Vendégoldal

Tavaszi zsongás a kertekben – és a poharakban!

2023.03.28. | Schubert Ádám
Aprónapló 17. rész
Schubert Ádám pázmándi borász Aprónaplójának 17. részében szó esik az idei Nyitnikékről, kiderül, hogy milyen a boros rock and roll, és hogy feltartóztathatatlanul itt a tavasz. Olvassá…
Vendégoldal

A metszőollótól a kortyig

2023.03.14. | Schubert Ádám
Aprónapló 16. rész
Az Aprónapló 16. részéből kiderül, hogy miért fontos az alkotás folyamatának megélése, hogy miért más a Johanna, és hogy mire tanít Csontváry. Íme Schubert Ádám pázmándi borász legfriss…
Vendégoldal

Palackban a Rebeka!

2023.02.28. | Schubert Ádám
Aprónapló 15. rész
Lehet, hogy egyszer majd vendégfogadó lesz a romos présházból, az új küvé viszont már palackban van! Erről, valamint egy kellemes és tanulságos szakmai kirándulásról mesél Schubert Ádám…
Vendégoldal

A boros közösség ereje

2023.02.15. | Schubert Ádám
Aprónapló 14. rész
A pázmándi borászok közös kóstolókkal hangolódnak a metszésre. Schubert Ádám, az ApróKertek borásza a Pázmándi Bormustráról és a budapesti Café Csigában tartott borbemutatóról mesél az…
Vendégoldal

Híd modernitás és hagyomány között

2023.01.31. | Schubert Ádám
Aprónapló 13. rész
Miért van az, hogy a borászok egymás lehúzásával igyekeznek feljebb kerülni ahelyett, hogy egy irányba tolnák a szekeret? Az Aprónapló 13. részében Schubert Ádám az előző részben megkez…
Vendégoldal

Természetesség, egyensúly, komplexitás

2023.01.17. | Schubert Ádám
Aprónapló 12. rész
Vajon miért nem egyszerű meghatározni egy pincészet filozófiáját? Az Aprónapló 12. részében Schubert Ádám pázmándi borász látszólag elvész a részletekben, de csak látszólag…
Vendégoldal

Boldog új évet!

2023.01.03. | Schubert Ádám
Aprónapló 11. rész
A borkészítés vajon művészet vagy mesterség? És maga a bor vajon termék vagy alkotás? Ilyen és hasonló kérdéseket feszeget Schubert Ádám pázmándi borász az Aprónapló 11. részében. Boldo…
Vendégoldal

A küvék világa

2022.12.20. | Schubert Ádám
Aprónapló 10. rész
A tél a pincemunkák időszaka, ilyenkor készülnek el az egyes borászok filozófiáját híven tükröző házasítások. Na de mi az a küvé? Összeöntjük a maradék borokat, és már kész is? Vagy még…
Vendégoldal

Kóstolók és kóstolók

2022.12.06. | Schubert Ádám
Aprónapló 9. rész
Az Aprónapló 9. részében hagyományos és különleges borkóstolókról, egyedi és megismételhetetlen élményekről, a közösségteremtés fontosságáról és az alkotás öröméről mesél Schubert Ádám…
Vendégoldal

Csendesedünk, tanulunk…

2022.11.22. | Schubert Ádám
Aprónapló 8. rész
Gyors helyzetjelentés a pincéből, össznépi mulatság Márton napján és közös „bortanulás” Bakonyi Péter villányi borásszal. Lehet, hogy pét-nat is készül az ApróKerteknél? Ezekről mesél S…
Vendégoldal

És kész!

2022.11.08. | Schubert Ádám
Aprónapló 7. rész
Az Aprónapló 7. részében szó esik a szüret végéről, Fülesről, aki elkóborolt, de szerencsésen megkerült, némi fátyollebegtetésről és arról, hogy beköszöntött a kóstolószezon. Schubert Á…
Iszunk

Százéves az ApróKertek!

2022.10.31. | Vargha Márk
Schubert Ádám és Veliczki Zoltán tulajdonos, valamint a pázmándi ApróKertek –hárman együtt éppen száz évesek az idén. A „centenárium” alkalmából rendezett retrospektív kóstolón Vargha M…
Vendégoldal

A természet tökéletlen tökéletessége

2022.10.25. | Schubert Ádám
Aprónapló 6. rész
Az Aprónapló 6. részében Schubert Ádám beszámol a szüret állásáról, és érzékletes példákon keresztül szemlélteti, hogy mi fán terem a spontán erjedés. Tartsatok velünk!
Vendégoldal

Egyfolytában esik...

