Találatok száma: 2601
Főzünk
Tejszínes szilvaleves című cikk borítóképe

Tejszínes szilvaleves

2025. 10. 13. | Szabó Edit
Egy picit édes, egy picit sós, krémes és finoman fűszeres, vagyis éppen olyan, amilyennek lennie kell. A tejszínes szilvaleves ellenállhatatlan, és mindenki imádja. Íme a mi megbízható receptünk…
Utazunk
Hvar és a bor című cikk borítóképe

Hvar és a bor

2025. 10. 12. | Szabó Edit
Kalandok Hvar szigetén 2. rész
Kétrészes sorozatunk első részében Hvar sziget városaiban bolyongtunk, most pedig a helyi borkultúrában merülünk el. És van miben! A hvari borok jók, és van néhány borászat, ahol komolyan gondolják…
Beszélgetünk
Most már a helyünkön vagyunk című cikk borítóképe

Most már a helyünkön vagyunk

2025. 10. 11. | Szabó Edit
Beszélgetés Lukács Lillával és Barabás Barnával
Fiatalok, kedvesek, profik, szeretik, amit csinálnak, és nem félnek a munkától. Lukács Lilla és Barabás Barna tíz éve építette fel a balatonfüredi Zelna borászatot, és azóta belopták magukat az ország borszerető népének szívébe…
Utazunk
Vár Hvar! című cikk borítóképe

Vár Hvar!

2025. 10. 10. | Szabó Edit
Kalandok Hvar szigetén 1. rész
Horvátország legnaposabb szigete barátságos tengerpartokkal, finom helyi ételekkel és jó borokkal vár. Kétrészes sorozatunk első részében a városokról mesélünk.
Főzünk
A balkáni vándorok börekje – peynirli dızmana című cikk borítóképe

A balkáni vándorok börekje – peynirli dızmana

2025. 10. 09. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 84. rész
A balkáni vándorok börekje nem más, mint egy illatos, puha túrós péksütemény, ami nemcsak étel, hanem egy darabka történelem is. Íme a recept Nagyillés Jánostól, a Török örömök sorozat 84. részében…
Iszunk
De mit szólna ehhez Ödön? című cikk borítóképe

De mit szólna ehhez Ödön?

2025. 10. 08. | Szabó Edit
Megújult arculattal és friss, dűlőszelektált tételekkel lépett a borszakma képviselői elé a Kvaszinger Borászat. A budapesti találkozón a borok mellett egy kicsit a történelem és az anekdotákba illő Kvaszinger Ödön is szóba került…
Vendégoldal
Jubilál a Somlói Juhfark Ünnep! című cikk borítóképe

Jubilál a Somlói Juhfark Ünnep!

2025. 10. 07. | Borsmenta
Október 11-én immáron tizedik alkalommal rendezik meg a Somlói Juhfark Ünnepet a Tornai Pincészetben. A sétálókóstolón 16 borászat 27 juhfark borát kóstolhatják a vendégek, és a mélyebb ismerkedést három mesterkurzus is segíti…
Tesztelünk
Katona Borház: Semillon 2023 című cikk borítóképe

Katona Borház: Semillon 2023

2025. 10. 06. | Szabó Edit
A semillon a világ egyik legismertebb szőlőfajtája, ám hazánkban csak viszonylag kis mennyiségben terem. A Katona Borház üde és lendületes fajtaborként palackozza, a tételt rukkolás ételek mellé ajánljuk…
Tesztelünk
Heimann Családi Birtok: Viognier BIO 2023 című cikk borítóképe

Heimann Családi Birtok: Viognier BIO 2023

2025. 10. 03. | Szabó Edit
Heimannék 2023-as viognier bora a birtok első biominősítésű viognier-je. Elegáns, telt, intenzív, méltán szerezte meg a legmagasabb fehérboros pontszámot a Magyarországon ritka nemzetközi fajták borainak tesztjén…
Főzünk
Szőlőkrém – pepeçura című cikk borítóképe

Szőlőkrém – pepeçura

2025. 10. 02. | Nagyillés János
Török örömök – Nagyillés János török receptjei 83. rész
A Török örömök sorozat 83. részében egy könnyen elkészíthető őszi desszert, a szőlőkrém receptjét osztja meg velünk Nagyillés János…
Iszunk
Itthon ritka nemzetközi fajták borainak tesztje című cikk borítóképe

Itthon ritka nemzetközi fajták borainak tesztje

2025. 10. 01. | Szabó Edit
Semillon, viognier, sangiovese, grenache, malbec, petit verdot, tempranillo… Jól ismert szőlőfajták, ám itthon kevés a termőterületük. És hogy milyen bort készítenek belőlük a magyar borászok? A Borsmenta tesztjén ennek jártunk utána…
Vendégoldal
Készül az évszázad aszúja című cikk borítóképe

Készül az évszázad aszúja

2025. 09. 30. | Zsirai Kata
Katanapló 23. rész
A szüret soha nem egyszerű, az embernek ezerfelé áll az agya, és ilyenkor bizony becsúsznak hibák. Még jó, hogy vannak barátok… Zsirai Kata az év egyik legkeményebb időszakáról mesél a Katanapló 23. részében…
Főzünk
Csirkeaprólék-leves csigatésztával című cikk borítóképe

Csirkeaprólék-leves csigatésztával

2025. 09. 29. | Szabó Edit
A csirkeaprólékból készült húsleves nem csak finom, de minden bajra orvosság is, ráadásul egy marék békebeli csigatésztával ünnepivé varázsolható…
Beszélgetünk
Mindenképpen visszajövök! című cikk borítóképe

Mindenképpen visszajövök!

2025. 09. 27. | Szabó Edit
Beszélgetés Juliet Zhuval, a ProWine Shanghai senior projektmenedzserével
Juliet Zhu, a ProWine Shanghai senior projektmenedzsere egy hétig ismerkedett hazánk borvidékeivel, borászaival és boraival. De vajon eladhatóak-e a boraink Kínában, és mit iszik ott az átlagember? Egyebek között erről beszélgettünk…
Vendégoldal
Vészhelyzetben a borágazat című cikk borítóképe

Vészhelyzetben a borágazat

2025. 09. 26. | Borsmenta
Az aranyszínű sárgaság fitoplazma aggasztó terjedése miatt a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa és a Szőlő Fitoplazma Csoport kétnapos szakmai konferenciát tartott Zalaszentgróton. A szakértők hangsúlyozták: a járvány megállításához legalább kétfrontos beavatkozásra van szükség…