Iszunk
Figula Mihályt ünnepli a borszakma
2023.04.13. | Szabó Edit
2022-ben Figula Mihály lett az Év Bortermelője Magyarországon. A címmel járó oklevelet nagyszabású gálaebéden adták át az ünnepeltnek a Magyar Bor Akadémia elnökségi tagjai…
Tesztelünk
Feind Pincészet: Méthode Traditionnelle Rosé
2023.01.20. | Szabó Edit
A Feind Pincészet tradicionális eljárással készült rozé pezsgője chardonnay és syrah házasításával született. Frissítő, kellemes ital, aperitifnek és ételek mellé egyaránt jó választás……
Eszünk
„Négykezes” fine dining Balatonfüreden
2022.08.25. | Németh Judit
A Balaton-part legfrissebb ötcsillagos szállodája, a LUA Resort májusban nyitotta meg kapuit. Különleges, „négykezes” vacsorájukon Pesti István Michelin-csillagos séf és a hely konyhafő…
Tesztelünk
Dobosi Pincészet: Bio Kéknyelű 2019
2022.05.22. | Szabó Edit
A Dobosi Pincészet Bio Kéknyelű bora egyértelműen a termőhelyről mesél. Gyógynövényes, őszibarackos ízei halas és csirkés ételekhez passzolnak leginkább…
Iszunk
Kálmán József triplázott!
2022.05.17. | Szabó Edit
Kálmán József már harmadszor vehette át „Az Év Bortermelője Balatonfüreden” címet. A pécselyi Arias Birtok borai 9 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérmet hoztak el a borversenyről…
Eszünk
Kóstolókör Balatonfüreden
2022.04.26. | Németh Judit
Április utolsó hétvégéjén Balatonfüredre települt ki a Balatoni KÖR. A rendezvényen az északi és a déli part kiváló pincészetei mellett felvonultak a régió vendéglátóhelyei is. Sok isme…
Tesztelünk
Dobosi Pincészet: Bio Gyöngyöző 2020
2021.10.08. | Szabó Edit
Könnyű, nyári, természetes, zamatos. A Dobosi Pincészet bio gyöngyözőbora olyan, mint a naplemente. Nem tart sokáig, de tudod, hogy holnap megint lesz…
Tesztelünk
Petrányi Pince: Harmatcsepp 2020
2021.10.06. | Szabó Edit
Könnyű, lendületes, illatos gyöngyözőbor, bármilyen alkalomra, télen-nyáron…
Tesztelünk
Gyukli Pince: Gyusecco 2020
2021.09.29. | Szabó Edit
A Gyukli Pince Gyusecco gyöngyözője a meleg napok bora. Üdít, frissít, jókedvre hangol, csak hűtsük be jól, és élvezzük az illatos szőlő zamatait…
Eszünk
Szusizz Füreden!
2021.05.04. | Szabó Edit
Eddig a Balaton megunhatatlan látványa, na meg a Figula Pincészet remek borai vonzottak oda bennünket, de már megvan a harmadik ok is, amiért útba kell ejteni Balatonfüredet: a Szezám B…
Tesztelünk
Szent Donát Borkúria: Szent Donát Parcella Olaszrizling 2017
2020.12.23. | Szabó Edit
A Szent Donát Borkúria Parcella Olaszrizlingjéhez a Szitahegy-dűlő adta a szőlőt. A bor spontán erjedt, tartályban érett, derítés és szűrés nélkül palackozták. Igazi izgalom a természet…
Tesztelünk
Skrabski Pince: Irsai Olivér 2019
2020.08.21. | Szabó Edit
Skrabskiék Irsai Olivér bora friss, illatos, de a szokásosnál kicsit mélyebb, ezért ételek mellé is bátran kínálhatjuk…
Beszélgetünk
Tanulnunk kellene abból, ami most történik
2020.04.18. | Szabó Edit
Beszélgetés Figula Mihállyal
Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a jelenlegi helyzetet a borászok. Sokan kapták meg tőlünk ugyanazt a 10+1 kérdést. Most Figula Mihály, a balatonfüredi Figula Pincészet borásza válas…
Tesztelünk
Mörk Pincészet: Merlot 2018
2020.02.29. | Szabó Edit
Könnyű, gyümölcsös nyári merlot lecsóhoz, töltött paprikához, grillételekhez…
Tesztelünk
Figula Pincészet: Dörgicsei Merlot (Margya-dűlő) 2017
2020.01.17. | Szabó Edit
Figuláék merlot-ja a mértékletesség mintapéldája. Rengeteg íz, rengeteg illat, de mindez hihetetlen rétegzettséggel. A kezdő borfogyasztóknak ízleni fog, a gyakorlottak nem tudnak betel…