2022.10.11. | Schubert Ádám
Aprónapló 5. rész
Az Aprónapló 5. részében Schubert Ádám rávilágít a szüret és a Monthy Python összefüggéseire. Kiderül, hogy hogyan születik az intuíció, és hogy a tökéletesség tulajdonképpen unalmas…
Vendégoldal

Szüret élesben

2022.09.27. | Schubert Ádám
Aprónapló 4. rész
Az Aprónapló 4. részében Schubert Ádám, az ApróKertek borásza elmeséli, hogy az ember néha még álmában is szüretel, és az is kiderül, hogy mire jók a barátok…

címkék

amerika (4) aprókertek (17) ausztria (5) az év bortermelője (6) ázsiai (5) bacsó andrás (4) badacsony (33) balassa bor (4) balaton (99) balatonboglári borvidék (12) balatonfüred csopaki borvidék (19) balla géza (7) beszélgetünk (20) bikavér (40) bio (17) biodinamikus (8) bocuse d'or (9) bor (289) borász (52) borászok borásza (11) borbár (35) borfesztivál (35) bori mami (5) boriroda (13) boriskola (4) borkorcsolya (22) borkóstoló (52) borshanta (21) borterasz (16) borteszt (244) bortúra (27) borvacsora (19) borvendéglő (5) borverseny (27) bott frigyes (5) bott pince (31) bottszerda (21) brut (14) brut nature (4) budai zöld (4) budapest (219) cabernet franc (18) cabernet sauvignon (10) cava (7) CEWI (14) chardonnay (5) csányi pincészet (8) csirke (10) csokoládé (12) cukrász (4) cukrászda (12) cuvée (18) dél-balaton (8) demeter zoltan (5) desszert (4) desszertbor (4) édes (92) eger (64) egészséges (11) egri csillag (8) egzotikus (12) eper (5) erdőbénye (6) eszterházy (4) eszünk (6) étterem (152) etyek (24) etyek budai borvidék (24) etyeki kúria (16) ezerjó (4) fehérbor (75) fesztivál (44) figula (4) franc&franc (7) franciaország (5) friss (4) frittmann (6) furmint (83) furmint február (13) gál szőlőbirtok és pincészet (4) gere attila pincészete (5) gin (13) gizella pince (6) gyerekbarát (16) gyöngyös (5) gyöngyözőbor (33) gyümölcsös (5) hajós (6) hal (4) hárslevelű (20) hawaii (7) házhozszállítás (4) heimann (9) húsvét (9) indiai (9) interjú (144) iszunk (11) juhfark (19) kadarka (33) káli-medence (9) karácsony (26) karantén (23) kávé (42) kavezok (9) kékfrankos (21) kéknyelű (15) kenyér (10) késői szüret (5) koktél (12) könnyű (15) környezettudatosság (5) koronavírus (29) kóstoló (59) kovács nimród winery (12) köveskál (4) közben esznek (10) kreinbacher birtok (10) kristinus (4) külföld (10) kunsági borvidék (16) laposa birtok (5) leves (19) london (19) luka enikő (4) mád (14) magnamátra (11) mátra (61) mediterrán (4) mérész sándor (4) merlot (14) mi a kő (4) michelin-csillag (9) miskolc (9) monyo brewing co (6) mór (9) művészinterjú (18) narancsbor (4) natúr bor (4) nemzetközi borvásár (4) nyár (15) nyaralás (5) nyári (5) olaszország (36) olaszrizling (27) őstermelői piac (6) paletta (4) pálffy szőlőbirtok (5) pálinka (17) pálinkaverseny (12) pannonhalma (13) pannonhalmi apátsági pincészet (7) pázmánd (22) pécs (9) pékség (6) pét-nat (14) pezsgő (93) pezsgovilagbajnoksag (4) piac (13) pinot noir (22) pizza (6) pofonegyszerű (5) portugália (9) programajanló (29) promóció (9) rácz jenő (5) rajnai rizling (9) recept (203) rókusfalvy birtok (5) rosalia (6) rozé (50) saláta (11) sanzon (8) sárospatak (4) sauska (6) sauvignon blanc (33) sebestyén (4) somló (46) sommelier (11) soproni borvidék (16) sör (45) sós (83) spanyolország (16) spárga (4) specialty kávé (11) st andrea (14) super 12 (6) sütemény (44) süti (16) svét (19) syrah (8) szakácsverseny (5) szamorodni (12) száraz (84) száraz szamorodni (5) szekszárd (49) szekszárdi borvidék (6) szent andrás sörfőzde (6) szent györgy-hegy (15) szentesi józsef (5) szepsy istván (4) szicília (8) sziegl pince (4) tállya (13) támogatott írás (6) tanfolyam (5) tarcal (10) taschner kurt (4) tavasz (14) tavaszi recept (10) tea (9) tenger (4) tenger gyümölcsei (7) természetes bor (10) tészta (16) tesztelünk (159) tokaj (146) tokaj oremus szőlőbirtok (8) tokaj-hegyalja (105) tokaji aszú (40) torta (4) tramini (5) tudnivalok (4) túra (7) utazás (63) utazási tippek (24) utazunk (33) vacsora (11) váli péter (4) vega (5) velencei-tó (7) verseny (13) veszprém (4) villány (26) villányi borvidék (79) vörösbor (111) vylyan (28) zarándokút (9) zengő (4) zenit (6) zöld veltelini (8) zsirai pincészet (5)