajta visszatérjen a borvidékre. A pincészet superior kadarkája ünnepi asztalra való, tökéletes ka…
Tesztelünk
Almagyar Érseki Szőlőbirtok: Egri Kadarka Siller 2020
2021.12.22. | Szabó Edit
Csutorás Ferenc, a naturális borok egri szószólója a kadarka elkötelezett híve. Sillere klasszikus halászlébor, nem hiányozhat a karácsonyi asztalról, de az esti beszélgetésekhez is ajá…