Tesztelünk
Hernyák Birtok: Zöldveltelini 2021
2024.11.20. | Bara Szilvia
Az etyeki Hernyák Birtok 2021-es zöld veltelini bora valóságos gyümölcsbomba. Kerek, elegáns, jól iható, tökéletes társa egy jó estének akár társaságban, akár kettesben...
Tesztelünk
Nádas Borműhely: GV Brut Nature 2021
2024.11.15. | Szabó Edit
A Nádas Borműhely etyeki pincéjében sorra készülnek a limitált tételszámú különlegességek. A 2021-es zöld veltelini nyerspezsgőből összesen 627 palack kerül a fogyasztókhoz – boldog leh…
Tesztelünk
Cardium Borház: Zöld veltelini 2023
2024.10.30. | Nádasi Eszter
A Borsmenta magazin szakmai fajtatesztjének ezüstérmese a Cardium Borház 2023-as Zöld veltelinije lett: sárgadinnyés illatával és ízével rögtön megfogott bennünket, de nem csak ezért sz…
Tesztelünk
Nyakas Pince: Budai Selection Chardonnay 2022
2024.07.08. | Szabó Edit
A Nyakas Pince 2022-es Budai Selection Chardonnay bora kézzel szedett, töppedt szőlőből készült, hízelgően gyümölcsös, de ne tévedjünk: száraz. Nagy formátumú, hosszan érlelhető bor, am…
Tesztelünk
Haraszthy Pincészet: Chardonnay Premium 2021
2024.06.19. | Nádasi Eszter
A Haraszthy Pincészet 2021-es chardonnay bora tölgyfa hordós érlelés kapott, ami a vaníliás, krémes ízjegyekben nagyon szépen megmutatkozik...
Tesztelünk
Etyeki Kúria: Chardonnay 2022
2024.06.09. | Szabó Edit
Az Etyeki Kúria 2022-es Chardonnay bora profi munka. Mindenből annyi van benne, amennyi kell, és éppen azt adja, amiért szeretjük a chardonnay-t. A bor a Borsmenta fajtatesztjén a megos…
Tesztelünk
Haraszthy Pincészet: Chardonnay 2022
2024.06.05. | Szabó Edit
A Haraszthy Pincészet 2022-es reduktív chardonnay bora nem tartozott a kedvenceink közé. A szerkezet jó, ám az ízekkel adós maradt a bor…
Vendégoldal
Itt a vége
2023.09.05. | Schubert Ádám
Aprónapló 27. rész
Az Aprónapló 27. részével búcsúzik a Borsmenta olvasóitól Schubert Ádám, akinek egy éven keresztül követhettük a mindennapjait. Visszaengedjük a szőlőbe és a pincébe, de most már minden…
Vendégoldal
Nincs veszve semmi
2023.06.20. | Schubert Ádám
Aprónapló 23. rész
Vajon mire képesek az idős szőlőtőkék, és miért fontos, hogy megmentsük őket? Az Aprónapló 23. részében erről és egy izgalmas szőlészeti technológiáról mesél Schubert Ádám, az ApróKerte…
Tesztelünk
Szijjártó Előd Borászat: Sauvignon Blanc 2021
2022.08.28. | Szabó Edit
Szijjártó Előd sauvignon blanc-ja hűvös és energikus. Tengeri halakhoz, sajtos ételekhez ajánljuk…
Eszünk
Vendéglő a Szőlőhegyen
2022.07.16. | Szabó Edit
A Velencei-tó kapujában, a pázmándi Szőlőhegyen pár éve nyílt Bálint Borárium kiváló konyhával és környékbeli borokkal várja a vendégeket. Érdemes hozzájuk benézni, és nem csak rendezvé…
Tesztelünk
Haraszthy Pincészet: Sauvignon Blanc 2021
2022.07.15. | Szabó Edit
A Haraszthy Pincészet sauvignon blanc bora elsöprően lendületes, nagyon barátságos és rendkívül ízgazdag. Aki szeretné tudni, hogy milyen egy jó magyar sauvignon blanc, ezt kóstolja meg…
Iszunk
Mi az a budai vörös?
2022.07.13. | Szabó Edit
A monarchia kori Magyarország egyik legjelentősebb exportcikke volt, most pedig alig hallunk róla. A kadarka és csókaszőlő házasításával készülő budai vörös hagyományát a pázmándi ApróK…
Tesztelünk
Gervai János Pincészete: Pinot Noir Dóra Bora 2019
2022.07.06. | Szabó Edit
A pinot noir a borász, Gervai János feleségének kedvenc szőlőfajtája, ezért kapta a belőle készült bor a Dóra bora nevet. Részletgazdag, cizellált, elegáns tétel, finom fűszerességgel……
Tesztelünk
Szijjártó Előd Borászat: Telehold Pinot Noir 2020
2022.06.06. | Szabó Edit
Szijjártó Előd Telehold pinot noir bora karakteres, energikus, szép és zabolátlan. Nincs benne semmi tetszeni akarás, anélkül is sikerül hódítania. Rozé kacsamellhez ajánljuk…