Tesztelünk
Pósta Borház: Kadarka 2017
2020.12.13. | Szabó Edit
A szekszárdi Pósta Borház kadarkája a mindennapok fűszere, de a karácsonyi asztalon is ott a helye a halászlé mellett…
Tesztelünk
Jekl Pincészet: Villányi Prémium Kadarka 2017
2020.12.09. | Szabó Edit
Az Ördög-árok a Villányi borvidék kiemelkedő termőhelye. Ott termett az a szőlő, amiből a Jekl Pincészet intenzív, gazdag kadarkája megszületett…
Vendégoldal
Petráéknál az élet 3. – A várandósság utolsó hónapjai
2020.11.12. | Sziegl-Nagy Petra
Sziegl-Nagy Petra jelenti Hajósról
Sziegl-Nagy Petra sorozatának harmadik részéből megtudhatjuk, hogy milyen az élet szüret idején, ha az ember borász, feleség, anya és kismama egyszerre. Ja, a szüret amúgy jól sikerült……
Iszunk
Kékfrankosok, kadarkák
2020.10.29. | Csepe Erika
A fűszerességéről híres kadarka és a sokarcúságáról nevezetes kékfrankos volt a főszereplője a BorJour legutóbbi rendezvényének. A Hotel Nemzetiben tartott kóstolón húsz pincészet mutat…
Vendégoldal
Petráéknál az élet 1. – Minden, ami élő, tökéletlen
2020.06.18. | Sziegl-Nagy Petra
Sziegl-Nagy Petra jelenti Hajósról
A Borsmenta legújabb sorozatában Sziegl-Nagy Petra, a hajósi Sziegl Pince borásza számol be időről időre arról, hogyan zajlik náluk az élet. Az első részből megtudhatjuk, hogy minden, a…
Tesztelünk
Németh János Pincészet: Kadarka 2017
2019.12.06. | Szabó Edit
Ez a kadarka lett az Országház Bora verseny idei kategóriagyőztese. A szekszárdi Gyűszű-völgy terméséből készült üde, lendületes bor paprikás ételek kiváló kísérője…
Tesztelünk
Sziegl Pince: Kolostor-domb Kadarka 2017
2019.11.28. | Szabó Edit
A Hajós-Bajai borvidék lelkes fiataljai, Sziegl Balázs és Sziegl Petra ajándéka ez a kadarka. Ajándék, mert alig van belőle, de olyan szívből jövő, amilyen csak lehet. Karácsonykor kell…
Beszélgetünk
Boldogság van
2019.03.30. | Szabó Edit
Beszélgetés ifj. Vida Péterrel
Öreg szőlőtőkéket simogatni, tavaszi virágok bóbitáját borzolgatni, kóstolni a bort, ahol termett, ez jutott most osztályrészül, s hozzá az ifjabbik Vida Péter személyében olyan kísérő,…
Tesztelünk
St. Andrea Pincészet: Kadarka Brut Nature Pezsgő 2015
2018.12.28. | Szabó Edit
Pezsgő kadarkából? Elsőre talán őrültnek tűnik az ötlet, de kóstoljuk csak meg, és azonnal kiderül, hogy nagyon is helyénvaló. A St. Andrea Pincészet brut nature pezsgőjét a különlegess…
Iszunk
Ha a kóstolás tényleg ünnep
2018.09.11. | Szabó Edit
Jól van dolga a mostani boros újságírónak. Nem elég, hogy vendégségbe hívják, de még extra programokat is szerveznek neki. Így esett, hogy az egri Vino Kóstoló Ünnep előtt a St. Andrea…
Iszunk
Hedonista hétvége az Iván-völgyben
2018.06.20. | Szabó Hajnalka
Szekszárd, Iván-völgy, kadarkatúra. Ezek a kifejezések már nyolcadik éve tartoznak elválaszthatatlanul a júniushoz, és a legutóbbi rendezvény friss élményeivel a lelkünkben azt mondhatj…
Tesztelünk
Tóth Ferenc Pincészet: Kadarka 2013
2018.03.25. | Szabó Edit
A melegebb tavaszi napok, hűvösebb nyáresték bora, lecsó vagy töltött paprika mellett remekül megállja a helyét, pikáns fűszeressége rendkívül szerethető.
Iszunk
Egy nap Sagmeisteréknél
2017.08.28. | Szabó Hajnalka
Szeretjük a magyar borokat, de a határon túli magyar borászok remekeiből valahogy ritkán töltünk a poharunkba. Ennek okairól gondolkoztunk, miközben a déli határtól tizenhat kilométerre…
Iszunk
Kadarkák, ha összejönnek
2016.10.14. | Burai László
Mindig azok a lányok a legizgalmasabbak, akikkel a legtöbb zűr van. Egy barátom kijelentése jutott eszembe, miközben a kadarkákat kóstoltuk. Ritkán ad emlékezetes élményt a fajta – visz…
Iszunk
Szekszárd, szüret előtt
2016.09.16. | Burai László
A Szekszárdi Szüreti Napokat már korábban ajánlottuk; nem véletlenül, ez az egyik legjobb borfesztivál az országban, a borok mellett az szekszárdi borászokat is kedveljük. Ez adta az öt…